خانه » همه » جدید ترین مطالب تخصصی » چند نکته طلایی برای توسعه فردی و رسیدن به موفقیت

چند نکته طلایی برای توسعه فردی و رسیدن به موفقیت

چند نکته طلایی برای توسعه فردی و رسیدن به موفقیت

بهبود فردی در مسیر زندگی چیزی است که اکثر افراد به دنبال آن هستند اما تعداد کمی می‌‌توانند در این مسیر پر‌فراز‌و‌نشیب به مقصد برسد.در ادامه همراه ما باشید.

477c4bd1 9bbb 4dfc 9da6 7bc91562755f - چند نکته طلایی برای توسعه فردی و رسیدن به موفقیت

جیم ران (Jim Rohn)، نویسنده و سخنران انگیزشی است. به‌نظر او، موفقیت چیزی نیست جز رعایت نظم و انضباطی ساده که به‌صورت روزانه تمرین و رعایت می‌شود. در ادامه چند هدف ساده برای رشد و توسعه فردی و حرکت به‌سوی خوشبختی و موفقیت در زندگی مطرح شده است.

برای رشد کردن، یادگیری و پیشرفت، خود را متعهد بدانیم

فرقی نمی‌کند که به دنبال ایجاد یک رابطه موفق هستید یا هدف‌تان مدیریت یک کسب و کار موفق یا یادگیری مهارتی تازه است؛‌ در هر حال باید برای یادگیری و توسعه علم و دانش خود دیدی باز داشته باشید و به خود اجازۀ پیشرفت بدهید. همان‌طور که بدن انسان نیاز به رژیم غذایی سالم دارد، مغز هم برای رشد و پیشرفت به رژیم فکری مناسب و سلامت احتیاج دارد.

هر فرد برای رشد، نیازمند ایده‌ها و اطلاعات ذهنی تازه است و باید مغز خود را با آنها پرورش دهد. برای رسیدن به چنین رشدی، لازم است، حداقل ۱۵ تا ۳۰ دقیقه از روزمان را به یادگیری چیزهایی اختصاص بدهیم که ذهن‌مان را روشن و به دانش‌مان اضافه می‌کند. پس مطالعه کردن فقط با هدف سرگرمی و تفریح درست نیست بلکه باید هدف از آن آگاه شدن و گسترش افق‌های دید باشد. برای مطالعه، بهتر است سراغ محتوایی برویم که قابلیت اجرای اهداف و آرزوهای‌مان را دارند و به آنها مرتبط‌اند.

انواع مختلفی از محتوای آموزشی در قالب مجله، کتاب، روزنامه، نشریات آنلاین و … وجود دارد. اگر هم اهل یادگیریِ شفاهی باشیم، پادکست و کتاب‌های صوتی در اختیارمان هستند.

وارد فرایند هدف‌گذاری شویم

بدون شناخت اهداف‌مان، امکان کسب موفقیت وجود نخواهد داشت. اگر دید و چشم‌اندازی از موفقیت‌ها برای خود تعریف کنیم، طراحی نقشۀ راه و برنامه ریزی برای رسیدن به نقطۀ دلخواه آسان‌تر می‌شود. اگر هدف گذاری‌ و برنامه‌ریزی‌مان طولانی‌مدت نیست، ایرادی ندارد. بهتر است اهداف و برنامه‌های‌مان را به بازه‌های زمانی مشخص‌تر و کوتاه‌تری تقسیم‌بندی کنیم. مثلا بازه‌های ده‌ساله، پنج‌ساله یا یک‌ساله در نظر داشته باشیم. مهم نیست که این بازه‌ها چندساله هستند؛ باید مدت‌زمانی را انتخاب کنیم که برای‌مان راحت‌تر و منطقی‌تر است.

براساس چشم‌اندازی که برای آینده‌مان در نظر می‌گیریم، باید اهداف بلندمدت و کوتاه‌مدت داشته باشیم. همچنین، اطمینان داشتن از اینکه اهداف مذکور بامعنا هستند و در جهت بزرگ و وسیع اندیشیدن برای‌مان الهام‌بخش‌اند، بسیار مهم است. این اهداف باید طوری طراحی شده باشند که به ما توان متعهد شدن در خلال تمام موانع و سختی‌های راه را بدهند.

29(23) - چند نکته طلایی برای توسعه فردی و رسیدن به موفقیت

راهکارهای واقع‌بینانه داشته باشیم

برای رسیدن به اهداف خود باید دربارۀ تخصیص منابع در دسترس هم واقع‌بینانه رفتار کنیم. مثلا لازم است منابعی مانند زمان، پول، تلاش و ارتباطات‌مان را به‌درستی مدیریت کنیم. استراتژی و راهکارِ دستیابی به اهداف این است که قبل از شروع راه کاملا بدانیم چه چیزهایی ما را به اهداف‌مان می‌رسانند. بعد از اینکه این موارد را شناسایی کردیم، به سراغ طرح برنامه‌های ذهنی و عملی برویم تا بنا به نیازمندی‌های‌مان برای رسیدن به هدف، برنامه‌ریزی و استراتژی‌هایی برای اجرای برنامه‌های‌مان برای خود تعیین کنیم.داشتن دیدی واقع‌بینانه دربارۀ ملزوماتِ رسیدن به اهداف، به ما کمک می‌کند تلاشی متناسب با اهداف و خواسته‌های‌مان داشته باشیم. اگر چنین برآوردهایی برای تحقق اهداف خود در نظر نگیریم، متوجه نمی‌شویم که به چه میزان تلاش و بهره‌مندی از منابع نیاز داریم. در نتیجه، شکست خواهیم خورد.1

در مسیر بهبود فردی منعطف و صبور باشید

درحالی‌که متمرکز بودن بر رشد و پیشرفت در مسیر بهبود فردی امری مهم تلقی می‌شود، شما نیز باید خودتان را برای تغییرات پیش‌بینی‌نشده آماده کنید.

همیشه هدف نهایی را به‌خاطر بسپارید، اما درباره نحوه و زمان رسیدن به هدفتان منعطف باشید. چرا که در طول این مسیر فرازونشیب‌های زیادی وجود خواهد داشت، پس باید توقعتان از نحوه نگاه به مسیرتان را پایین بیاورید.

هنگامی‌که چشم‌انداز سفت و سخت‌تان را رها می‌کنید، در واقع خودتان را از اضطراب، نگرانی و ناامیدی حاصل از اتفاقات غیرمنتظره دور می‌کنید.

بهترین تمرین‌هایی که باعث می‌شوند افراد راحت‌تر بتوانتد با این قضایا کنار بیایند، تکنیک‌هایی چون ذهن‌ آگاهی، نفس عمیق کشیدن، در زمان حال ماندن و داشتن حس شوخ طبعی است.

بهبود جسمانی را در اولویت قرار دهید

بدنتان وسلیه نقلیه زندگی شماست. اگر همواره سالم و تندرست نباشید، رسیدن به پتانسیل کامل برایتان چالش برانگیز خواهد شد.

بسیاری از بیماری‌ها، دردها و اختلات روحی و کمبود انرژی نتیجه مستقیم سبک‌ زندگی بد و ناسالم است. علم ثابت کرده ‌است که ظرفیت عقلانی و هیجانی ما رابطه‌ای قوی با وضعیت بهزیستی جسمانی ما دارد.

مطمئن شوید که اصول اساسی زندگی سالم از قبیل خوردوخوراک و تغذیه سالم، خواب کافی و سبک زندگی فعال را دنبال می‌کنید. این امور باعث می‌شود تا متناسب و قوی باقی بمانید.

نفس عمیق بکشید

در دنیای پرتحرک و سریع ما، خیلی مهم است که در طول روز زمانی را به بهبود فردی اختصاص دهید، کمی تأمل کنید و نفس عمیق بکشید. با آگاهی از تنفسمان، می‌توانیم روی خودمان متمرکز شویم.

اکثرمان متوجه نیستیم زمانی که دچار استرس می‌شویم، نفسمان را شدیداً در سینه حبس می‌کنیم و تنفس کم عمقی داریم.

با توجه کردن به تنفسمان، نه ‌تنها هوای بیشتری را به بدنمان وارد می‌کنیم که باعث آرامش ذهن می‌شود، بلکه تمرکزمان را متوجه اینجا و اکنون می‌کنیم.

