خانه » همه » جدید ترین مطالب تخصصی » انواع عفونت های قارچی پوست سر و علائم آن

انواع عفونت های قارچی پوست سر و علائم آن

انواع عفونت های قارچی پوست سر و علائم آن

هرگونه آسیب به پوست، می تواند باعث ریزش مو شود، یکی از بیماری‌های شایعی که در ناحیه پوست سر بروز می‌کند و موجب خارش می‌شود، درماتیت سبورئیک یا اگزمای سبورئیک است. عامل به وجود آورنده این بیماری، نوعی قارچ است که در شرایط معمولی منجر به بروز بیماری نمی‌شود، اما در وضعیت خاص و در پوست سر برخی افراد به شکل بیماری‌زا در می‌آید.

715 compressed - انواع عفونت های قارچی پوست سر و علائم آن

عفونت های پوستی در ریزش مو جزو عوامل مهم هستند که بیشتر مواقع نادیده گرفته می شوند و دلیل ریزش مو را به عوامل دیگر ربط می دهیم، که شاید چندان دخیل نباشد.  بررسی کنید که آیا هر کدام از این بیماری های  پوستی که در ادامه به ان ها اشاره خواهد شد،باعث ریزش مو در شما می شود یا خیر. بسیاری از آنها قابل درمان هستند و ریزش مو ممکن است برگشت پذیر باشد.

یکی از بیماری‌های شایعی که در ناحیه پوست سر بروز می‌کند و موجب خارش می‌شود، درماتیت سبورئیک یا اگزمای سبورئیک است. عامل به وجود آورنده این بیماری، نوعی قارچ است که در شرایط معمولی منجر به بروز بیماری نمی‌شود، اما در وضعیت خاص و در پوست سر برخی افراد به شکل بیماری‌زا در می‌آید.
 
بیماری‌زا شدن این قارچ باعث تکثیر پوسته و خارش سر می‌شود و برای برخی افراد در تمام کف سر و برای برخی دیگر تنها در قسمت‌هایی از آن ایجاد می‌شود. این قارچ فقط روی سطح پوست سر شما فعالیت نمی‌کند، بلکه در عمق فولیکول مو هم فعال است. قارچ‌های پوستی ممکن است در همه افراد به ویژه اطفال دیده شود.

از آنجا که موها از پوست خارج میشوند، هرگونه  آسیب به پوست، می تواند باعث ریزش مو شود. اگر شما تصور می کنید که ریزش مو  شما ناشی از یک مشکل پوستی یا مشکلات پوستی است، در اسرع وقت با یک متخصص پوست  برای تشخیص و درمان، مشورت کنید. زیرا بسیاری از مواقع شرایط پوستی را می توان درمان کرد و موهای شما را نیز بازسازی کرد.
 

عفونت های پوستی در ریزش مو:

475 - انواع عفونت های قارچی پوست سر و علائم آن

درماتیت سبورئیک

درماتیت سبورئیک،  یا با  نام آلوپسی سابوریک ، یک بیماری پوستی ناخوشایند است که به همراه  تکه های کوچکی رنگی  و یا بی رنگ  در نقاط ی از  پوست بدن  و پوست سر ایجاد می شود که این لکه ها در واقع  عفونت های پوستی می باشند که در ریزش مو بسیار تاثیر گذار هستند. علائم این بیماری می توانند از علائم زیر باشد:

* شوره سر به طور منظم
* پوسته های کوچک  روی پوست سر و  مو
* درماتیت آتوپیک(تحریک پوست که با خارش و قرمز شدن پوست همراه است)
* واکنش خفیف پوست یا پوست سر به هر گونه ماده شستشو

ریزش مو  حاصل از این عوامل می تواند با تغییر شرایط کنترل شود. اما  اسیب دیدگی و خطر عفونت ثانویه ای که ممکن است به همراه داشته باشد  منجر به  اسکار  شود، که مراقبت های ویژه را می خواهد تا به ریزش مو منجر نشود.
 

پسوریازیس

با توجه به بنیاد ملی پسوریازیس، این بیماری خود ایمنی،  از عفونت های پوستی در ریزش مو  است که پوست را تحت تاثیر قرار می دهد که به واسطه آن سلول های پوست سریع تر از آنچه که باید باشند، رشد می کنند و سبب  ضخیم شدن سلول ها ی پوست سر می شوند.

با توجه به تحقیقات متخصصین پوست، تکثیر سلول های ثابت و ضایعات ناشی از آن می تواند باعث ریزش مو، زخم و آسیب دیدگی فولیکول(مو داخل کیسه های لوله مانند شکل می گیرد) شود، اما هنگامی که شرایط کنترل می شود، این امکان وجود دارد که رشد مو را کنترل کنید.

554(1) - انواع عفونت های قارچی پوست سر و علائم آن

عفونت فولیکول

هر نوع التهاب یا تحریک  فولیکول مو که به  صورت قرمزی، جوش،  ریزش مو، خارش یا بثورات روی پوست سر شما  خود را نشان می دهد، فولیکولیت ساده نامیده می شود. شایع ترین نوع  فولیکولیت ( موهای در حال جوانه زدن که در پوست جا مانده اند) آلوپسی کششی است، اما دومین علت از  فولیکولیت، تحریک پذیری، حساسیت و واکنش   به مواد شیمیایی در محصولات مو مانند نرم کننده های شیمیایی و حتی رایحه های شامپو و تهویه دهنده یا محصولات  دیگر حاوی الکل است.

اما حتی اگر  عفونتی ناشی از  محصولات  شستشو دهنده به اندازه کافی و به خوبی  از بین نرود، به دنبال آن  گرد و غبار و باکتری ها جذب می شوند، که  خود می توانند منافذ و فولیکول ها را متورم کنند و منجر به عفونت جدی ثانویه و ریزش مو شوند این نوع عفونت ها نیاز به درمان مؤثر توسط متخصص پوست به منظور رفع هر گونه ریزش مو را دارند.
 

عوامل احتمالی ابتلا به فولیکولیت

– بیماری هایی که مقاومت بدن را دربرابرعفونت کاهش می دهد، مانند دیابت، سرطان خون مزمن و HIV / AIDS
– داشتن آکنه یا درماتیت
– آسیب رسیدن به پوست براثرصدمه یا جراحی
– مصرف بعضی از داروها، مانند کرم استروئید و یا درمان آنتی بیوتیکی طولانی مدت برای آکنه
اضافه وزن 
– آسیب های پوستی دائمی، مانند جای جوش یا لکه های تیره
– تخریب فولیکول های مو و ریزش دائمی موی
 

درمان فولیکولیت

اگرعلائم گفته شده بیش ازچند روز ادامه داشت به پزشک مراجعه کنید. پزشک ابتدا باید علت به وجود آمدن فولیکولیت را پیدا کند. درمان بیماری فولیکولیت بستگی به شدت و وخامت بیماری دارد. استفاده از آنتی بیوتیک و یا داروهای ضد قارچ  به صورت موضعی یا به صورت خوراکی می‌تواند در درمان فولیکولیت مفید واقع شود.
 
• اگربیماربه درمان های معمول پاسخ ندهد، ممکن است نمونه برداری ازپوست انجام شود و نمونه جهت تشخیص نوع عفونت به آزمایشگاه ارسال می شود.
 

علائم ظاهری بیماری فولیکولیت

معمولا ضایعه‌های پوستی که به علت فولیکولیت به وجود می‌آید به صورت یک دانه قرمز رنگ است که سر آن چرکی است و ممکن است یکی یا چند تا در کنار هم باشند که معمولا هم دردناک است. و درصورت گسترش عفونت، زخم هایی روی پوست ایجاد شده و پوست دچار پوسته‌پوسته‌شدگی می‌شود.
 
رویش مو در این نواحی ممکن است به شکل موی معمولی، کرک و یا موی زیر پوستی باشد. محل به وجود آمدن فولیکولیت نیز می‌تواند هر جای بدن باشد؛ ران، باسن، گردن و زیر بغل اغلب در این بیماری در معرض قرار دارند.

قارچ

قارچ یکی دیگر از عفوت های پوستی در ریزش مو می باشد. این بیماری که معمولا به عنوان کرم سلولی شناخته شده است، در کودکان  بیشتر دیده می شود، یک عفونت قارچی بسیار مسری است که می تواند در پوست سر ظاهر شود و همچنین می تواند باعث ایجاد پوسته پوسته شدن، خارش و قرمزی در یک الگوی دایره ای  شکل شود، همراه با این بیماری موی سر زبر و خشن می شود و یا ریزش موی سر اتفاق خواهد افتاد. این عفونت قارچی باید توسط یک متخصص پوست درمان شود که معمولا در صورت درمان، مو دوباره رشد می کند.

716(3) - انواع عفونت های قارچی پوست سر و علائم آن

انواع عفونت‌های کچلی قارچی سر

کچلی قارچی سر بر این اساس که چگونه قارچ به ساقه‌ی مو حمله می‌کند، به چند دسته تقسیم می‌شود:
 
عفونت اکتوتریکس: این عفونت قارچی بر اثر حمله‌ی میکروسپوروم  ایجاد می‌شود. بر اثر این عفونت، شاخه‌های قارچی و اسپور بخش خارجی ساقه‌ی مو را می‌پوشانند. عفونت اکتوتریکس را می‌توان با لامپ وود که با امواج بلند نور ماوراءبنفش انجام می‌شود، تشخیص داد. در این تست، این نور به ناحیه آسیب‌دیده تابانده می‌شود و در صورت وجود قارچ، می‌توان وجود آن را مشاهده کرد چون قارچ در صورتی که به میکروسپوروم کانیس آلوده باشد، در زیر این نور به رنگ سبز دیده می‌شود.
 
عفونت اندوتریکس: این عفونت قارچی بر اثر حمله‌ی تریکوفایتون  ایجاد می‌شود . در این عفونت، بخش داخلی ساقه‌ی مو با شاخه‌های قارچی  و اسپور پر می‌شود. عفونت اندوتریکس را نمی‌توان با لامپ وود تشخیص داد.
 
عفونت فاووس: این عفونت بر اثر حمله‌ی تریکوفایتون شوئن‌لاینی (T.Schoeonleinii) ایجاد می‌شود و موجب تخریب ساقه‌ی مو به صورت لانه زنبوری می‌شود.
 

راه های درمان قارچ پوست سر

داروهای ضد قارچ
استفاده از داروی ضد قارچ خوراکی برای از بین بردن عفونت قارچی کرم حلقوی سر ضروری است. این داروها، معمولاً کار خود را خیلی خوب انجام می دهند و مؤثرند.

گریزئوفولوین (ضد قارچ) این دارو سال هاست که به عنوان اولین گزینه ی درمانی عفونت قارچی کرم حلقوی پوست سر تجویز می شود. گریزئوفولوین معمولاً برای یک دوره ی ۸ تا ۱۲ هفته ای استفاده می شود.

تربینافین داروی دیگری است که مصرف آن به جای گریزئوفولوین در حال افزایش است. مصرف کنندگان این دارو معمولاً به چهار هفته درمان نیاز دارند. تکمیل دوره ی درمانی برای از بین بردن کامل قارچ ها از پوست سر اهمیت بسیاری دارد.

گاهی اوقات داروهای ضد قارچ دیگری مانند ایتراکونازول و فلوکونازول استفاده می شوند. به طور کلی داروهای ضدقارچ قابل تحمل هستند و عوارض جانبی شایعی ندارند. با این حال، برخی افراد ممکن است اثرات جانبی این داروها را تجربه کنند.

برخی افراد اصلاً نباید از این داروها استفاده کنند. مثلاً زنانی که در سنین باروری قرار دارند، نباید در طول درمان با گریزئوفولوین (و تا یک ماه پس از مصرف آن) باردار شوند؛ مردان نیز در طول درمان با گریزئوفولوین (و تا شش ماه پس از آن) باید از روش های جلوگیری از بارداری استفاده کنند، زیرا این دارو به اسپرم آسیب می رساند.

بنابراین، قبل از مصرف هر دارویی حتماً باید بروشور آن را بخوانید و از عوارض جانبی احتمالی و موارد احتیاط آن آگاه شوید.

شامپو و کرم های ضدقارچ
شامپوها و کِرِم های ضد قارچ به طور کامل عفونت قارچی را از بین نمی برند. زیرا قارچ ها به ساقه ی مو نفوذ می کنند، جایی که کِرِم ها و شامپوها نمی توانند به آن نفوذ کنند. بنابراین، این مواد نمی توانند به طور کامل شرایط را درمان کنند، هرچند قارچ و اسپور آن را از روی مو و پوست حذف می کنند.

با وجود این، ممکن است پزشک شما علاوه بر داروهای خوراکی، برایتان شامپو یا کرم ضد قارچ تجویز کند. معمولاً باید این شامپوها را دو بار در هفته و تا چند هفته استفاده کنید. شامپوهای تجویزی، قارچ های سطح بدن (ساقه ی مو و پوست سر) را از بین می برند. همچنین، احتمال انتقال قارچ به کودکان دیگر را کاهش می دهند.
 

آفتاب سوختگی

موی سر،  پوست  سر شما را از اشعه های مضر خورشید محافظت می کند، اما اگر موی شما نازک تر شده و ریزش شدید داشته است، شما باید پوست خود را با استفاده از کرم های ضد آفتاب روزانه محافظت کنید.

دکتر اریک شوایگر، دکتر متخصص پوست و  زیبایی برنشتاین  – مرکز ترمیم مو در شهر نیویورک اذعان می کند که  هر گونه آفتاب سوختگی پوست سر شما به فولیکولهای مو لطمه خواهد  زد، که می تواند از عفونت های پوستی در ریزش مو باشد. همچنین قرار گرفتن در معرض آن باعث ایجاد زخم می شود و ممکن است باعث بروز زخم ها و سلول های پیش سرطانی شود که به طور موقت باعث آسیب رساندن به فولیکول های مو می شوند. آکادمی  پوست آمریکا توصیه  می کند که وقتی برای برنزه کردن پوست خود در محیط داخلی قرار می گیرید ، تابش خورشید حتی قوی تر از محیط بیرون عمل می کند و می تواند اسیب جدی تری را  بر پوست شما و موی سر شما ایجاد کند.
 

آلوپسی اسکار

آلوپسی اسکار از بیماری ها و عفونت های پوستی موثر  در ریزش مو می باشد که زمانی اتفاق می افتد که بافت اسکار ناشی از هر گونه ضربه، از جمله سوختگی ها، عفونت ها( که در بالا اشاره شد) و یا بیماری هایی مانند اسکلرودرمی ( پوست سفت وضخیم می شود)، می باشدو این بافت اسکار اسیب دیده  جایگزین بافت طبیعی تخریب شده روی پوست و پوست سر می شود. طبق گفته پزشکان، آلوپسی اسکار دائمی است و به همین دلیل بسیار مهم است که  به وسیله  متخصص پوست درمان شود تا از آسیب  های جدی بافت اسکار جلوگیری شود.البته این نوع بیماری بسیار نادر است.
 

اسکلرودرم

اسکلرودرم یکی دیگر از عفونت های پوستی در ریزش مو می باشد که با توجه به بنیاد اسکلرودرمی، این بیماری به عنوان یک بیماری خود ایمنی پوستی و بافت همبند است که سبب سخت شدن پوست می شود و می تواند باعث ریزش مو در اثر زخم پایجاد شده در پوست سر شود. و ریزش مو را به دنبال خواهد داشت.
توصیه می شود  که برای تعیین علت هر گونه ریزش مو که شما تجربه می کنید، به پزشک متخصص مراجعه کنید و این که آیا عفونت ثانویه از نوع باکتری یا قارچی  درمان با موفقیت درمان می شود یا نه تنها بستگی به خودتان دارد که در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنید.

منبع: سایت دکتردکتر
سایت لافارر
سایت بیتوته

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد