خانه » همه » مذهبی » ايرانيان و عشق به قرآن

ايرانيان و عشق به قرآن

ايرانيان و عشق به قرآن

استاد !ضمن معرفي خودتان توضيح دهيد ، چگونه شروع به قرائت قرآن و حفظ آن نموديد ؟
من سيد متولي عبدالعال ، هنگامي که براي اولين بار شروع به تلاوت قرآن کردم ، کودکي بودم که در مکتب تحصيل مي کردم . وقتي که جزء 3 از قرآن را حفظ نمودم در سن 7 سالگي به سر مي بردم . پيشرفت شاياني در حفظ قرآن داشتم . در سن 12 سالگي هم حافظ کل قرآن شدم .

93277f13 fbf5 4078 a73c d0470cd200ed - ايرانيان و عشق به قرآن
b1116 - ايرانيان و عشق به قرآن
ايرانيان و عشق به قرآن

نويسنده: سيد متولي عبدالعال

استاد !ضمن معرفي خودتان توضيح دهيد ، چگونه شروع به قرائت قرآن و حفظ آن نموديد ؟
من سيد متولي عبدالعال ، هنگامي که براي اولين بار شروع به تلاوت قرآن کردم ، کودکي بودم که در مکتب تحصيل مي کردم . وقتي که جزء 3 از قرآن را حفظ نمودم در سن 7 سالگي به سر مي بردم . پيشرفت شاياني در حفظ قرآن داشتم . در سن 12 سالگي هم حافظ کل قرآن شدم .
هنگام شروع به تلاوت ، آيا سبک خاصي داشتيد ، يا از قاري ديگري تقليد مي نموديد ؟
در آن زمان به قرائت برخي از قاريان قديمي عشق مي ورزيدم و از آنها به ميزان طاقت و کشش صوت خويش تقليد مي کردم .
يعني اگر توانايي تقليد از شيخ عبدالباسط داشتم از او تقليد مي کردم . همچنين اگر توانايي تقليد از لحن شيخ مصطفي اسماعيل که بسيار مورد علاقه ام بود را نيز داشتم ، از وي تقليد مي نمودم . در 13 سالگي ، طريقه و روش خاصي را براي خويش اتخاذ نمودم ؛ زيرا که خداوند سبحانه و تعالي براي هر انسان ، طنين و آواي خاصي را در صوتش قرار داده که هيچ گاه نمي شود گفت ، صوت فلاني شبيه صوت ديگري است .
قاري قرآن پس از اقامه نماز و قبل از طلوع آفتاب ،بايد آيات قران را مرور نموده و سپس حداقل به مدت 7 دقيقه جهت تمرين ،قرآن تلاوت نمايد .قبل از صبحانه ،با صوت متوسط تلاوت کند نه با صوت بلند ؛اين تمرين بسيارخوبي براي صوت است.در هيچ جاي دنيا مانند ايران نديدم .ايرانيان در عشق ورزيدن به قرآن و اهميت دادن به اين کتاب آسماني در سطح عالم ،ملت بي نظير و بي مانندي هستند.
تا چه زماني قاري بايد تقليد کند ؟
هنگامي که يک قاري بعد از تمرين و کار زياد ، قاري خوبي مي شود و مراحل بلوغ را پشت سر مي گذارد ، بهتر است که ديگر تقليد نکند . بلکه طريقه اي در قرائت براي خود برگزيند که نمايانگر شخصيت حقيقي او باشد و تحت تاثير شخصيت ديگري قرار نگيرد . ليکن در سنين کودکي شخص به صورت تفريحي يا تمريني و همچنين جهت آمادگي صدايش ، جذب صداي به خصوصي مي شود ؛ لذا صوت تلاوت يک قاري را ممکن است الگوي کار خويش قرار دهد و از او تقليد کند ؛ که اشکالي ندارد .
اما هنگامي که قاري به بلوغ مي رسد و رشد مي يابد ، لازم است براي خود شيوه و طريقه ي خاصي را در تلاوت قرآن اتخاذ نمايد تا به واسطه ي آن شيوه قرائت و صوت خويش ، در نزد ديگران شناخته و معروف گردد .
وقت مناسب جهت تمرين قرائت و صوت از نظر شما چه موقعي مي باشد ؟
من اين نکته را از علماي اين فن دانستم که وقت مناسب و بهتر جهت تمرين ، صبح زود قبل از صرف صبحانه مي باشد . بنابراين قاري اول بايد عادت کند صبح زود از خواب برخيزد . او پس از اقامه نماز و قبل از طلوع آفتاب ، بايد آيات قرآن را مرور نموده و سپس حداقل به مدت 7 دقيقه يا 10 دقيقه جهت تمرين ، قرآن تلاوت نمايد . قبل از صبحانه ، با صوت متوسط تلاوت کند نه با صوت بلند ؛ اين تمرين بسيار خوبي براي صوت است .
نظرتان درباره ي سفر اخيرتان و ديدار با ملت جمهوري اسلامي ايران و محافل قرآني چيست ؟
اين جانب در مصاحبه با مجلات ، روزنامه ها ، صدا و سيما و خدمت رهبر معظم انقلاب عرض کردم ، در هيچ جاي دنيا مانند ملت ايران نديدم . ايرانيان در عشق ورزيدن به قرآن و اهميت دادن به اين کتاب آسماني در سطح عالم ، ملت بي نظير و بي مانندي هستند و من اين را به چشم خويش مشاهده کردم . بنده همانند اين مردم با ايمان که دلهاي پاکي دارند و آحاد مردم شما را در هيچ جا مشاهده ننمودم .آنها به قرآن عشق مي ورزند ، چه جوان و پير ، زن و مرد و حتي کودکان خردسال . اين يک حقيقت است که من مي گويم و قصد مبالغه ندارم . خداوند ان شاء الله به همه ي ملت ايران رفاه و سعادت و خير فراوان ارزاني نمايد . به مسئولان محترم و قاريان خوب شما هم عزت و افتخار بيشتري نصيب فرمايد .
منبع: ماهنامه قرآني ،آموزشي نسيم وحي،شماره 8

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد