خانه » همه » مذهبی » برترين آيات قرآن مجيد براي ذكر مداوم و اطمينان و آرامش قلبي كدامند؟

برترين آيات قرآن مجيد براي ذكر مداوم و اطمينان و آرامش قلبي كدامند؟

تمام آيات الهي بعنوان نسخة هدايت بشريت به ويژه متقين است و در اين ميان برخي از عرفاء به لحاظ استعداد افراد برخي از آيات را به آنها توصيه مي كنند كه كه در نزديک شدن انسان به خداوند، و آرامش قلب مؤثر است. برخي از دعاها و ذکر ها عبارتند از:
1. ذكر يونسيّه كه به اين صورت است: «لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِين‏ » كه برگرفته از آيه قرآني است كه از زبان حضرت يونس ـ عليه السّلام ـ (در شكم نهنگ) در قرآن آمده است: «لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِين‏ »[1] به هر تعدادي گفته شود مفيد است، ولي بزرگان سير و سلوك سفارش مي‌كنند در چهل روز به تعداد 2386 بار تكرار شود.[2]2. ذكر ايّوبيّه: «رَبِّ اِنّي مَسَّنِيَ الضُّرَ و اَنْتَ اَرْحَمُ الرّاحِمين» اين ذكر هم برگرفته از آيه 83، از سوره انبياء ذيل است كه از زبان حضرت ايوب ـ عليه السّلام ـ در قرآن آمده است؛ «انّي مَسَّنِي الضُّّرَّ و اَنْتَ اَرْحَمُ الرّاحمين»[3] اين آيه هم براي نرمي و اطمينان قلبي و سير و سلوك مفيد است به هر تعداد كه گفته شود مفيد است، ولي سالكان اين سير، عدد 2500 را در چهل روز سفارش نموده‌اند.[4]3. آيه ملك: «قُلِ اللّهمَّ مالِكَ الْمُلْكِ تؤتي الملك مَنْ تشاءُ»، تا به جمله «بغير حساب»[5] هر روز بعد از نماز صبح 22 نوبت سفار شده است.[6]4. آيه نور: «اللهُ نور السّموات و الارض…» تا آخر آيه «بكِلّ شيءٍ عليم»[7]آيه ياد شده هم در روايات و كتاب‌هاي سير و سلوك مورد سفارش قرار گرفته است. و برخي عدد چهل بار در روز را سفارش نموده‌اند. [8]5. آيات ديگري كه براي تقرب به خداوند و دور كردن شيطان و … سفارش شده است عبارتند از: چهار آيه از اول سوره بقره، آية الكرسي (255 بقره الي 257) و همين طور آيه 258 و 259 سوره بقره و دو آيه از پايان سوره بقره.[9]6. آيات پاياني سوره حديد همچنين از آياتي كه مورد تأكيد قرار گرفته و باعث بخشش گناهان و بهشت رفتن و ثواب شهيد بردن مي‌شود دو آيه پاياني سوره حشر است.[10]

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. رساله لقاء الله، ميرزا جواد ملكي تبريزي.
2. رساله سير و سلوك، سيد مهدي طباطبايي بحر العلوم.

پي نوشت ها:
[1] . انبياء/ 87.
[2] . طباطبايي، سيد مهدي، رساله سير و سلوك، منسوب به بحر العلوم، با مقدمه سيد محمد حسين تهراني، چاپ اول، 1360، ص 204.
[3] . انبياء/ 83.
[4] . رساله سير و سلوك، همان، ص 204.
[5] . آل عمران/ 25.
[6] . رساله سير وسلوك، همان، ص 204.
[7] . نور/ 35.
[8] . رساله سير و سلوك، همان، ص 195 ـ 196 و فيض كاشاني، تفسير الصافي، بيروت، مؤسسة الاعلمي للمطبوعات، بي‌تا، چاپ سوم، ص 435 ـ 436.
[9] . تفسير الصافي، همان، ج3، ص 313 ـ 314.
[10] . حشر/ 23 و 24.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد