طلسمات

خانه » همه » جدید ترین مطالب تخصصی » خواص درمانی اسپند

خواص درمانی اسپند

خواص درمانی اسپند

اسپند یک بوته چندساله است که می تواند تا 1 متر ارتفاع داشته باشد، اما معمولاً 0.3 متر ارتفاع دارد. در خاک خشک، ریشه های گیاه می تواند به عمق 6.1 متر برسد ؛ یک گیاه انبوه با ظاهری شبیه به سیخ، به مانند برگ های نوک تیز که به چند بخش محدود تقسیم شده است.این گیاه سه کپسول را حمل می کند که در حدود 1 تا 1.5 سانتیمتر قطر دارند و حاوی بیش از 50 دانه هستند. گیاه اسپند از خواص بسیاری برخوردار است و می تواند به درمان بی خوابی، بهبود شیردهی، رفع شپش سر، تسکین دندان درد، ترک اعتیاد و تسکین کمر درد کمک شایانی کند.

64bada69 a1d2 49a7 95e2 0a176b00022b - خواص درمانی اسپند

خاصیت اسپند در روایات دینی

در روایات اسلامی در مورد کاشت گیاه اسپند و استفاده از آن توصیه هایی شده است.

در حدیثی از پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) روایت شده است: از اسپند درخت یا برگ یا میوه ه‏اى نمی‌روید، مگر آن که فرشته‏اى بر آن گماشته شده است تا آن را به آن که باید برساند، یا خشک شود، و در ریشه و ساقه‏اش شفا است، و در دانه آن داروى 72 بیمارى نهفته است.

در روایتی از امام صادق (علیه السلام) درباره خاصیت اسپند و خواص کندر آمده است:

هیچ ریشه‌ای از گیاه در زمین نمی‌جنبد و هیچ شاخه‌ ای در آسمان بالا نمی رود مگر آنکه خدا فرشته ای را ماموریت داده تا آن را به قطعات خرد شده تبدیل کند یا به سرنوشتی که دارد برساند و شیطان (میکروب) از هفتاد خانه‌ای می‌گریزد که در نزدیکی خانه ای باشد که در آن اسپند است و شفا از هفتاد بیماری در اسپند است که آسان ترین آن خوره است، پس دود کردن اسپند را از یاد نبرید.

از محمد بن حکم نقل شده است: پیغمبرى به خداوند از ترسویى امتش شکایت کرد، خداوند به وى وحى فرمود: دستور ده امتت اسفند بخورند که شجاعت را زیاد میکند. 1
 

خواص اسپند

 

1. اسپند برای درمان تب

اسپند یکی از گیاهان است که برای درمان تب نامنظم به کار می رود. هم چنین برای درمان مالاریا مداوم مفید است اما در موارد حاد زیاد موثر نیست.

 

2. اسپند برای دفع هجوم کرم های نواری

دانه های اسپند نیز برای برطرف کردن هجوم کرم های نواری مفید است. دانه های پودر برای بیرون راندن کرم ها داده می شود.
 

3. اسپند برای درمان بی خوابی

خاصیت مسکنی این گیاه برای درمان بی خوابی مفید است.
 

4. اسپند برای رفع و کاهش مسائل قاعدگی

اسپند نیز برای قاعدگی های نامنظم مفید است. عصاره دانه ها از 15 تا 50 میلی لیتر داده می شود.
 

5. اسپند برای بهبود شیردهی

دانه های این گیاه خواص گالاکتوگوگو دارند و به مادران شیرده داده می شود که ترشح شیر را افزایش می دهد.
 

6. اسپند برای درمان لارنژیت

این گیاه برای درمان لارنژیت به کار می رود. عصاره این دانه ها نیز به عنوان دهانشویه استفاده می شود.

13(271) - خواص درمانی اسپند
 

7. اسپند برای رفع شپش سر

این گیاه در کشتن شپش سر موثر است. پوست سر را با خمیری از ریشه اسپند و روغن خردل مالش دهید که باعث می شود از شر شپش سر خلاص شوید.
 

8. اسپند برای رفع ورم

این گیاه برای درمان التهاب به کار می رود. می توان دانه ها را جوشاند و به عنوان محلول استفاده می شود.
 

9. اسپند برای رفع مشکلات تنفسی

به درمان آسم کمک می کند و در درمان بیماری های ریوی همچون نزله ریوی و بلغم ریه بسیار موثر است.
 

10. اسپند برای دفع آفات گیاهی

محصولات بذر اسپند نیز می توانند در رهایی از شر آفات مضر مفید باشند. هرمالین قطعاً آلکالوئید است که در داخل این گیاه وجود دارد.
 

11. میکروب کشی هوا با اسپند

دود سپند اسپند خاصیت میکروب کشی بسیار مناسبی دارد.لذا در مکان هایی که جمعیت زیادی از جمله مهد کودک ها، مدارس و پادگان ها جمع شدند و در هوا احتمال عفونت مسری وجود دارد، اسپند دود کنید.
 

12. اسپند برای درمان آبریزش بینی

از مهم ترین خواص دیگر اسپند این است که به دلیل ضد عفونی کنندگی قوی، در درمان زکام و آبریزش بینی مؤثر می باشد.

در این روش مقداری اسپند را به تنهایی یا همراه با حبه ای قند دود داده و سرتان را روی دود ناشی از آن قرار دهید و نفس عمیق بکشید، بعد از چندین بار تکرار مشکل شما حل خواهد شد.
 

13 .درمان فلج، رعشه، سستی و پریدن ناگهانی اعضای بدن

روغن اسفند طبیعتی گرم وخشک دارد و برای رفع فلج و لقوه، رعشه، سستی، صرع و پریدن ناگهانی اعضای بدن چه از طریق خوردن و چه استفاده از ضماد آن موثر است.
 

14. اسپند برای درمان حساسیت و خارش

یکی از خواص قابل توجه اسپند رفع خارش و حساسیت است که باید فرد با توجه به طبع و مزاجش طریقه ی استفاده از اسپند را برای این منظور از متخصص طب سنتی دریافت کند.
 

15. اسپند برای رفع و درمان تکرر ادرار

1.5 گرم اسفند را صبح ناشتا به همراه خاکشیر با کمی آب بدون اینکه کوبیده شود،بخورید. برای تکرارادارو سستی ادار بسیار مفید است؛ البته در هنگام معالجه نباید ماست و کشک و ترشی جات مصرف کنید.
 

16. اسپند برای درمان سنگینی گوش

برای رفع سنگینی گوش و کری گوش و صدای گوش می توانید اسفند را در آب ترب و روغن زیتون بجوشانید و 3قطره در گوش بریزید.بعد از چندین بار استفاده متوجه بهبودی خواهید شد.
 

17. اسپند برای تسکین دندان درد

دانه های اسفند را بخور دهید که برای دندان درد فوق العاده است چرا که طبق کتب طب سنتی بخور دانه های اسفند ، درد دندان را درمان می کند.
 

18. ضد نفخ

یکی از روش های فوری و موثر درمان نفخ در طب سنتی استفاده از اسپند است ؛ قورت دادن آن شب ها یک قاشق غذاخوری همراه با آب ساده ترین روش رفع نفخ است.
 

19. اسپند ملین و تصفیه کننده خون

متخصصان طب سنتی از اسپند یا همان اسفند برای تصفیه خون و رفع مشکلات گوارشی استفاده می کنند.
 

22. ضد انگل- ضدعفونی کننده- خلط آور و ضد سرفه

برای درمان تنگی نفس ورفع سرفه های شدید رطوبتی30گرم اسفند را آسیاب کنید و با 120گرم آب بجوشانید و آن را صاف کنید و با 90گرم عسل و 60گرم روغن کنجد بخورید . اگر این مواد را بخورید حالت تهوع پیدا می کنید که سینه را از هرچی ماده لزج هست پاک می کند و برای تنگی نفس بی نظیر است.

16(177) - خواص درمانی اسپند
 

23 . اسپند برای رفع بی حسی

برای رفع بی حسی و یا نقصان حس و حرکت اعضا و رعشه ، مقداری اسفند آسیاب شده را آن با آب یا همراه با روغن حیوانی بخورید. 2
 

عوارض جانبی

معمولاً از گیاه اسپند بیشتر به عنوان خوشبوکننده هوا استفاده می‌شود و شکل خوراکی آن کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، چرا که مصرف ناصحیح آن باعث عوارضی چون تشنج، تهوع، سکسکه، ترشح بیش از حد بزاق و تضعیف سیستم اعصاب مرکزی می‌شود.
 
سمی بودن این گیاه به اندازه‌ای است که حتی حیوانات هم با مصرف آن دچار مسمومیت می‌شوند و مواردی از مرگ و میر حیوانات نیز گزارش شده است.
 
در قدیم برای کاهش تأثیر میزان سم گیاه اسپند آن را چند بار در آب خیس می‌کردند. 3

پی نوشت:
1.www.banooyeiran.com
2.www.namnak.com
3.www.beytoote.com

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد