خانه » همه » مذهبی » مستحبات بعد از تولّد نوزاد ( از قبيل نام نيکو، گفتن اذان و اقامه و…) را از ديدگاه دين اسلام بيان کنيد.

مستحبات بعد از تولّد نوزاد ( از قبيل نام نيکو، گفتن اذان و اقامه و…) را از ديدگاه دين اسلام بيان کنيد.

نام نكوي نوزاد: در اين راستا، آن چه مهمّ است، « انتخاب نام نيكو براي نوزاد» است. نام نيكو حقّ فرزند است.[1] قرآن كريم، مي‌فرمايد: « فَلَمَّا وَضَعَتْهَا قَالَتْ رَبِّ إِنِّي وَضَعْتُهَا أُنْثَى وَاللَّهُ أَعْلَمُ بِمَا وَضَعَتْ وَلَيْسَ الذَّكَرُ كَالأنْثَى وَإِنِّي سَمَّيْتُهَا مَرْيَمَ وَإِنِّي أُعِيذُهَا بِكَ وَذُرِّيَّتَهَا مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ[2]؛ و چون (مادر مريم) او را بزاد گفت: پروردگارا من دخترزاده‌ام ـ‌ و خدا بهتر مي‌داند كه او چه زاده بود ‌ـ و پسر مانند دختر نيست؛ و من نام او را مريم نهادم و من او و فرزندانش را از شرّ شيطان مطرود به پناه تو مي‌آورم».
در روايات نيز توصيّه شده براي فرزندان خود نام نيكو انتخاب کرده و از بهترين‌ نام‌ها استفاده كنيد. بهترين‌ نام‌ها آن است كه نشانه بندگي و عبوديّت پروردگار و يادآور فضايل و مكارم اخلاقي باشد، بدين منظور نام‌هاي پيامبران، نيكان و صالحان و همچنين نام‌هاي امامان معصوم ـ عليهم السلام ـ و فاطمه ي زهرا كه احياء گوشه‌هايي از فرهنگ و شعائر اسلامي است مناسبت بسيار دارد.
پيشوايان معصوم ما به حدّي به مسألة نام فرزندان اهميّت مي‌دادند كه بعد از تولّد نوزاد پسر تا هفت روز او را محمّد مي‌ناميدند تا از بدو تولّد روح و روان و فكر و مغز كودك را با حضرت محمّد ـ صلي الله عليه و آله ـ آشنا كرده باشند. نام نيك در قيامت نيز تأثيرگذار واقع مي‌شود.[3] از پيامبر ـ صلي الله عليه و آله ـ روايت شده كه: « حقُّ الوَلَد اَن يحسِنَ اِسْمَهُ و يُحسِنَ ادَبَهُ؛[4] حق فرزند بر پدر آن است كه: نام نكو بر او بنهد و به بهترين شكل تربيتش نمايد».

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد