كلمه Armageddon يا «هَرْمَجِدُّون» واژهاي است يوناني كه بنا به تعريف واژه نامههاي آمريكايي همچون «وبستر» به معني نبرد نهايي حق و باطل در آخرالزمان است. همچنين اين واژه نام شهري است در منطقه عمومي شام كه بنا به آنچه در باب شانزدهم مكاشفات «يوحنا»، در عهد جديد آمده است، جنگي عظيم در آنجا رخ ميدهد و مرحله حاضر از زندگي بشر در آن زمان پايان مييابد. به عبارتي نبرد مذكور مقدمة تحولي بزرگ است كه سرنوشت نهايي آدمي بر روي كره زمين به آن بستگي دارد.[1] البته بايد در نظر داشت كه اين عقيده بخشي از اعتقادات بنيادگرايان انجيلي آمريكاست كه يك پنجم آمريكائي ها را تشكيل ميدهند و مسيحيت را با صهيونيسم درآميخته و اعتقاد دارند، براي اينكه مسيح(عليه السلام ) دوباره به زمين باز گردد، بايد جنگ هستهاي بزرگي در جايي به نام «آرمگدون» كه ميان اردن و فلسطين قرار دارد، بوقوع بپيوندد و اين جنگ به نابودي و تخريب اكثر شهرهاي جهان ميانجامد.[2]اين بنيادگرايان اعتقاد دارند نيروهاي شرّ كه به خداوند ايمان ندارند، عليه اسرائيل متحد شده، ارتشي چهارصد ميليوني گرد خواهند آورد كه دشمن مسيح(عليه السلام ) بوده و عليه او خواهند جنگيد. اما مسيح، اولين ضربه را با سلاحهاي كشنده خود بر آنها وارد خواهد آورد و اين ارتش را از بين خواهد برد و با ايمان آوردن يهود به مسيح(عليه السلام ) به عنوان منجي ايشان، به پايان خواهد رسيد و پس از اينكه دو سوم آنها در اين نبرد از بين ميروند مسيح مؤمنان به خويش را به بالاي ابرها برده، سپس با آنها فرود خواهد آمد و براي هزار سال زندگي سعادتمندي خواهند داشت.[3]اينگونه باورها و اعتقادها كه رنگ صهيونيستي به خود گرفته، نقطه مقابل اعتقادات اسلامي است ؛ «آرماگدوني» كه اين عده از آن سخن ميگويند احتمالاً همان حادثه عظيمي است كه پيش از ظهور حضرت مهدي(عج الله تعالي فرجه )، رخ خواهد داد. همان حادثه بزرگي كه ائمه ما(عليهم السلام ) نام «قرقيسيا» را بر آن اطلاق كردهاند. آن حضرات از اين نكته خبر دادهاند كه ميليون ها نظامي از بِرَك و روم همگي در ناحيهاي در اين محدوده تحت عنوان «قرقيسيا» با يكديگر برخورد كرده و پس از حصول درگيري، اين سفياني است كه پس از آن كه همگي را چونان كشتزاري دِرُو شده درهم ميكوبد از صحنه نبرد پيروز ميآيد و پس از اين حادثه حضرت مهدي(عج الله تعالي فرجه ) با سفياني برخورد خواهد كرد و پس از شكستهاي سفياني و فرو رفتن سپاه او ما بين مكه و مدينه رهسپار قدس خواهد شد[4].
در روايتي از امام باقر(عليه السلام ) نقل است كه فرمود:
«اي مسيّر، از اينجا تا قرقيسيا چقدر راه است؟
مسير عرض كرد : همين نزديكي هاست و در ساحل فرات قرار دارد.
پس فرمودند: اما در اين ناحيه واقعهاي اتفاق خواهد افتاد كه از زماني كه خداوند متعال آسمان ها و زمين را آفريده بيسابقه بوده، چنانچه تا وقتي آسمان ها و زمين برپا هستند هم واقعهاي همچون آن اتفاق نخواهد افتاد… سفرهاي است كه درندگان زمين و پرندگان آسماني از آن سير ميشوند».[5]
معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. معركه هرمجدون و تأسيس مملكة الرب، تأليف كارلوتا جيزن.
2. اسطوره هرمجدون و الصهيونيه المسيحيه، گروهي از نويسندگان.
3. آرمگدون، نبرد آخرالزمان به روايت مسيحيان صهيونيست، محمود النجيري، ترجمه: زعفراني و عباسپور.
پي نوشت ها:
[1] . سروستاني، شاه حسيني، بلخاري، پيشگوييها و آخرالزمان، ناشر موعود عصر(عج)، نوبت چاپ چهارم، 1383 هـ ش.، ص 63.
[2] . محمودالنجيري، آرمگدون، نبرد آخرالزمان به روايت مسيحيان صهيونيست، مترجمين زعفراني وعباسپور، ناشر هلال، چ اول، 1384 هـ ش.،ص14.
[3] . همان .
[4] . پيشگوئيها و آخرالزمان، ص 65 .
[5] . كليني، محمد بن يعقوب، الكافي، ج 8، ص 295، حديث 451، نعماني، محمد بن ابراهيم، كتاب الغيبه، باب 14، ص 267،حديث 36.