چند تمرین وجود دارد که می‌تواند به ما در متمرکز کردن تنفسمان کمک کند، این تمرین‌ها عبارتند از: تمرین‌های تنفسی معین، تمرین‌های مدیتیشن صبحگاهی و یوگا.2

28(34) - چند نکته طلایی برای توسعه فردی و رسیدن به موفقیت

توجه به تفریح و فراغت

کار کردن و فعالیت بسیار پسندیده و عالی است اما اگر تمام زندگی‌تان وقف این موضوعات شود دیگر انگیزه‌ای برای شادی نخواهید داشت. باید زمانی را به تفریح و فراغت اختصاص بدهید. شادمانی از اصلی‌ترین نیازهای زندگی برای فردی است که به دنبال توسعه فردی می‌گردد. پس تفریح کردن را هم در برنامه‌های رنگارنگ خود قرار بدهید و یادتان باشد که گاهی‌اوقات نیاز به وجود آسایش خیال دارید. این آسایش خیال یعنی زمانی که از مسئولیت‌ها و فشارهای روزانه زندگی دور می‌شوید. مثلا به صحرا و طبیعت بزنید و با تماس با گیاهان، درختان و موجودات زنده، کمی آرامش و صلح را تجربه کنید.

افزایش میل به سادگی

سادگی، منبع اصلی آرامش در زندگی است. کسی که به دنبال توسعه فردی خود می‌گردد به هیچ عنوان از تجملات و پیچیدگی‌هایی که مانند زنجیر به پای زندگی می‌چسبند، ابراز علاقه نمی‌کند. سادگی را در بخش‌های مختلف زندگی‌تان وارد کنید. فقط منظور مسائل مادی نیست. البته ساده بودن توجه نکردن به مادیات بسیار ارزشمند است اما علاوه بر آن در جهت توسعه فردی خودتان، بهتر است، ساده فکر کردن را یاد بگیرید. موضوعات را بیهوده برای خود پیچیده نکنید. مثلا یکی از چیزهایی که باعث می‌شود، زندگی بیهوده پیچیده شود، بیش از حد فکر کردن است. بیش از حد فکر کردن یا آنچه، انگلیسی‌ها (overthinking) می‌نامند یکی از آفاتی است که سادگی را از زندگی می‌گیرد. این قدر به موضوعاتی که رخ داده‌اند یا رخ خواهند داد، فکر نکنید. قوی باشید و خود را رشد بدهید و مطمئن باشید که شما شانه‌های مستحکمی برای تکیه کردن به خود دارید. پس با اعتماد به نفس در عرصه‌های مختلف زندگی‌تان حاضر شوید و این‌قدر از قبل یا بعد از وقوع ماجرایی، مغز خود را خسته نکنید.

نترسیدن از تجربه‌های تازه

به دنبال تجربه‌های تازه باشید. از منطقه امنی که برای خود ساخته‌اید خارج شوید و بدانید که اگر قرار است، رشد و پیشرفت را در زندگی تجربه کنید باید دل به صحنه‌های جدید بسپارید و نقش‌های متفاوتی را ایفا کنید. نترسیدن از چالش‌های جدید یکی از اصلی‌ترین نشانه‌های میل به رشد و توسعه فردی است. مثلا از اینکه در یک کلاس آموزشی جدید شرکت کنید، نترسید. کارهای جدید یاد بگیرید و از تجربه کردن نهراسید. باور کنید، عمر ما کوتاه‌تر از آن است که ترس‌ها را کنار نگذاریم و در قفسی خودساخته فقط آرزو کنیم و به دنبال تحقق هیچ‌یک نباشیم.

شناخت تفکر استراتژیک

شاید با شنیدن واژه تفکر استراتژیک به یاد جنگ و سیاست افتاده‌اید. اما استراتژی فقط مختص به این زمینه‌ها نیست.

فکر کردن استراتژیک یعنی اینکه بدانید نقاط ضعف و قوت‌تان چیست. چه امکانات و منابعی برای رشد و توسعه فردی در اختیار دارید و ضمنا از اینکه چه تهدیدات و موانعی بر سر راهتان وجود دارد هم باخبر باشید. با شناخت درست از خود به این شیوه، امکان اینکه رشد کنید و در زمینه‌های مختلف زندگی به موفقیت‌های بیشتر دست پیدا کنید بسیار بیشتر خواهد شد.3

پی نوشت:
1.www.chetor.com
2.www.iranmodir.com
3.www.irselfmade.com

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد