طلسمات

خانه » همه » مذهبی » پایان‌نامه های نبوی

پایان‌نامه های نبوی

پایان نامه های نبوی (1)

نويسنده براي نشان دادن همزيستي يهوديان و مسلمانان، بيان انگيزه مخالفت يهوديان با مسلمانان و چگونگي برخورد پيامبر با آنان رساله را سامان داده است. وي نخست موقعيت جغرافيايي عربستان و وضعيت مردم و اديان را در اين كشور بررسي كرده، آنگاه از جايگاه يهود در قرآن و نظر قرآن درباره اين قوم سخن گفته است. بيان درگيري‏هاي يهوديان با پيامبر، مناظره پيامبر با

c76e7d37 b693 446e 97ef 86a37f503e67 - پایان‌نامه های نبوی
0008626 - پایان‌نامه های نبوی
پایان نامه های نبوی (1)

عنوان پایان نامه : برخورد پيامبر اسلام با يهود مدينه و وادي القري

پژوهشگر : محمد علي اخويان
مقطع تحصیلی : کارشناسى ارشد
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران( مركزي)
سال دفاع : 1381
استاد راهنما : بيات، عزيز الله
تعداد صفحات : 114
زبان : فارسي

چکیده :

نويسنده براي نشان دادن همزيستي يهوديان و مسلمانان، بيان انگيزه مخالفت يهوديان با مسلمانان و چگونگي برخورد پيامبر با آنان رساله را سامان داده است. وي نخست موقعيت جغرافيايي عربستان و وضعيت مردم و اديان را در اين كشور بررسي كرده، آنگاه از جايگاه يهود در قرآن و نظر قرآن درباره اين قوم سخن گفته است. بيان درگيري‏هاي يهوديان با پيامبر، مناظره پيامبر با دانشمندان بزرگ يهود و بررسي قانون جزيه در اسلام، از ديگر مباحث كتاب است. در پايان، نويسنده علت اصلي مبارزه با يهوديان و اخراج و قتلشان را رفتار و سلوك آنان و نه كينه‏توزي مسلمانان مي‏داند.

0008626%20(1) - پایان‌نامه های نبوی

عنوان پایان نامه :آشنایی با احوال و احادیث زنان راوی پیامبر (ص) از حرف ذال تا یاء

پژوهشگر : طیبه علی‌نژاد
مقطع تحصیلی : کارشناسى ارشد
دانشگاه : تربیت مدرس
سال دفاع : 1377
استاد راهنما : غروی‌نائینی، نهله
زبان : فارسي

چکیده :

در رسالۀحاضر زنان راوی پیامبر، زندگی و احادیث آنان معرفی شده‌ است و محدودۀمطالعه آن بر اساس حروف الفبا از حرف (ذال) تا (یاء) می‌باشد. روش تحقیق چنین است که ابتدا بر اساس مطالعۀکتب سیره، تاریخ و رجال نام زنان راوی حدیث نبوی استخراج گردیده، سپس به شرح حال و احادیث آنان پرداخته شده است. این رساله در دو فصل تدوین شده است. فصل اول شامل مقدمه و پیش‌درآمدی بر موضوع، تعریف مسأله، روش تحقیق، طرح فرضیات و مسائل مربوط به تألیف پایان‌نامه می‌باشد. در فصل دوم با عنوان روات از صحابیات، در هر قسمت اسامی راویان به ترتیب حروف الفبا ذکر گردیده، سپس نام یا نام‌های دیگر او، نام پدر و مادر، همسر، فرزندان و شرح حال راوی ـ در صورتی که در کتب مربوطه شرح حالی از وی وجود داشته باشد ـ پس از آن فضایل راوی و در ادامه نام کسانی که که از راوی مورد نظر روایت کرده‌اند، تعداد احادیثی که به او نسبت داده‌اند و بالاخره تاریخ وفات او ذکر شده است. در بخش پایانی از شرح حال هر راوی تحت عنوان احادیث، احادیثی که از راوی رسیده ذکر شده است. در صورتی که راوی احادیث بسیاری داشته بنا به انتخاب نویسنده برخی از آن‌ها بیان شده است. در صورتی که راویی احادیث بسیاری داشته بنا به انتخاب نویسنده برخی از آن‌ها بیان شده است و اگر از راویی حدیثی نرسیده و تنها در کتب مختلف او را از راویان حدیث نبوی برشمرده‌اند، نامش در زمرۀروات از صحابیان آمده است.

0008626%20(2) - پایان‌نامه های نبوی

عنوان پایان نامه : بررسی حقیقت معراج پیامبر (ص) از دیدگاه مفسرین، محدثین، متکلمین، حکما و عرفای اسلامی

پژوهشگر : زهره صانعى
مقطع تحصیلی : کارشناسى ارشد
دانشگاه : فردوسى مشهد
سال دفاع : 1377
استاد راهنما : یزدى مطلق، فاضل
زبان : فارسي

چکیده :

مباحث این پایان‏نامه عبارتند از: معناى لغوى و اصطلاحى معراج، معراج از دیدگاه مفسرین و محدثین، معراج در سوره‏هاى اسراء و نجم، کیفیت معراج، بررسى ‏معراج از دیدگاه عرفا.

0008626%20(3) - پایان‌نامه های نبوی

عنوان پایان نامه : جنگ روانی از دیدگاه قرآن و سیره‌ نبوی (ص)

پژوهشگر : محمدرضا ناجی
مقطع تحصیلی : کارشناسى ارشد
دانشگاه : امام ‏صادق‏(ع)
سال دفاع : 1369
استاد راهنما : فارسی، جلال الدین
زبان : فارسي

چکیده :

در این پایان‏نامه خطوط کلی نظریۀجنگ روانی درآینۀ قرآن و تاریخ پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله با توجه به تحول‏ تاریخی و نظرگاه نوین تبیین شده است. جنگی که نه باآلات و افزار معمول نظامی بلکه با اشاعۀروح یأس وترس و وحشت در صفوف ارتش دشمن و پشتوانه‌ی‏ فکری و مردمی او از سویی و تقویت روحیۀملی و نظامی در صفوف خود از سوی دیگر، شکست را بردشمن تحمیل می‏نماید. نویسنده در این تحقیق به این‏سؤالات پاسخ می‏دهد: آیا در قرآن و سیرۀنبوی، شواهدی بر وجود چنین جنگی از سوی دشمن متجاوز خارجی و یا توطئه‏گران داخلی به چشم می‏خورد؟ برخورد پیامبر صلی الله علیه وآله در قبال چنین ترفندهایی چگونه ‏بوده است و چنانچه پیامبر، خود به چنین جنگی دست‏ یازیده است چه اهدافی را در پیش روی داشته است؟
منبع:www.payambarazam.ir
ادامه دارد…

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد