خانه » همه » مذهبی » قرص های روانگردان

قرص های روانگردان

در سال 1912 توسط شرکت «مرگ» آلمان و لهستان یک دارو با مشخصات متیلن دی اکسی متامنتامین«MDAM» که ابتدا با بهره گیری از خواص ال اس دی «روانگردان» و آمفتاین «محرک» تهیه می شد، جهت بیماران روانی، روان دروانی و اعتراف گیری در امریکا و لهستان مورد استفاده قرار می گرفت. در جنگ های جهانی نیز آلمان ها برای اینکه بتوانند از اسیران اعتراف بگیرند از این قرص ها استفاده می شد.
پس از مدتی این قرص به دلیل عوارض مخرب آن توسط مجامع بین المللی ممنوع و منسوخ شد. اما پس از مدتی، اسپانیایی ها و اسرائیلی ها برای گرفتن اعتراف از این قرص استفاده می کردند.
از دهه 1980 م. به بعد مواد مشابه اکستازی به نام متیلن دی اکسی متیل آمفتاین که از طریق فرمول های آزمایشگاهی در لابراتوارها توسط شیمیدان ها تهیه می گردید، به بازار آمد. در واقع باید گفت قرص های روانگردان معروف به «اکس»، نوعی مواد مخدر است که به ایجاد توهم در افراد مصرف کننده منجر می شود.
هم اکنون هلند، تایلند و بلژیک بزرگ ترین تولید کننده آن بوده و تاکنون 1400 نوع آن شناخته شده و از سال 1380 به واسطه جنگ میان آمریکا و افغانستان که باعث تغییر الگوی مصرف و قاچاق مواد مخدر از سنتی (مثل تریاک و هروئین) به شیمیایی وارد ایران گردید، این مواد با طراحی از قبل برنامه ریزی شده و از طریق مرز های غربی کشور به نام قرص شادی و اسامی اکس، استارمیتسوبیشی، دلفین، گشتیر و … به داخل ایران وارد شده و با تبلیغاتی که از سوی شبکه های ماهواره ای و سایت های اینترنتی مبنی بر این که ماده بی ضرر بوده و در راه رسیدن به آرامش فکری مؤثر می باشد، توطئه ای جدید تدارک دیده شد.
این در حالی است که همه روزه شاهدیم عده ای از جوانان این مرز و بوم که سرمایه اصلی کشور می باشند ضمن ابتلاء به سایر عوارض بسیار مخرب، به دلیل عدم توجه به عواقب آن، دچار سایکوتیک (مرگ مغزی) می گردند.
دلایل استقبال جوانان از این قرص ها:
برای بررسی علت و عوامل استقبال جوانان از این گونه قرص ها می توان به سه عامل: روانی، خانوادگی و اجتماعی اشاره نمود:
الف. عوامل روانی:
1. مشکلات روانی برای فرد در شرایط خاص ایجاد می شود، مانند شکست در ازدواج، کنکور، شغل و …
2. عدم شناخت و آگاهی از عوارض مصرف قرص ها
3. هیجان طلبی، حس کنجکاوی.
ب. عوامل خانوادگی:
1. عدم ارضای نیازهای عاطفی
2. احساس عدم امنیت روانی جوانان در خانواده به خاطر تنش بین والدین
3. فقدان یکی از والدین ناشی از طلاق یا فوت یا داشتن اعتیاد به مواد مخدر یا روانگردان
پ. عوامل اجتماعی:
1. در دسترس بودن قرص ها
2. عدم دسترسی به کیت های تست اعتیاد MDMA اکستازی
3. مصرف و حمل آسان
4. تهاجم فرهنگی
5. دوستان نا باب
6. عدم اطلاع رسانی صحیح
7. کمبود امکانات جهت گذراندن اوقات فراغت جوانان

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد