خدا براي هدايت انسانها، پيامهايي به وسيلة پيامبران خود فرستاده است و گروهي از پيامبران را همراه با كتاب اعزام كرده و اين كتابها از طرف خداوند به آنان داده شده است.
از ميان كتابهاي آسماني، تورات و انجيل، شهرت بسزايي دارند و از احترامي كه قرآن نزد مسلمانان برخوردار است، اين دو كتاب آسماني نيز برخوردارند.
قرآن مجيد دربارة تورات ميفرمايد: «ما تورات را فرستاديم در آن هدايت و نور است»[1] «در تورات حكم الهي موجود است»[2].
قرآن مجيد دربارة انجيل ميفرمايد: «انجيل را به عيسي داديم در آن هدايت و نور است»[3].
با اين همه قرآن معتقد است كه اين دو كتاب مورد دستبرد علماي يهود و رهبران ديني آنان قرار گرفته و تحريف شدهاند و ميفرمايد: «گروهي از يهوديان در سخنان خدا دگرگوني ايجاد ميكنند»[4].
اين مقدمه از اين لحاظ آورده شد كه پرسشگر محترم در سؤال خود نوشته بودند كه كتب آسماني به چه زباني نازل شدهاند، بله از ديد ما مسلمانان، كتابهايي بر پيامبراني نازل شده است ولي خود مسيحيان بر اين اعتقاد كه براي عيسي مسيح كتاب نازل شده باشد، نيستند[5]. تورات و انجيل و ملحقات آنها كه در بين اهل كتاب به عنوان كتاب مقدس معروف است. مجموعهاي است از نوشتههاي كوچك و بزرگ با موضوعات مختلف كه به دست افراد مختلفي نگاشته شده است. از اين مجموعه، از سدههاي قبل از ميلاد دو نسخة معروف از تورات باقي مانده است، يكي به زبان عبري و ديگري به زبان يوناني. معروف اين است كه اين مجموعه در اصل به زبان عبري نگاشته شده و بعدها به زبان يوناني ترجمه شده است. اين ترجمه در قرن سوم قبل از ميلاد صورت گرفته است[6].
عهد جديد كه بخش دوم كتاب مقدس است، شامل نوشتههاي متنوّعي است، ويژه مسيحيان و منبع اصلي اعتقادات آنها و نيز تنها منبع تاريخ قرن اول مسيحيت به شمار ميرود. برخي از اناجيل اربعه در اصل به زبان عبري بوده كه بعدها به يوناني ترجمه شدهاند؛ هرچند اصل عبري آن موجود نيست[7].
برخي از محققان ميگويند: كتاب عهد عتيق به زبان عبري و اندكي از آن كلداني نوشته شده است. اين دو زبان مانند عربي از زبانهاي سامي هستند[8].
معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. كلام مسيحي، توماس ميشل، ترجمه حسين توفيقي
2. يهوديت و مسيحيت؛ عبدالرحيم سليماني، رسالت پيامبران و برهان رسالت، آيت ا… جعفر سبحاني.
پي نوشت ها:
[1] . مائده / 42.
[2] . مائده / 43.
[3] . مائده / 46.
[4] . نساء / 46.
[5] . توماس ميشل، كلام مسيحي ص 12 ترجمه حسين توفيقي انتشارات مركز مطالعات و تحقيقات اديان و مذاهب، چ دوم 1381.
[6] . سليماني اردستاني، عبدالرحيم، يهوديت ص 174، انتشارات طه، چ دوم 1384.
[7] . سليماني اردستاني، عبدالرحيم، مسيحيت ص 69، انتشارات طه، چ اول 1381.
[8] . توفيقي، حسين، آشنايي با اديان بزرگ ص 97، انتشارات طه، چاپ هفتم 1384.