خداوند خالق ماست او براي ما قوانين و دستوراتي وضع كرده كه منافع آنها به سود خود ماست. او به همه چيز آگاه است، همه كارهايش از روي حكمت است و از مادر به ما مهربان تر؛ است پس هر دستورش منشاً فوائد روحي رواني(دنيوي و اُخروي) زيادي است از جمله اين دستورات رعايت حفظ حريم در روابط زن و مرد است كه در زير به برخي از آنها اشاره مينمايم:
1. رضايت خداوند: رعايت حفظ حريم ها يعني متعبّد بودن به دستورات خداوند و سپاسگذاري از خالق هستي؛ اين امر آن قدربزرگ است كه با هيچ اثر ديگري قابل مقايسه نيست، چيزي كه انسان را به بهشت نزديكي به خدا نزديكتر مي كند.
2. پرهيز از آزار و اذيت ها: گاهي از مواقع بخاطر عدم رعايت اين حدود و حريم ها انسان ها دچار اذيت هايي مي شوند يكي از نمونه هاي بارز آنها اذيت هاي خياباني دختران بدحجاب مي باشد.
3. پرهيز از قرار گرفتن در موضع تهمت: در برخي مواقع افرادي كه بدون قصد اين حدود و حريم ها را حفظ نميكنند مورد تهمت قرار ميگيرند ولي كسي كه اين حريم ها را رعايت مي كند از آرامش رواني بيشتري برخوردار است و كس بر او تهمتي نمي زند.
4. تفاهم بيشتر: آمار و دادگاه هاي طلاق و اقرار بسياري از زوجها نشان دهنده اين است كه افرادي كه به رعايت حريم ها و مسايل محرم و نامحرمي توجه دارند زندگي شيرينتري دارند و در مسائل زناشويي از تفاهم بيشتري برخوردارند؛ به همين خاطر اين امر باعث تحكيم خانواده، آرامش رواني فرزندان، وفاداري همسران به يكديگر ميگردد.
5. تربيت فرزندان: پدر و مادراني كه خود به اين مسائل شرعي(رعايت حريم ها) توجه دارند براي فرزندان خود الگوي مناسبي مي باشند. اما برخي از والدين بهخاطر بي توجهي به اين، ناخواسته فرزندان خود را وارد اين ميدان فساد ميكنند و يك زندگي بي ثباتي را براي آنها به ارمغان ميآورند. برخي از دختران فراري در گزارش هاي خود اعلام داشتهاند كه پدران و مادران ما نسبت به اين حريمها بي مبالات بوده اند و حتي ما را تشويق به دوستي هاي غير شرعي مي كردند و از مهمانيها با افراد نامحرم مسائل شرعي را رعايت نميكردند.
6. پيشرفت تحصيلي: افرادي كه به اين حريم ها توجه دارند كمتر دچار مصرف گرايي، چشم و همچشمي در مد گرايي هاي افراطي، غيبت هاي طولاني در كلاس و بي عدم تمركز حواس در كلاس درسهاي مي شوند؛ به همين خاطر است كه در بين افرادي كه اين مسائل را رعايت نمي كنند شاهد افت تحصيلي، گريز از مدرسه، بي رغبتي هستيم.
7. در امان ماندن از ازدواج هاي نامناسب: در ازدواج ملاكهاي اساسياي بايد رعايت شود(ايمان، اخلاق، تناسب در زيبايي، اقتصادي، اجتماعي و ….) افرادي كه اين حريمها را رعايت نميكنند بيشتر گرفتار ازدواجهاي نامناسب ميشوند؛ ازدواجهايي كه با تصميم عجولانه و بي تدبيرانه انجام ميگيرد و پس از چند صباحي به سردي ميانجامد.
8. آرامش رواني: كساني كه در كل به مسائل ديني توجه دارند و آنها را در زندگي خود اجراء ميكنند از نظر روان شناسي دين، آرامش بيشتري دارند. اين امر مورد تأييد روان شناسان و بسياري از دانشمندان غرب نيز هست، به همين خاطر امروز بسياري از روان شناسان و روانپزشكان به مردم توصيه ميكنند كه براي حفظ بهداشت جسم و روان و نشاط و شادابي در زندگي و دوري از فشارهاي زندگي و …. به دين و مسائل ديني توجه بيشتر مي كنند و دعا نيايش و توجه به دستورات الهي را در زندگي خود جزء برنامه هاي هميشگي قرار دهند.
هيچ كنجي بي دد و بي دام نيست
جز به خلوتگاه حق آرام نيست