خانه » همه » مذهبی » وقتي كه پسري به خواستگاري دختري مي رود. بعد از بحث و مشورت و گفتگوهاي فراوان مثلاً به توافق رسيدند آن وقت اين پسر چگونه مي تواند از سلامت اخلاقي دختر اطمينان حاصل كند؟ چون ممكن است فريبكاري كند و ديگر آن كه چرا اين سوالات به ذهن مي مي رسد؟

وقتي كه پسري به خواستگاري دختري مي رود. بعد از بحث و مشورت و گفتگوهاي فراوان مثلاً به توافق رسيدند آن وقت اين پسر چگونه مي تواند از سلامت اخلاقي دختر اطمينان حاصل كند؟ چون ممكن است فريبكاري كند و ديگر آن كه چرا اين سوالات به ذهن مي مي رسد؟

پاسخ شما را در ضمن نكاتي بيان مي داريم:
نكته اول: ملاك هاي انتخاب همسر: يکي از ملاک هاي انتخاب همسرکفويت در دين داري است وقتي فردي معتقد وپايبندمسائل ديني است بايد فردي را به عنوان همسر انتخاب کند که پايبند به اين مسادل باشد به نحوي که نگراني از اين مسائل نداشته باشد.يعني شما به خواستگاري فردي برويد كه دينداري از صفات بارز اوست اين دختران متين و با وقار هستند از حركات زننده و جلف و نشان دادن اعضاء و اندام، آرايش و يا زيور آلات خود داري مي كنند شما مي توانيد دينداري او را از راه هاي مختلفي مثل توجه به خانواده، دوستان، محل تحصيل و همسايگان و گفتگوهاي در ضمن خواستگاري به دست آوريد.[1]نكته دوم: اصالت خانوادگي: باورهاي يك دختر متدين در خانواده متدين و اصيل شكل مي گيرد چون وراثت و تربيت اساس رفتار انسان را تشكيل مي دهند رسول خدا ـ صلّي الله عليه و آله ـ فرمودند:
«اياكم و خضراء الدمن: قيل و ما ذاك يا رسول الله؟ قال: المراة الحسناء في منبت السوء[2] از گياه سبز و خرمي كه در زمين كثيف و مزبله روئيده دوري كنيد گفتند اي رسول خدا(ص) كه مقصود شما چيست؟ فرمودند زن خوبرويي است كه در زمين بد و مزبله (زمينه نامناسب تربيت ديني) به وجود مي آيد. منظور از شرافت اصالت خانوادگي شهرت و ثروت و موقعيت اجتماعي نيست بلكه منظور نجابت و پاكي و تدين و… است و اين امر از آن جهت مهم است كه بسياري از صفات اخلاقي، روحي، عقلي و جسمي خانواده و فاميل از راه وراثت و تربيت و محيط و عادات به اين فرد منتقل شده است.
نكته سوم: عجله نكنيد: براي انتخاب همسر عجله نكنيد سعي كنيد ملاك هاي يك همسر خوب را در او جستجو كنيد عواملي مثل تدين، اخلاق نيك، شرافت خانوادگي، عقل، سلامت جسم و روح، زيبايي،[3] علم، همتايي و تناسب. از سويي ديگر توجه به مؤلفه هايي كه نشان دهد شما با هم تناسب داريد بسيار مهم است شما بايد تا مي توانيد به دست آوريد كه چقدر شما با هم تناسب داريد البته تناسب و همتايي صد در صد ممكن نيست اما مي توانيد تلاش كنيد تا در حد امكان كسي را انتخاب كنيد كه بالاترين همتايي و تناسب را با شما داشته باشد.
برخي از موارد همتايي و تناسب به قرار زير است: 1. همتايي ديني و ايماني 2. همتايي و هماهنگي فرهنگي و فكري 3. همتايي اخلاقي 4. همتايي در تحصيلات علمي 5. همتايي جسمي و جنسي 6.  تناسب در زيبايي 7. تناسب سنّي 8. تناسب اقتصادي و مالي 9. تناسب خانوادگي 10. تناسب سياسي – اجتماعي 11. تناسب روحي و رواني[4]تذكر: دقت كنيد كه تناسب به معني مساوي بودن نيست بلكه تناسب نسبي منظور است.
بررسي شرائط فوق باعث مي شود كه شما در زندگي آينده خود از تفاهم و سازگاري بيشتري برخوردار باشيد و اين مسأله براي يك عمر زندگي آنقدر مهم است و ارزش آن را دارد با مشاورة خانواده و ازدواج جهت به دست آوردن آن اقدام كنيد از سويي ديگر عدم عجله در امور ياد شده باعث مي شود كه شما بيشتر و بيشتر با روحيات و تدين و خلقيات و صفات رواني او آشنا شويد و از ضمن سخنان و رفتار و خاطرات او بتوانيد همسر دلخواه خود انتخاب كنيد و دختر نيز متوجه شود كه تدين و پاكي او از ملاك هاي اوليه شما در انتخاب همسر است ملاكي كه به هيچ وجه نمي خواهيد از آن صرف نظر كنيد.
نكته چهارم: تحقيق: براي به دست آوردن ملاك هاي فوق به خصوص تدين كه مرتبط به سؤال شما مي شود مي توانيد علاوه بر توجه به گفتار و رفتار خود دختر از راه هاي مختلفي تحقيق كنيد: 1. بررسي احوال و صفات خويشان نزديك شخص 2. تحقيق از طريق دوستان 3. از طريق معلمان و مربيان 4. تحقيق از طريق همسايگان 5. تحقيق از طريق دشمنان.
براي اين كه براي سؤال خود پاسخي بيابيد بايد حساب شده تحقيق كنيد از پرسيدن سؤالات صريح و مستقيم جداً پرهيز كنيد و بيشتر سؤالات دربارة تدين، اخلاق، نوع دوستان، چگونه حضور در اجتماع و… باشد. مسلماً كسي كه دوستان خوبي داشته در خانواده اي متدين زندگي كرده اخلاق و ظاهر او پسنديده بود و در جامعه متانت و عفت داشته از اين جهت مشكلي ندارد.
نكته پنجم: شرط ضمن عقد: با اين همه، شرع براي شما راهي باز گذاشته كه اگر با همه موارد بالا نتوانستيد به خواسته خود برسيد در عقد نامه شما شرط شده كه او باكره باشد و مرد مي تواند در صورت عدم بكارت، عقد خود را فسخ كند اما عدم بكارت نيز در همه جا به معني عدم سلامت جنسي نيست چون گاهي بكارت بدون درد و خونريزي ازاله مي شود اين مطلب را مرد بايد توجه داشته باشد تا به دامن پاكي تهمت بي عفتي نزند البته برخي از دختران نيز به خاطر اين كه بعداً با چنين تهمت هايي روبرو نشوند و يا جلوي فريبكاري مردان بالهوس را بگيرند قبل از عروسي از مراكز بهداشت و پزشك متخصص خانمان گواهي سلامت بكارت مي گيرند.
به هر حال توجه داشته باشيد؛ هرگز به طور مستقيم سخن از داشتن يا نداشتن بكارت نكنيد اين حرف براي افراد متدين يعني بحث پاكي و ناپاكي عفت و بي حيائي و براي خانمهاي متدين سنگين است كه كسي حتي چنين فكري يا سؤالي از او كند. شما بايد غير مستقيم در جلسات چهارم يا پنجم بعد از بيان مطالب اوليه در قالب بيان داستان، حكايت، مسائل دادگاه هاي طلاق با ظرافت خاص بيان كنيد كه اين مسأله از اهميت بسيار بسيار بالايي برايتان برخوردار است البته اين موضوع نيز نبايد در يك جلسه به طول انجامد بلكه بايد با ظرافت در ضمن سخنانتان اشاره كنيد.
سؤال دوم: اين سؤالات از كجا ناشي مي شود؟
دوست پرسشگرم علل مختلفي مي تواند باعث ايجاد اين چنين سؤالاتي براي شما گردد برخي از آنها از اين قرار است:
1.پسران به پاكي دختران اهميت مي دهند حتي افرادي كه نسبت به مسائل ديني بي مبالاتند دوست دارند دختري را انتخاب كنند كه عفيف، باحيا باشد[5] و گذشته او خالي از هر گونه ناپاكي هاي جنسي و اخلاقي باشد و اين امر براي افراد متديني همچون شما از اهميت بسيار بالاتري برخوردار است.
2. گاهي مواقع انسان در خيابان با بي عفتي هاي (كلامي و غير كلامي) برخي از خانم ها مواجه مي شود.
3. داستان ها و غمنامه ها و فريب ها و اعترافاتي كه برخي از دختران به آن اعتراف كرده اند يا در دادگاه ها، جرائد و روزنامه ها و گفتار مردم منعكس مي گردد.
4. مباحث دوست پسر و دوست دختر كه متأسفانه در جامعه علمي و عرفي ما زياد شده است.

معرفي منبع جهت مطالعه بيشتر:
مشاوره ازدواج و خانواده، سيد مهدي حسيني، نشر آواي نور

پي نوشت ها:
[1] . منظور از تدين، تدين حقيقي است يعني كسي را متدين مي گوييم كه در همه اعمال گفتار، اخلاق و همه امور زندگي تابع اسلام باشد (تدين عامل نجابت، پاكي جنسي،حجاب، عفت و حياء و… مي گردد).
[2] . حسيني، سيد مهدي، مشاورة ازدواج و خانواده، نشر آواي نور، چاپ دوم، 1377، ص 101.
[3] . مظاهري، علي اكبر، جوانان و انتخاب همسر، نشر پارسايان، چاپ سيزدهم، 1380، ص 115 با كمي تغيير.
[4] . اقتباس: مظاهري، علي اكبر، جوانان و انتخاب همسر، فصل پنجم.
[5] . حسيني، سيد مهدي، مشاورة ازدواج و خانواده، نشر آواي نور، چاپ سوم، 1377، ص 104 (اقتباس).

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد