خانه » همه » مذهبی » خودارضايي چه مشكلاتي از نظر جسمي دارد؟ و تأثير آن در ازدواج چيست؟ حكم آن در ماه رمضان بيان کنيد؟

خودارضايي چه مشكلاتي از نظر جسمي دارد؟ و تأثير آن در ازدواج چيست؟ حكم آن در ماه رمضان بيان کنيد؟

انسان زيباترين و پيچيده ترين آفريده است كه رمز و  رازهاي جسم و جانش عصارة خلقت نام گرفته و جانشين خدا در زمين شده است. او داراي نيازهاي طبيعي جسم و روح است. يكي از نيازهاي مهم بشر، ارضاي صحيح و طبيعي غريزة جنسي است . از بيماريهايي كه گريبانگير برخي از افراد است تفريط (سركوب كردن) و يا زياده روي و انحراف در ارضاء اين نياز است. كسي كه به عظمت ، شرافت، كرامت و عزّت و بزرگي انسان، اين موجود بي نظير پي نبرده باشد، در برآورده كردن نيازهاي اين موجود نيز دچار افراط و تفريط بيمارگونه خواهد شد.[1]استمنا در واقع، كام جويي و سوء استفادة فرد از خود با حركات تحريك آميز دستگاه تناسلي است كه باعث تخليه هيجانات جنسي او مي شود.

دو حكم شرعي خودارضايي
استمناء كردن حرام است و بايد از آن اجتناب شود. استمناء روزه را باطل مي كند. اگر كسي در ماه مبارك رمضان عمداً، در حالي كه روزه است، با خود كاري كند كه مني از او خارج شود، بايد كفّارة جمع بدهد. (يعني 60 روز روزه بگيرد و 60 فقير را طعام بدهد. حكم ديگر: كسي كه مني از او خارج شود، جنب مي شود و بايد براي خواندن نماز، غسل جنابت انجام دهد.[2] كسي كه استمنا كرده است، چون اين عمل حرام و از گناهان كبيره است، بايد فوراً توبه كند. اگر براي حاكم شرع هم ، گناه، ثابت شود، حكم آن تعزير (شلاق زدن و …)‌است.[3]امام صادق ـ‌عليه السّلام ـ در اين باره مي فرمايند: «اين كار گناه بزرگي است و خداوند در قرآن (سوره مؤمنون، آية 7) از آن نهي كرده است و هركس، اين عمل را انجام دهد و من بدانم، با او هم غذا نمي شوم». در كتب ديني ما براي كساني كه خود ارضايي دارند: عذاب هايي از قرار زير ذكر شده است:
1. در روز قيامت، خداوند به آنان نگاه رحمت نمي كند. 2. آنها را از گناه پاك نمي سازد. 3. براي هركدام از آنها عذاب دردناكي مهيا مي كند.[4]زيان هاي خودارضايي
خودارضايي ضررهاي متعدد فردي و اجتماعي و … دارد كه به برخي از آنها اشاره مي كنيم:
الف: زيان هاي جسمي
1. درد چشم و ضعف بينايي و ضعف شنوايي.
2. عرق كردن كف دست.
3. ضعف،‌بي حالي، خواب آلودگي، تنبلي (ضعف عمومي بدن).
4. عدم اعتدال.
5. برخي از عفونت ها در دختران.
6. آسيب به پرده بكارت در دختران.
7. كم خوني و ضعف.
8. انزال زودرس در روابط زناشويي.
9. ضعف حافظه، حواس پرتي و  ناتواني در تمركز فكري.
10. آسيب پذيري در مقابل بيماري هاي جسمي و خستگي هاي مفرط جسمي به سبب عارضه انزال. [5]11. آسيب دستگاه تناسلي و ناتواني جنسي. دكتر هو چين مون اغلب بيماري هاي تناسلي را از استمنا مي داند. برخي از آسيب هاي دستگاه تناسلي به قرار زير است:
تورم غدد وزي و كانال نطفه و قسمت پاييني و عقب كانال اورا، شل شدن عضلات تناسلي ـ خروج بي اختيار مني با كوچك ترين تحريك، ايجاد قاعدگي هاي نامنظم و خروج ترشحات چركي و احساس درد هنگام قاعدگي، عقيم شدن، بيماريهاي مقاربتي ، ارضاي ناكامل جنسي در مسايل زناشويي، تأخير و يا ناتواني در توليد مثل و… .
12. آسيب مراكز عصبي و غدد مغز (تخليه هاي مكرر عصبي موجب ضعف اعصاب مي شود و به تبع آن در شنوايي و بينايي اختلال رخ مي دهد، كم خوني، كم اشتهايي، مشكلات گوارشي، كم خوابي و اختلال در تنفس، سردرد و سرگيجه و پيدايش تغييرات در نخاع و ستون فقرات.[6]ب: زيان هاي رواني
1. حسادت. 2. احساس حقارت 3. گوشه گيري 4. اضطراب و افسردگي 5. احساس گناه، ضعف اراده، عدم اعتماد به نفس، عذاب وجدان 6. خودخواه و خودبين شدن.[7]ج: آسيب هاي اجتماعي
1. گوشه گيري 2. مشكل دوست يابي، افت تحصيلي و مشكل شغلي 3. بزهكاري .
د: آسيب معنوي
بيماري روحي و آلوده شدن قلب و كورشدن رابطه انسان با خدا و ائمه.
ه. بروز مشكلات در ازدواج
1. دير ازدواج كردن 2. بي ميلي به همسر آينده و سرد بودن روابط زناشويي 3. به علّت انزال زودرس، از نزديكي با همسرش لذّت كافي را نمي برد و دچار فشارهاي شديد روحي مي شود و اين موجب ناسازگاري و نارضايتي و سست شدن كانون گرم خانواده مي شود؛ (چون غالباً اين امر به عادت حتي پس از ازدواج مي شود) 4. عدم پذيرش خواستگار در دختران 5. توجه به لذت هاي شخصي و تخيل گرايي؛ البته مشكلات مربوط به ازدواج را نمي توان تنها در قسمت آسيب هاي اجتماعي يافت چون مسائل رواني ـ جسمي ـ اجتماعي و معنوي ارتباط تنگاتنگي با هم ديگر دارند و بي ترديد آسيب در هر كدام به نحوي بر مسأله ازدواج اثر مي گذارد. كسي كه از نظر جسمي در پي عادت به خودارضايي هميشه خسته است مسلماً نشاط لازم را براي خانواده خود ندارد و حوصله اي كمتري دارد زود بين او و بچه ها و همسرش، تنش به وجود مي آيد اين فرد چون قواي جسمي اش تحليل رفته اند در معرض انواع ويروس هاست و مي تواند ناقل آنها به فرزندان و خانواده باشد؛ از سويي ديگر اين مشكلات مي تواند اقتصاد خانه را به سبب درمان نداشتن نشاط شغلي و .. فلج كند.
تعامل آسيب ها با هم مي تواند ضربه اي شديد به مسأله ازدواج و خانواده بزند.

راه هاي پيشگيري
1. آموختن آداب اجتماعي در كودكي: فرزندان بياموزند، ‌وقتي وارد اتاق خواب والدين مي شوند، بايد اجازه بگيرند.
2. جدا كردن بستر خواب فرزندان از همديگر.
3. تنها نگذاشتن دختر و پسر بالغ.
4. نپوشيدن لباس تنگ و چسبان.
5. تنها در مكان خلوت نماندن و تنها به حمام نرفتن. (در صورتي که امکان داشته باشد با کسي به حمام برود).
6. ازدواج به موقع (مهمترين عامل پيشگيري).
7. وجود سرگرمي و تفريح مناسب، ورزش، مطالعة كتب، اشتغال به كار و هنر آموزي … .
8. افزايش عزت نفس، شخصيت ، خودباوري در جوانان.

درمان
قدم اول: براي درمان اين عادت شوم اين است كه فرد اعتقاد پيدا كند به اينكه بيماري خودارضايي مثل ساير بيماري هاي ديگر قابل درمان است. نااميد نشود براي ترك اين عمل نياز به زمان، صبر و تحمّل دشواري ها و گذشت زمان است.
حديث از امام صادق ـ عليه السّلام – : «جواني گرفتار عادت زشت خودارضايي است و معتقد است كه ديگر اراده اي براي ترك اين عمل در خود نمي بيند، امام فرمود: آيا اين كار را در حضور ديگران هم انجام مي دهد؟ عرض كردند: خير. آنگاه، امام  فرمود: پس معلوم است كه اين فرد اراده دارد و با اراده از انجام اين كار در حضور ديگران خودداري مي كند، اگر اصلاً، اراده نداشت در حضور ديگران هم، آن كار را انجام مي داد».
قدم دوّم: در نظر گرفتن تمام اين آثار منفي و ضررهاي جسمي و رواني خودارضايي است. مرور مرتب آنها اثربخش خواهد بود. با توجه به اين دو مطلب، موارد زير را رعايت كنيد:
1. انجام كار و فعاليت سازنده و بيكار نبودن 2. اگر شرايط ازدواج براي فرد فراهم است، ازدواج بهترين راه درمان اين عادت بد است. 3. گرفتن روزه. از پيامبر ـ صلّي الله عليه و آله ـ از راه درمان استمناء سؤال شد. فرمود: «روزه بگيريد و موهاي بدن خود را كوتاه نكنيد».[8] لذا براي نظافت بدن نبايد از تيغ و صابون استفاده شود و بجاي آن از داروي نظافت استفاده شود. 4. انجام ورزش هاي روزانه و آموزش هنر و مطالعه كتب مفيد در اوقات فراغت و تنهايي. 5. پوشيدن لباس گشاد. 6. شستشو با آب سرد. 7. دوري از محيط ها و افراد آلوده. 8. براي هر بار انجام اين عمل، تنبيهي مناسب در نظر گرفته شود. يكي از راه هاي تنبيه: فرد يك عددكش لاستيكي نازك (همانند كشي كه دور بسته پول مي بندد) به مچ دست مي بندد و در هنگام وسوسه شدن، آن را تا حد امكان كشيده و رها مي كند تا دستش دچار درد شود، آنقدر اين عمل را تكرار مي کند تا نفس او از انجام عمل منصرف شود.
قدم آخر: سعي شود در طول زمان به تدريج از تعداد دفعاتي كه اين عمل را انجام مي شده، كم گردد.

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. دنياي نوجوان، دكتر محمد رضا شرفي، نشر تربيت.
2. اختلالات و انحرافات جنسي، ابراهيم واحد، خط سوّم، 78.
3. مشکلات جنسي جوانان؛ نامه مکارم شيرازي؛ قم: نسل جوان.
 
پي نوشت ها:
[1] . صدري، نوروز؛ فتنة نفس، چاپ اول،1382، ص 6 و 5.
[2] . معصومي، سيّد مسعود؛ احكام روابط زن و مرد، چاپ 23، 1380، ص 155.
[3] . همان، ص 157.
[4] . فتنة نفس، ص 56.
[5] . همان، ص 65.
[6] . خودارضايي، مؤسسه پژوهشي فرهنگي اشراق، نشر مبعث، چاپ اول، 1379، ص 15-11، (اقتباس).
[7] . همان، ص 85.
[8] . پاك نژاد، ازدواج مكتب انسان سازي، مهدية اشكذر، چاپ چهارم، ص 231.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد