خانه » همه » جدید ترین مطالب تخصصی » اینترنت در سال ۱۹۷۳ چه شکل و شمایلی داشت

اینترنت در سال ۱۹۷۳ چه شکل و شمایلی داشت

در آغاز؛ اینترنت تنها شبکه‌ای متشکل از ۴۲ کامپیوتر و ۳۶ نود بود که برای نمایش همه‌ی آن‌ها، یک نقشه کوچک کفایت می‌کرد و آرپانت (پروژه آژانس تحقیقات توسعه شبکه) نام داشت.

در حال حاضر برآورد گستردگی اینترنت بسیار مشکل و شاید غیرممکن است و راهی برای محاسبه وسعت بیش از یک میلیارد وب‌سایت و بی‌نهایت داده که بر زیرساخت‌هایی فوق‌العاده عظیم مبتنی هستند، وجود ندارد.

ولی ۴۳ سال پیش این‌گونه نبود و تمام اینترنت را می‌شد روی یک صفحه کاغذ به نمایش گذاشت. شاهد این مدعا، نقشه‌ای رسم شده از آرپانت در سال ۱۹۷۳ است که به‌تازگی منتشر شد و همه ۴۲ کامپیوتر و ۳۶ نود اینترنت را به تصویر می‌کشد.

پیش از آنکه اینترنت به فضایی برای ردوبدل کردن افکار، تماشای ویدئو و … تبدیل شود، پروژه‌ای متعلق به وزارت دفاع ایالات‌ متحده بود و ARPANET یا شبکه Eve نامیده می‌شد. وجود این شبکه برای اولین بار در ۱۹۶۷ به‌صورت رسمی تائید شد.

دو سال بعد، این شبکه به‌عنوان راهی برای برقراری ارتباط داخلی بین کامپیوترهای چهار دانشگاه به کار گرفته شد. هدف اولیه از توسعه آرپانت، صرفا برقراری ارتباط مستقیم و به اشتراک گذاشتن منابع دانشمندان بین دانشگاه‌های MIT، هاروارد، کالیفرنیا و لس‌آنجلس بود.

a8235cb6 b3f8 4ab1 8bf0 59a1354b4728 - اینترنت در سال ۱۹۷۳ چه شکل و شمایلی داشت

عده‌ای زیادی گمان می‌کردند وجود نقشه اولیه اینترنت افسانه است؛ ولی توسعه‌دهنده‌ای به نام دیوید نیوبری از پنسیلوانیا موفق شد آن را در میان اسناد به‌جامانده از پدرش پیدا کند. پل نیوبری، پدر دیوید، وقتی به‌عنوان مدیر بازاریابی در دانشکده کامپیوتر دانشگاه دیل کارنگی فعالیت می‌کرد، این نقشه را دریافت کرده بود.

این نقشه از زمان انتشار در توییتر در روز ۱۰ دسامبر، تابه‌حال ۵۷ هزار بار در توییتر مشاهده و به اشتراک مجدد گذاشته شده است. در این نقشه ۴۳ ساله، بیضی نماد هاست و مربع نماینده نود شبکه است. علاوه بر این یکی از رایج‌ترین مین‌فریم‌های ۳۲ بیتی دهه ۷۰ میلادی، یعنی PDP-10 به‌کرات در بخش‌های مختلف نقشه به چشم می‌خورد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد