طلسمات

خانه » همه » مذهبی » آيا غير از ايران كشورهاي ديگر- مثلا كشورهاي اروپايي- از قيام حسين ـ عليه السلام ـ مطلع هستند؟

آيا غير از ايران كشورهاي ديگر- مثلا كشورهاي اروپايي- از قيام حسين ـ عليه السلام ـ مطلع هستند؟

در رابطه با قيام و حادثه ي عاشوراي امام حسين  ـ عليه السلام ـ بايد گفت ، كه پس از گذشت بيش از 13 قرن هنوز اين حادثه رنگ و بوي تازگي به خود دارد و افراد و جوامع مختلف و مجامع مذهبي و غير مذهبي را متوجه خويش مي سازد.
تمامي شيعيان سعي در زنده نگاه داشتن اين واقعه ي تاريخي و اهداف آن دارند و از اين مهم ، فروگذار نمي كنند با كمي تفحص در گوشه و كنار عالم از ايران گرفته كه مركز شيعه و مدار حفظ اين قيام عظيم است تا هند و چين و اروپا و آفريقا و آمريكا مي بينيم كه مردم اين بلاد هنگام ايام عاشورا ، مراسم سوگواري و عزا و ماتم  بر پا مي كنند تا خود را از اين فيض الهي مستثني محروم نکرده باشند و گوشه اي از اعتقاد و عشق و علاقه ي خود را به حضرت سيدالشهدا  ـ عليه السلام ـ نشان داده باشند.
وقتي كه در ماهيت و چگونگي تشكيل اين مراسم و حتي هيئات مذهبي و  تشكيلات بزرگ در سرتاسر عالم مي نگريم، مشاهده مي‌كنيم اينان اكثراً شيعيان و مسلمانان مهاجري هستند كه از كشورهاي اسلامي به اين سرزمينها هجرت كرده اند و در رگ و خون ايشان رنگ و بوي عاشورا زنده و پا برجاست و خود يا نسلهاي گذشته ي  خود در سرزمين خويش سالها اين مراسم را با شكوه و عظمت خاص برگزار مي كردند.و وقتي در كيفيت برگزاري اين مراسم دقت مي كنيم مي بينيم همان پرچم ها و بيرق ها و علمهاي بر افراشته شده در عزاي حسين ـ عليه السلام ـ در كشورهاي اسلام خصوصاً ايران است كه در آن بلاد هم برافراشته است. مثلاً در هند و پاكستان و لندن[1] و آلمان و امريكا و بعضي كشورهاي آفريقايي، مراسم مخصوص عزاداري بر پامي گردد. در هند اهل سنت براي امام حسين ـ عليه السلام ـ مراسم عزاداري بر پامي كنند. از جمله مکانهايي كه مي توان در حال حاضر براي برگزاري مراسم عزاداري  در اروپابه آن اشاره کرد  مركز اسلامي مرحوم حضرت آيت الله العظمي بروجردي در هامبورگ آلمان است كه بيش از نيم قرن  مشغول فعاليتهاي مذهبي است و در ايام عزاداري سالار شهيدان امام حسين  ـ عليه السلام ـ به بر پايي مراسم مشغول مي باشند.[2] و نيز مركز جهاني اسلامي لندن حدود سي سال است كه زير نظر بيت مرحوم حضرت ايت الله العظمي گلپايگاني اداره مي گردد و هر سال هنگام ايام محرم مبلغين و مرثيه سرايان را از ايران براي هر چه با شكوه تر برپاكردن اين مراسم دعوت مي كنند و روز عاشورا دسته‌اي در سطح شهر حركت مي كنند به نشانه‌ي عزاداري براي امام حسين ـ عليه السلام ـ كه در سال گذشته شاهدان عيني رقمي حدود 4000 نفر شركت كننده براي آن ذكر كرده اند كه خيابانهاي شهر مملو از جمعيت مي گردد . به علاوه اينكه مستشرقان غربي كتابهاي زيادي را به زبانهاي غربي درباره تاريخ اسلام و وقايع صدر اسلام چون قيام امام حسين ـ عليه السلام ـ به رشته تحرير آورده اند . البته ناگفته نماند كه اين اطلاع از واقعه عاشورا محدود و پراكنده است به گونه اي كه باگذشت ايام ، افراد و مجامع بيشتري با اين حادثه ي عظيم تاريخي آشنا مي شوند و بي شك دولتهاي غربي و استكبار جهاني مخالف توسعه اين گونه محافل و مجالس مي باشند و نقش بزرگي در جلوگيري از روندرشد كمي و كيفي آگاهيهااز حادثه ي عاشورا ايفا مي‌كنند.
اين احياي واقعه عاشورا ، نمود و سمبل تشيع بوده و باعث همبستگي و اتحاد شيعيان و مسلمانان جهان اسلام شده است به گونه اي که امام خميني (ره) در صحيفه نور مي فرمايد : «شما در كجا سراغ داريد كه ملتي اينگونه هماهنگ بشود ؟ اينها را در تمام كشورهاي اسلامي و ملتهاي اسلام ، سيدالشهدا ـ عليه السلام ـ در روز تاسوعا و عاشورا هماهنگ كرده است . برويد هندوستان همين بساط است . پاكستان همين بساط است . برويد اندونزي همين بساط است ، هر جا برويد همين بساط است»[3] .

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. عاشورا در سرزمينها، نويسنده:عبدالكريم بي آزار شيرازي.
2. تأملي در نهضت عاشورا، نويسنده:رسول جعفريان.

پي نوشت ها:
[1]- بي‌آزار شيرازي، عبدالكريم، عاشورا در سرزمين‌ها، قم، دفتر نشر فرهنگ اسلامي، ج3، ص21.
[2]- همان منبع، ج 3، ص 8.
[3] – امام خميني، صحيفه نور ، ج10، ص217.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد