خانه » همه » جدید ترین مطالب تخصصی » از خواص تا مضرات گیاه مریم گلی

از خواص تا مضرات گیاه مریم گلی

از خواص تا مضرات گیاه مریم گلی

گیاهان از زمان های قدیم به خاطر تنوع مواد مغذی خود و نیز ارزش داروییشان ارزش یافته اند. اکثر آن ها بخش مهمی از رژیم غذایی ما را تشکیل می دهند. مریم گلی یک گیاه است که از زمان باستان شناخته شده است و همچنین یک گیاه همیشه سبز دائمی که متعلق به خانواده نعناعیان همراه با گیاهان نظیر پونه کوهی، رزماری، اسطوخودوس، ریحان و آویشن است.

a5bb673e 84f5 4ca1 8d31 31b35f0eb6a7 - از خواص تا مضرات گیاه مریم گلی

ارزش تغذیه ای مریم گلی

مریم گلی فواید سلامتی و خواص دارویی خود را مدیون ارزش مواد مغذی غنی خود است. این گیاه سرشار از ترکیبات شیمیایی مشتق شده از ویتامین ها, مواد معدنی و روغنش است. پروفایل تغذیه ای آن در زیر توضیح داده می شود.
 

ویتامین A

مریم گلی منبع بزرگی از ویتامین A است. در 100 گرم از مریم گلی خشک شده حدود 5900 واحد ویتامین A وجود دارد که 196% میزان دریافت روزانه برای هر فرد است.
 

ویتامین C

برگهای مریم گلی تازه غنی از ویتامین c است. در 100 گرم از آن حدود 32.4 میلی گرم یا 54% ویتامین C روزانه هر فرد موجود می باشد.
 

ویتامین های B

علاوه بر ویتامین a و c, این گیاه دارای سطوح بالایی از ویتامین های گروه B مانند اسید فولیک, پیریدوکسین, تیامین و ریبوفلاوین نسبت به مقادیر توصیه شده روزانه می باشد.
 

مواد معدنی

مریم گلی تازه و خشک منبع خوبی از مواد معدنی مانند پتاسیم, کلسیم, منگنز, منیزیم, روی, آهن و مس است.
 

روغن گیاهی

برگ مریم گلی شامل ترکیبات خاصی مانند سینئول, اسید تانیک, کلروژنیک اسید, کافئیک اسید, کافئیک و نیکوتینی اسید, نیکوتین آمید, فلاون و استروژنیک, و همچنین مواد تلخ مثل اوره و اسید لاکتیک است.1

18(90) - از خواص تا مضرات گیاه مریم گلی

انواع مریم گلی

انواع مریم گلی وجود دارد که شایع ترین انواعی که برای اهداف دارویی یا آشپزی وجود دارند، عبارتند از:
 

مریم گلی کلاری

این گیاه با برگ های معطر قوی مشخص می شود و عمدتاً در محلول های غرغره گلو و عطریات به کار می رود.
 

مریم گلی 3 جزئی

این یک بوته چند ساله با برگ های چند قسمتی است و بومی کشورهای مدیترانه ای است و اغلب برای درست کردن چای به کار می رود.
 

مریم گلی آناناسی

برگ های تازه این نوع برای افزودن طعم به نوشیدنی ها و دسرها به کار می رود.
 

مریم گلی لاجوردی

این نوع بومی مکزیک است. یک گیاه بزرگ با گل های آبی است و به عنوان یک نوش دارو گیاهی استفاده می شود.1
 

نحوه استفاده این گیاه بنفش رنگ

برگ های مریم گلی خشک شده و عصاره مریم گلی در فروشگاه های معتبر موجود است. مریم گلی در قالب های مختلف می آید و می تواند به روش های مختلفی مورد استفاده قرار گیرد. برگ های مریم گلی تازه حاوی عطر و طعم معطر هستند و بهترین استفاده را در غذاها می دارند اینجا چند راه وجود دارد که می توانید مریم گلی تازه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید:

به عنوان تزئین بر روی سوپ پودر شود.

به عنوان یک چاشنی به غذاهای سرخ کرده اضافه شود.

برگ های خرد شده را با کره ترکیب کرده و مصرف کنید.

برگ های خرد شده را به سس گوجه فرنگی اضافه کنید.

آن را با تخم مرغ مخلوط کرده و املت تهیه کنید.

مریم گلی خشک شده اغلب توسط آشپزها ترجیح داده می شود و برگ هایش را برای استفاده موضعی استفاده کنید. اینجا برخی از راه هایی که می توانید از مریم گلی خشک استفاده کنید آمده است:

برای مزه دار کردن گوشت.

به عنوان یک چاشنی برای سبزیجات بو داده.

همراه با پوره سیب زمینی برای یک عطر و طعم زمستانه.

شما همچنین می توانید محصولات مریم گلی را خریداری کنید، مانند چای مریم گلی و مکمل عصاره مریم گلی.3
 

خواص گیاه مریم گلی

طبع گیاه مریم گلی گرم است. گیاه مریم گلی چندین خاصیت اثبات شده برای سلامت دارد. این داروی گیاهی به دلیل محتوای سرشارش از آنتی‌اکسیدان‌ها در محافظت از سلول‌های بدن در برابر صدمات ناشی از رادیکال‌های آزاد بسیار موثر است. رادیکال‌های آزاد اغلب باعث مرگ سلول‌ها می‌شوند و می‌توانند منجر به اختلال در سیستم ایمنی و بیماری‌های مزمن شوند. سایر مزایای احتمالی مصرف و خواص مریم گلی عبارتند از:
 

۱. درمان آلزایمر

یک مطالعه‌ی اخیر نشان داد که گونه‌های مریم گلی می‌توانند بر مهارت‌های شناختی افراد تاثیر مثبت بگذارند و در مقابل اختلالات عصبی موثر باشند. نویسنده‌ی این مطالعه اظهار داشت: «در شرایط آزمایشگاهی، مطالعات حیوانی اولیه شواهدی مبنی بر تقویت مهارت‌های شناختی و محافظت در برابر اختلالات عصبی در پی مصرف مریم گلی، به دست دادند».

مطالعات دیگر نشان داده‌اند که مریم گلی همچنین می‌تواند حافظه را در بزرگسالان جوان و سالم بهبود بخشد. اگرچه در این رابطه به تحقیقات بیشتری احتیاج است، چرا که مطالعات انجام شده تنها بر دو گونه از این گیاه تمرکز داشته‌اند.

۲. درمان دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی

در یک مطالعه ۴۰ نفر مبتلا به دیابت و کلسترول بالا، طی سه ماه عصاره برگ مریم گلی مصرف کردند. در پایان آزمایش، شرکت کنندگان گلوکز ناشتا و سطح متوسط گلوکز پائین‌تری داشتند و همچنین سطح کلسترول کلی، تری‌گلیسیرید و کلسترول بد کمتری را گزارش کردند.

این درحالیست که این افراد سطح کلسترل خوب بیشتری را تجربه کردند. محققان اینگونه نتیجه گرفتند که برگ‌های گیاه مریم گلی احتمالا بدون خطر هستند و می‌توانند در بیماران دیابتی موجب کاهش فشار خون و لیپید‌ها گردند.
 
همچنین در تحقیق دیگری که بر روی ۸۰ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۲ ضعیف انجام شد، مشخص شد که مریم گلی ممکن است بتواند در افراد مبتلا به دیابت، ۲ ساعت پس از ناشتا، قند خون را کاهش دهد.
 

۳. خواص مریم گلی برای عفونت زنان

اگرچه شواهد بیشتری برای تائید این خاصیت گیاه مریم گلی مورد نیاز است، اما به نظر می‌رسد ترکیبات خاصی از مریم گلی دارای عملکرد ضد التهابی هستند. در یک مطالعه اثرات طیف وسیعی از این ترکیبات بر پاسخ التهابی در فیبروبلاست لثه بررسی شده‌است. این‌ها نوع متداولی از سلول‌ها هستند که در بافت سلول‌های همبند لثه یافت می‌شوند.

نتایج این مطالعه حاکی از آن است که برخی ترکیبات موجود در مریم گلی منجر به کاهش این نوع التهاب شده‌است. تحقیقات جدیدتر از کاربرد مریم گلی در دندانپزشکی به دلیل خاصیت ضد التهابی آن پشتیبانی می‌کند.

همچنین به نظر می‌رسد که مریم گلی و بسیاری از گیاهان و ادویه‌جات مشابه آن دارای اثرات ضدالتهابی، ضد قارچی و ضد میکروبی باشند. از این روست که برخی از طرفداران طب گیاهی، این گیاه را برای عفونت زنان مفید می‌دانند؛ اگرچه این ادعا تنها مبتنی بر تجربیات شخصی است و پشتوانه‌ی علمی ندارد.
 

۴. بهبود شرایط پوست و التیام زخم‌ها با مریم گلی

گیاه مریم گلی یک ماده‌ی رایج در مواد آرایشی است که به صورت موضعی به عنوان یک درمان طبیعی برای پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. این امکان وجود دارد که نوشیدن دمنوش مریم گلی نیز همین خواص را فراهم کند. در یک آزمایش بر روی سلول‌های پوست موش، کافور – یکی از ترکیبات اصلی مریم گلی – بر رشد سلول‌های پوستی سالم، کاهش علائم پیری و تشکیل چین و چروک موثر واقع شد.
 
علاوه بر این، یک مطالعه حیوانی، «کارنوزول» و «اسید کارنوزیک» موجود در مریم گلی را برای درمان آسیب‌های پوستی ناشی از آفتاب و سایر مشکلات التهابی پوستی موثر یافت. تحقیقات دیگر حاکی از انند که مریم گلی می‌تواند به درمان زخم‌ها و بهبود آن‌ها نیز کمک کند. این مطالعات همچنین نشان می‌دهند که عصاره‌ی مریم گلی تعدادی از باکتری‌های و قارچ‌های مضر که می‌توانند به پوست آسیب بزنند را نیز از بین می‌برد.

19(89) - از خواص تا مضرات گیاه مریم گلی
 

۵. کمک به پیشگیری از سرطان

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد دمنوش مریم گلی ممکن است به مبارزه با سلول‌های سرطانی کمک کند. این ماده حاوی چندین ترکیب ضد سرطانی از جمله کارنزول، کافور و اسید رزماریک است. به طور خاص، مطالعات حیوانی نشان می‌دهند ک کاروزول می‌تواند چندین نوع سلول سرطانی را بدون تاثیر بر سلول‌های سالم از بین ببرد. در یک مطالعه‌ی دیگر این دمنوش در ترکیب با بابونه، با کاهش خطر ابتلا به سرطان تیروئید همراه بوده است.

همچنین نشان داده‌شده که نوشیدن دمنوش مریم گلی به جلوگیری از تغییرات ژنتیکی سلول‌های سرطانی روده بزرگ کمک می‌کند. اگرچه این تحقیقات امیدوارکننده هستند، به تحقیقات انسانی بیشتری احتیاج است.
 

۶. کمک به سلامت زنان

گیاه مریم گلی همچنین می‌تواند خواص منحصر بفردی برای خانم‌ها داشته باشد. در خاورمیانه، زنان باردار معمولا از مریم گلی برای درمان علائم گوارشی مانند حالت تهوع ابتدای بارداری استفاده می‌کنند. از لحاظ تاریخی، مریم گلی همچنین به عنوان یک روش طبیعی برای کاهش شیر مادر، در زنانی که کودک را از شیر می‌گیرند یا شیر زیادی دارند، به کار می‌رود.

با این حال، به تحقیقات بیشتری برای پشتیبانی از این مزایا احتیاج است. افزون بر این، برخی تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف یک قرص روزانه حاوی مریم گلی از شدت و دفعات گرگرفتگی در زنان کاسته ‌است.2

20(82) - از خواص تا مضرات گیاه مریم گلی

هشدار‌ها و عوارض جانبی احتمالی

توجه داشته باشید که بیشتر تحقیقات انجام شده در مورد گیاه مریم گلی در حیوانات و آزمایشگاه انجام شده و گا‌ها از عصاره‌ی غلیظ آن استفاده شده‌است. درحالی که دمنوش مریم گلی ممکن است برخی از این خواص را دارا باشد، این احتمال هم وجود دارد که اثرات آن در حد مطالعات انجام شده نباشد. بعلاوه اینکه همچنان به مطالعات انسانی بیشتری احتیاج است. این نوشیدنی می‌تواند برخی عوارض جانبی نیز داشته باشد:

مریم گلی حاوی ترکیبی به نام «thujone» است که عطر و طعم قوی مریم گلی از آن است و در دوز‌های بالا می‌تواند سمی باشد.

نوشیدن مقادیر زیاد دمنوش مریم گلی، یا مصرف آن به هر شکل دیگری، در یک دوره‌ی بلند مدت، اگر بیش از ۷ گرم thujone در روز مصرف شود، می‌تواند باعث بروز مشکلات قلبی، تشنج، استفراغ و آسیب کلیوی شود.

لازم است از خوردن اسانس گیاه مریم گلی یا افزودن آن به دمنوش پرهیز کنید، زیرا تنها ۱۲ قطره از آن می‌تواند سمی باشد.

گیاه مریم گلی مخدر: سالویا گیاهی از دسته مریم گلی است که در غرب به نام نعناع خانواده مشهور (جزء دسته مریم گلی) است. در برگ و ساقه این گیاه ماده مخدر روانگردانی وجود دارد که دارای اثراتی بسیار شبیه ال اس دی و گراس و حشیش است.

دمنوش مریم گلی در مقادیر متعادل بی‌خطر است، اما اگر نگرانی خاصی دارید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.2

پینوشتها
1.www.namnak.com
2.www.setare.com
3.www.saednews.com

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد