طلسمات

خانه » همه » مذهبی » نسبت پیامبر(ص) با خلفا

نسبت پیامبر(ص) با خلفا

پیامبر از طریق ازدواج با حفصه دختر عمر بن خطاب و ازدواج با عایشه دختر ابوبکر با هر دوی آنها فامیل سببی بودند. البته این وصلت دلیل خاص دارد وآن جلب حمایت قبایل وطوایف بزرگ عرب وپشتیبانی آنان بوده است. چرا که در طول تاریخ نبوت پیامبر(ص) با دشواریهای بیشماری روبرو بود که در کتابهای تاریخی این مسائل به طور کامل جواب داده شده است.
در مورد قرابت عثمان با پیامبر (ص) اهل سنت با قاطعیت تمام بر آن پافشاری می‌کنند ؛ اما برخی از علماء بر این اعتقاد هستند که همسران عثمان دختر پیامبر نبودند ؛ بلکه ربیبه آن حضرت و دختران خواهر حضرت خدیجه بوده‌اند. لازم به ذکر است که فامیل بودن به تنهایی نمی تواند باعث منزلتی برای انسان شود، چون ملاک تقرب به خدا و پیامبرش تقوی است مثلا ابوجهل عموی پیامبر بود آیا می توان گفت که ابوجهل به خاطر قرابت با پیامبر از عذاب خدا رهایی می یابد؟

این مطلب را باید در نظر داشته باشیم که پیامبر تنها با ابوبکر و عمر و عثمان فامیل نشد بلکه با افراد زیادی فامیل شد . چنین نبود که پیامبر فقط با دختران اینها ازدواج کرده باشد بلکه پیامبر با زنان دیگری نیز ازدواج کرد و از این طریق با آنها فامیل شد و این ازدواجها به این خاطر نبود که پدران این زنان انسانهای بافضیلتی بودند بلکه هرکدام از این ازدواجها حکمت خاصی داشت به عنوان مثال یکى از اهداف ازدواجهاى پیامبر(صلی الله علیه وآله)بعد سیاسى – تبلیغى بود ؛ یعنى با ازدواج، موقعیتش درمیان قبایل مستحکم گردد و بر نفوذ سیاسى و اجتماعیش افزوده شود و از این راه براى رشد و گسترش اسلام استفاده نماید.

حضرت به خاطر دست یابى بر موقعیتهاى بهتر اجتماعى و سیاسى ، در تبلیغ دین خدا و استحکام آن و پیوند با قبایل بزرگ عرب و جلوگیرى از کارشکنی هاى آنان و حفظ سیاست داخلی و ایجاد زمینه مساعد براى مسلمان شدن قبایل عرب ، به برخى ازدواج ها رو آورد .

(برای آگاهی بیشتر به این کتاب‌ها مراجعه بفرمایند : ازواج النبی و بناته ، تألیف الشیخ نجاح الطائی و الصحیح من سیرة النبی الاعظم تالیف سیدجعفر مرتضی عاملی)

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد