خانه » همه » مذهبی » لذت زندگی-لذت انسان

لذت زندگی-لذت انسان

به طور کلی اذت بردن از زندگی بستگی به طرز تلقی و برداشت انسان دارد . اگر برداشت و تلقی انسان از زندگی مثبت باشد , احساس او نیز مثبت و لذت بخش خواهد بود اما اگر این تلقی و برداشت منفی باشد احساس هایی که در فرد به وجود می آید منفی و ناراحت کننده خواهند بود . تنها راه اصلاح برداشت ها و تفکرات فردی این است که آنها را با معیار های دینی که از طرف خدا به انسان داده شده مورد سنجش قرار دهیم پس در واقع مهمترین دستاورد دین برای بشر اصلاح برداشت های او از زندگی و دنیا است . توضیح مطلب این است که وقتی انسان به کمک راهنمایی عقل و وجدان خود و نیز با استفاده از تعلیمات پیامبران و ارشاد دین , به زندگی شناخت صحیحی پیدا کرد و متوجه شد که اولاً فرمانده . حکمران اصلی جهان که آفریدگار آن نیز هست , خداوند است و کمال و خوشبختی و لذت اصلی انسان , نزدیک شدن به خدا و برقرار کردن رابطه عاطفی نزدیک با اوست , ثانیاً دنیا و مادیات و نعمت هایی مادی و لذت های دنیوی ناقص کم و محدود است به چند نتیجه مهم خواهد رسید :1- هدف اصلی انسان به دست آوردن رضایت خداست و این کار فقط با انجام عبادت و اعمال دینی و ترک گناهان عملی می شود.
2- ارتباط برقرار کردن با خالق جهان نه تنها امکان پذیر است , بلکه بالاترین لذت و شیرینی را در دنیا برای انسان دارد و این لذت به حدی است که حاضر است به خاطر آن از تمام لذت های مادی که مزاحم این ارتباط معنوی است چشم پوشی کند .
3- مصیبت های دنیا و مشکلات مادی چون کم و کوتاه مدت است و وسیله ای برای آزمایش بندگی انسان است و صبور بودن در برابر آنها به تقرب به خدا و اجر و پاداش معنوی می انجامد به آسانی قابل تحمل است .
4- داشتن اخلاق های انسانی مانند ایثار , فداکاری , محبت , صلح , بخشش , خدمت به مردم , تواضع , ادب , راستگویی , امانت داری , حیا , صبر , و در یک کلمه «انسانیت» چنان به انسان لذت می دهد که حاضر نیست هیچ لذتی را با آن عوض کند .
5- رعایت تعادل و حد وسط در زندگی به طوری که هم به امور معنوی اهمیت دهیم و هم امور مادی را به عنوان مقدمه ای برای رسیدن به امور معنوی مد نظر داشته باشیم .
اگر ما سعی کنیم با تفکر و اندیشه درست , به افکار و برداشت های فوق معتقد شویم و غیر از آن را به طور کلی از ذهن خود خارج کنیم نه تنها از زندگی مان بالاترین لذت را می بریم , بلکه هیچ چیز نمی تواند این لذت را از ما بگیرد
برای آگاهی بیشتر به کتاب زیر مراجعه کنید :
رضایت از زندگی , عباس پسندیده , انتشارات موسسه علمی فرهنگی دار الحدیث.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد