طلسمات

خانه » همه » مذهبی » جوان از زمان بلوغ تا زمان ازدواج چگونه غريزه جنسي خود را مهار كند؟ آيا خود ارضا يي کند به سراغ ازدواج موقت برود يا …؟ پزشكان مي گويند اگر اين غريزه ارضاء نشود موجب اختلالات رواني و عصبي مي گردد. نظر پزشكان اسلامي از جمله ابوعلي سينا در مورد خود ارضا يي چيست؟

جوان از زمان بلوغ تا زمان ازدواج چگونه غريزه جنسي خود را مهار كند؟ آيا خود ارضا يي کند به سراغ ازدواج موقت برود يا …؟ پزشكان مي گويند اگر اين غريزه ارضاء نشود موجب اختلالات رواني و عصبي مي گردد. نظر پزشكان اسلامي از جمله ابوعلي سينا در مورد خود ارضا يي چيست؟

اسلام ديني كامل است، كه به تمام جوانب زندگي توجه دارد و براي تمام زواياي زندگي برنامه هاي خاصي دارد. يكي از مهمترين برنامه هاي اسلام دستوراتي است كه نسبت به مهار غريزة جنسي از راه حلال داده است.
انسان داراي غرايز گوناگوني است كه غريزة جنسي از جملة مهمترين آن غرايز مي باشد. حال براي ارضاي اين غريزه چه كار بايد كرد؟ آيا بايد راه هرج و مرج را پيش گرفت و به لااُبالي گري و آنارشيسم جنسي، زنا و استمناء و … پناه برد؟ يا بايد اين غريزه را سركوب كرد؟ و يا بايد ارضاء اين غريزه در چارچوب قانون و شرع باشد؟ مسلماً اسلام با لااُبالي گري و آنارشيسم جنسي و سركوبي اين غريزه به خاطر ضررهاي دنيوي و اخروي مخالف است و آنها را حرام مي داند.
حال راه هاي كنترل اين غريزه چيست؟
كنترل اين غريزه به معني سركوب كردن آن نيست، بلكه مهار كردن غريزه است تا زماني كه شرائط ازدواج فراهم گردد.
1. آگاهي از مضرات استمناء، لواط و زنا:
يكي از راه هاي كنترل اين غريزه مي باشد. فرد وقتي از مضرات اين ها آگاه شود، سعي مي كند خود را در معرض چنين افعالي قرار ندهد. زيرا هيچ آدم عاقلي خود را با آگاهي از مضرات چيزي به هلاكت نمي اندازد. قرآن شريف انحرافات جنسي را خروج از نظام فطرت و آفرينش برشمرده و تنها راه ارضاء را ازدواج مطرح كرده است.
الف) زنا در آيات و روايات:
«ولاتقربوا الزّنا إنَّه فاحشةً و ساء سبيلا؛[1] نزديك زنا نشويد كه كار بسيار زشت و بد راهي است».
رسول خدا _ صلّي الله عليه و آله _ مي فرمايد: «علي جان، زنا شش ويژگي دارد: سه تاي آن در دنيا و سه تاي آن در آخرت است. زنا باعث مي شود ارزش و عظمت شخص نابود گردد و به سوي فنا و نابودي كامل پيش رود. و رزق و روزي او قطع شود. زنا باعث فقر و بي بركتي در تمام عمر مي گردد و باعث مي شود ناموس خودش به زنا گرفتار شود. در اثر زنا، مرگ ناگهاني و زلزله همه جا را فرا مي گيرد. و سه عذاب آخرت عبارتند از: 1. خداوند متعال بدون
چشم پوشي، در قيامت حساب سختي از او خواهد كشيد. 2. خشم و غضب و دشمني خدا را براي خودش به همراه دارد. 3. براي هميشه در آتش جهنم ماندگار خواهد ماند»[2].
ب) لواط:
در كتاب فقه الرضا آمده است كه شخص لواط كننده مانند زناگر است و عقاب دنيايي آن دو، يكي است.[3] حضرت علي _ عليه السلام _ فرمود: از رسول خدا _ صلّي الله عليه و آله _ شنيدم: كسي كه عمل قوم لوط را انجام دهد وقتي كه مرد و او را داخل قبر كردند و سنگ لحد را بر آن گذاشتند، بيشتر از سه لحظه در آن جا صبر نمي كند كه زمين او را به سوي گروه قوم لوطي كه هلاك شدند پرتاب مي كند تا با آن ها محشور شود.[4]ج) استمناء (خود ارضايي):
اعتياد به استمناء مضرات فراوان دارد، هم مضرات جسمي و هم مضرات اجتماعي و هم رواني.
مضرات جسمي:
1. ضعف عمومي بدن               2. ضعف اعتماد به نفس                            3. عادت و اعتياد
4. ناراحتي هاي تناسلي 5. انزال زودرس[5]ضررهاي اجتماعي:
1. فرار از تشكيل خانواده                       2. سست شدن بنياد خانواده و روابط زناشويي[6]ضررهاي رواني:
1. احساس حقارت                   2. گوشه گيري                       3. اضطراب
4. خود كم بيني[7]توجه:
انحرافات جنسي مشكلات بسيار زيادي به بار مي آورد، اما كنترل غريزه تا زماني خاص اگرچه سخت و دشوار است اما شدني و بدون مشكل دنيوي و اخروي است.
2. تقويت ايمان:
يكي ديگر از راه هاي كنترل اين غريزه تقويت ايمان قلبي و توجه به عظمت انسان است كه خداوند مي فرمايد: «فتبارك اللهُ احسن الخالقين» و اين سرود، تحسين و ستايش از طرف خداوند بلندمرتبه بعد از اتمام خلقت انسان
نين انداز شد. و ناب ترين و كامل ترين مخلوقات را آفريد و در نهاد او فطرت خداجويي و غرايز گوناگون قرار داد و پيامبر و امام مبعوث كرد تا با تقويت فطرت خداجويي افسار غرايز را در دست گرفته و از راه حلال به ارضاء آنها بپردازد؛ چه در غير اين صورت انسان به دام پليد گناه افتاده و در سراشيبي سقوط از انسانيت قرار مي گيرد.[8]الهي شدن پيمودن راه نفس لوامه است، و مؤمن با انتخاب راه الهي و پيمودن آن اوج مي گيرد و جايگاه حقيقي خويش را با سرزنش هاي نفس تثبيت مي كند. بالاترين ملاك ارزش انسان، ايمان است. «إن اكرَمَكُم عند الله أتقيكم»[9] پس ايمان و توكل به خدا يكي از راه هاي كنترل غريزه جنسي مي باشد و در صورتي كه ازدواج به خاطر مشكلات به تأخير بيافتد، مي بايستي مانند حضرت يوسف به خدا توكل كرد، و اين غريزه را كنترل كرد. لازم به ذكر است كه تحمّل و صبر در مقابل چنين غريزه اي زمينه آزمايش و ارتقاء درجه مي باشد. اگر قرار بود همه مثل ملائكه تنها مجبور به انجام كار خوب بودند، زمينه ارتقاء درجه و آزمايش با نيروي اختيار و اراده پيش نمي آمد؛ پس اين يك امتياز براي بشر نيز به شمار مي آيد، تنها كافي است مغلوب شيطان و نفس نشويم.
3. ازدواج:
يكي ديگر از راه هاي كنترل اين غريزه ازدواج است. ازدواج به موقعِ جوان باعث دور ماندن او از انبوه بيماري هاي رواني، جنسي و جسمي مي شود. و يكي از بهترين راه هاي ارضاي غريزه جنسي در مقابل تيرهاي زهرآگين شيطان است.
رسول خدا _ صلّي الله عليه و آله _ در روايتي مي فرمايد: اي گروه جوان حتماً ازدواج كنيد و در جاي ديگر
مي فرمايد: كه جوانِ ازدواج كرده در حال خواب و استراحت در نزد خدا، از جوان عزبي كه شب ها را تا صبح عبادت مي كند و روزها را تا شامگاهان روزه مي دارد گرامي تر است.[10] و در جاي ديگر مي فرمايد: حالا كه نيمي از دينتان را با ازدواج كردن حفظ كرده ايد باقي آن را با خدا ترسي و پرهيزگاري حفظ نمائيد.[11]                                             
اسلام، داشتن همسر مؤمن را بعد از دين اسلام بالاترين نعمت و سودمندي براي مؤمن مي داند. امام صادق
_ عليه السلام _ دربارة ثواب نماز مؤمن ازدواج كرده مي فرمايد: «دو ركعت نماز متأهل بالاتر از هفتاد ركعت نماز مجرد است»[12].
امّا با تمام اين وجود شرط ازدواج تنها بلوغ جنسي نيست، بلكه براي ازدواج بايد شرايط ديگري نيز ضميمه كرد و آن عبارتند از: بلوغ عقلي و فكري، بلوغ اجتماعي، بلوغ عاطفي، بلوغ اقتصادي؛ و همچنين سن ازدواج با توجه به سيره امامان و آيات و روايات 17- 18 سال مي باشد.[13]لازم به ذكر است كه پيروي از چشم و همچشمي ها، سنت هاي افراطي و غلط، مهريه هاي سنگين و توقعات زياد و عدم همكاري خانواده ها باعث سخت شدن ازدواج شده است.
4. ازدواج موقّت:
يكي ديگر از راه هاي كنترل اين غريزه ازدواج موقت مي باشد. ازدواج موقت در چارچوب شرع و عرف جامعه علاوه بر اينكه نياز انسان را بر طرف مي كند، ثواب هاي فراواني هم دارد.
حضرت علي _ عليه السلام _ مي فرمايد: «اگر عمر بن خطاب در مسئله متعه از من سبقت نمي گرفت يعني آن را نهي نمي كرد، كسي زنا نمي كرد مگر اينكه بسيار شقي و پست باشد»[14].
اما چه كساني مي توانند ازدواج موقّت نمايند؟
زن مي تواند با هر مردي كه مي پسندد ازدواج موقت نمايد. دختران و پسراني كه براي نخستين بار مي خواهند ازدواج نمايند، بهتر است زندگي خود را با ازدواج دائم شروع كنند تا در كنار همسرشان آيندة خود را به درستي و هميشگي سامان دهند. و اگر تمايل به ازدواج موقّت داشته باشند بايد ضمن در نظر داشتن مقررات حكومت اسلامي، به دستور مراجع تقليدشان عمل نمايند. اين ازدواج براي دختران باكره بايد با اجازة ولي (پدر يا جد پدري) صورت بگيرد.
البته براي ازدواج موقّت هم بايد از كانال هاي خود اقدام نمود و طوري نبايد عمل كرد كه منجر به چشم چراني شد. پس نتيجه اينكه اگر كسي توان ازدواج دائم را ندارد مي تواند صيغه موقت نمايد. امّا به خاطر عدم فرهنگ سازي اين ازدواج، نگرش منفي عموم، آسيب هاي رواني به برخي افراد، احتمال بيماري هاي مقاربتي، عدم رعايت مسائل شرعي طبق ضوابط و … صلاح نيست جوان به اين امر دامن بزند و بهتر است تا ايجاد شرائط ازدواج از راه هاي ديگر كنترل غريزة جنسي استفاده كند.
5. ورزش:
يكي از راه هاي كنترل اين غريزه ورزش مي باشد. فعاليت هاي ورزشي، هم در تعادل جسم و جان تأثير داشته و هم صفاتي مثل جوانمردي، آزادگي و پاكي را به ارمغان مي آورد. ورزش – به ويژه ورزش كوه نوردي و دسته جمعي- باعث مي شود انرژي متراكم در مسير سالم به جريان افتد. ورزش جوانان و نوجوانان را براي خواب آرام پس از تلاش روزانه به منظور رسيدن به آرامش اعصاب و رفع خستگي سوق مي دهد. عدم فعاليت جسمي باعث بروز بي خوابي شده و در جوانان و نوجوانان باعث تحريك غريزة جنسي مي شود.
6. تفريح، مسافرت و كارهاي دستي:
پرورش گل، مطالعة كتاب هاي سودمند، بخصوص كتاب هاي ديني و اجتناب از مطالعة رمان هاي محرّك، راه هاي ديگر كنترل غريزة جنسي مي باشند.
7. اجتناب از هرگونه محرك غريزه جنسي:
مثل فيلم، مجلات مبتذل، مصرف غذاهاي محرك (فلفل، ادويه، تخم مرغ، غذاهاي چرب در حد افراط) و … و دوري از معاشرت با افراد منحرف و اجتناب از پوشيدن لباس هاي تنگ و چسبان راه هاي ديگر جلوگيري از تحريك غريزة جنسي مي باشد.
8. عفت و چشم پوشي:
يكي از راه هاي كنترل اين غريزه عفت و چشم پوشي از نگاه به نامحرم و حيا از خداوند است.
خداوند مي فرمايد: «وليستعفف الذين لايجدون نكاحاً حتّي يُغنِيَهُمُ اللهُ مِن فضلِه؛[15] كساني كه توانايي ازدواج ندارند عفت پيشه كنند، كه خداوند از فضلش آن ها را بي نياز مي كند».
9. روزه:
يكي ديگر از راه هاي كنترل غريزة جنسي و كاهش آن روزه گرفتن و تحمّل گرسنگي است. براي گرسنگي ثمرات بسيار و فوائد بي شماري است: دل را نوراني و روشن مي گرداند و آن را صفائي و رقّتي مي بخشد. و آدمي بواسطة آن به لذّت مناجات پروردگار مي رسد. و شهوت معصيت را كم مي كند.[16]نظر پزشكان اسلامي
هر چند ابوعلي سينا موضوع خاصي به اين عنوان (استمناء) ندارند، ولي از لا به لاي گفته هاي ايشان در كتاب قانون كاملاً مشخص مي شود كه ايشان با اين عمل مخالف و به مضرات آن واقف بوده و حتّي براي كسي كه همسر دارد توصيه مي كند عمل مقاربت با همسر را هر 15 روز يكبار انجام دهد[17].
از گفته ايشان اين بر مي آيد كه ارضاء بايد به صورتي انجام شود كه شرع و دين مشخص كرده اند؛ پس نتيجه گرفته مي شود كه استمناء كه خارج از چارچوب دين است درست نيست.
و همچنين با تعبير مني به ماء حياة اهميت آن مشخص مي شود. و استمناء باعث از بين رفتن اين ماء حياة مي شود و بالطبع باعث تحليل رفتن قواي جسماني و پيري زودرس مي شود.
تذكر:
پزشكان اسلامي كه مقيد به مباني و دستوراتي ديني هستند در يافته هاي علمي و تجربي نيز هميشه جنبه هاي شرعي را لحاظ مي كنند؛ به همين خاطر در بين استفتائات مراجع مجموعه هايي داريم كه پزشكان از مراجع تقليد نظر شرعي را خواسته اند.

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. خود ارضايي – ارضاي انحرافي جنسي، مؤسسة پژوهشي فرهنگي اشراق، انتشارات مبعث، چ اول.
2. دنياي نوجوان، دكتر محمدرضا شرفي، نشر تربيت.
3. مشكلات جنسي جوانان، تأليف: آية الله مكارم شيرازي، انتشارات نسل جوان.
4. عوامل كنترل غرائز در زندگي انسان، حسين مظاهري، مؤسسه نشر و تحقيقات ذكر.

پي نوشت ها:
[1] . اسراء/32.
[2] . فتنه نفس، ص 42- 43.
[3] . همان، ص 45.
[4] . همان، ص 46.
[5] . همان، ص 67- 77.
[6] . همان، ص 79- 80.
[7] . همان، ص 85- 96.
[8] . همان، ص 11- 12.
[9] . حجرات/13.
[10] . فتنة نفس، ص 22.
[11] . همان، ص 25.
[12] . مشكلات نوجوانان و جوانان.
[13] . جوانان و انتخاب همسر، ص 29.
[14] . فتنة نفس، ص 29.
[15] . نور/33.
[16] . نراقي، احمد، معراج السعادة، انتشارات هجرت، چاپ دوم، ص 315.
[17] . قمي، عباس، الكني و الألقاب، بي جا، بي تا، ج1، ص 322.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد