ازدواج يكي از مهمترين مسائل زندگي هر شخصي مي باشد كه اگر به درستي صورت گيرد مي تواند خوشبختي دنيا و آخرت شخص را به دنبال داشته باشد در ازدواج بايد واقع نگري نه سوء ظن و نه ايده آل نگري وسواس گونه سرلوحة كار قرار گيرد با توجه به نامة شما نكاتي ارائه مي گردد و اميدوارم مفيد واقع شود.
1. در صورتي كه واقعاً شخص خواستگار شما، از معيارهاي لازم براي ازدواج برخوردار است، و پدر و مادر شما هم بيجهت بر شما سختگيري ميكنند؛ ميتوانيد با بعضي از افراد خانواده مثل: برادر، خواهر بزرگتر، عمه، خاله و … افرادي كه عاقل و رازدار هستند صحبت كنيد و آنها را واسطه قرار دهيد تا مشكل شما رفع گرديده و وصلت شما صورت گيرد.
2. در مورد خواستگاراني كه براي شما ميآيند، اگر آنها داراي شرايط لازم ازدواج از قبيل: ايمان و دينداري، اخلاق نيكو، اصالت خانوادگي و … هستند ولي از بعضي كمالات ديگر مثل: امكانات و … بينصيب هستند و خانوادة شما هم موافق با ازدواج شما با اينگونه از افراد هستند، ازدواجتان را هرگز به تأخير ميندازيد.
3. در امر ازدواج توكّل به خداوند متعال و توسّل به ائمة اطهار ـ عليهم السّلام ـ حتماً رهگشاي جوانان خواهد بود. شما هم از توكل و توسل بينصيب نباشيد.
4. به خاطر ترس از اينكه در آينده مجرد بمانيد به هر ازدواجي تن ندهيد و حتماً در رابطه با معيارهاي لازم براي يك همسر خوب پافشاري كنيد.
5. در مورد اينكه با شرائط شما آيا مشمول روايت النكاح … ميشويد يا نه؟ بايد در جواب بگويم: اين حديث شريف ميخواهد بفرمايد: در صورتي كه شرايط ازدواج براي يك شخص مهيّا بوده و او تن به ازدواج ندهد و يا اينكه اصلاً اصل ازدواج را قبول نداشته باشد از ما (فليس مني) نيست. ولي در رابطه با افرادي كه هنوز شوهر مناسبي براي آنها پيدا نشده است و اصل و اساس ازدواج را هم قبول دارند، شامل اين روايت نميگردند. در هر حال اولين فرصت مطلوب به دست آمده براي ازدواج را از دست ندهيد و با رعايت شرايط لازم براي يك ازدواج هر چه زودتر اقدام كنيد.
معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. ازدواج در اسلام، آيت الله مشكيني، ترجمة آيت الله جنّتي، الهادي قم.
2. جوانان و انتخاب همسر، علي اكبر مظاهري، پارسايان قم.
3. نظام خانواده در اسلام، حسين انصاريان، انصاريان قم.