خانه » همه » مذهبی » كتب آسماني به چه زباني نازل شدند؟

كتب آسماني به چه زباني نازل شدند؟

خدا براي هدايت انسانها، پيامهايي به وسيلة پيامبران خود فرستاده است و گروهي از پيامبران را همراه با كتاب اعزام كرده و اين كتابها از طرف خداوند به آنان داده شده است.
از ميان كتابهاي آسماني، تورات و انجيل، شهرت بسزايي دارند و از احترامي كه قرآن نزد مسلمانان برخوردار است، اين دو كتاب آسماني نيز برخوردارند.
قرآن مجيد دربارة تورات مي‎فرمايد: «ما تورات را فرستاديم در آن هدايت و نور است»[1] «در تورات حكم الهي موجود است»[2].
قرآن مجيد دربارة انجيل مي‎فرمايد: «انجيل را به عيسي داديم در آن هدايت و نور است»[3].
با اين همه قرآن معتقد است كه اين دو كتاب مورد دستبرد علماي يهود و رهبران ديني آنان قرار گرفته و تحريف شده‎اند و مي‎فرمايد: «گروهي از يهوديان در سخنان خدا دگرگوني ايجاد مي‎كنند»[4].
اين مقدمه از اين لحاظ آورده شد كه پرسشگر محترم در سؤال خود نوشته بودند كه كتب آسماني به چه زباني نازل شده‎اند، بله از ديد ما مسلمانان، كتابهايي بر پيامبراني نازل شده است ولي خود مسيحيان بر اين اعتقاد كه براي عيسي مسيح كتاب نازل شده باشد، نيستند[5]. تورات و انجيل و ملحقات آنها كه در بين اهل كتاب به عنوان كتاب مقدس معروف است. مجموعه‎اي است از نوشته‎هاي كوچك و بزرگ با موضوعات مختلف كه به دست افراد مختلفي نگاشته شده است. از اين مجموعه، از سده‎هاي قبل از ميلاد دو نسخة معروف از تورات باقي مانده است، يكي به زبان عبري و ديگري به زبان يوناني. معروف اين است كه اين مجموعه در اصل به زبان عبري نگاشته شده و بعدها به زبان يوناني ترجمه شده است. اين ترجمه در قرن سوم قبل از ميلاد صورت گرفته است[6].
عهد جديد كه بخش دوم كتاب مقدس است، شامل نوشته‎هاي متنوّعي است، ويژه مسيحيان و منبع اصلي اعتقادات آنها و نيز تنها منبع تاريخ قرن اول مسيحيت به شمار مي‎رود. برخي از اناجيل اربعه در اصل به زبان عبري بوده كه بعدها به يوناني ترجمه شده‎اند؛ هرچند اصل عبري آن موجود نيست[7].
برخي از محققان مي‎گويند: كتاب عهد عتيق به زبان عبري و اندكي از آن كلداني نوشته شده است. اين دو زبان مانند عربي از زبانهاي سامي هستند[8].
 
معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. كلام مسيحي، توماس ميشل، ترجمه حسين توفيقي
2. يهوديت و مسيحيت؛ عبدالرحيم سليماني، رسالت پيامبران و برهان رسالت، آيت ا… جعفر سبحاني.

پي نوشت ها:
[1] . مائده / 42.
[2] . مائده / 43.
[3] . مائده / 46.
[4] . نساء / 46.
[5] . توماس ميشل، كلام مسيحي ص 12 ترجمه حسين توفيقي انتشارات مركز مطالعات و تحقيقات اديان و مذاهب، چ دوم 1381.
[6] . سليماني اردستاني، عبدالرحيم، يهوديت ص 174، انتشارات طه، چ دوم 1384.
[7] . سليماني اردستاني، عبدالرحيم، مسيحيت ص 69، انتشارات طه، چ اول 1381.
[8] . توفيقي، حسين، آشنايي با اديان بزرگ ص 97، انتشارات طه، چاپ هفتم 1384.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد