خانه » همه » مذهبی » آموختن دانش و فن‌آوری برای دنیا و آخرت ما چه منفعتی دارد؟

آموختن دانش و فن‌آوری برای دنیا و آخرت ما چه منفعتی دارد؟

دین اسلام، فراگیری علم و دانش را عاملی برای رشد، پویایی و تعالی جامعه برشمرده است. از پیامبر اسلام(ص) نقل شده است: علم و دانش را جست‌‌وجو کنید، اگر چه در چین(دورترین نقطه عالم) باشد؛ چرا که دست‌‌یابی به دانش بر هر مسلمانی واجب است.[1]
خدمتی که فن‌آوری در دنیای امروز به بشر چه زندگی مادی و چه فکری و فرهنگی کرده، بر کسی پوشیده نیست. علم و فن‌آوری در بخش پزشکی خدمات ارزش‌مندی در بهداشت و درمان انجام داده است، همین که امروز شما با کیلومترها فاصله از راه همین اینترنت می‌توانید به نیازهای فکری و فرهنگی خود برسید، حکایت از منفعت انکار ناپذیر علم و دانش به زندگی بشر دارد.
همین علم و دانش دنیایی، اگر با انگیزه الهی باشد، منفعت معنوی آن نیز نصیب انسان خواهد شد؛ لذا انسان برای زندگی خود نیاز به دانش و توسعه آن دارد، و فایده آن برای دنیای انسان روشن‌تر از آن است که نیاز به برهان و استدلال داشته باشد. هر علم و دانش و فعالیتی که انسان را از خدا باز ندارد، و موجب تسهیل و آسایش در زندگی شود، از دیدگاه اسلام پذیرفته شده است.
قرآن کریم می‌فرماید: «وَ لَقَدْ آتَیْنا داوُدَ مِنَّا فَضْلاً یا جِبالُ أَوِّبی‏ مَعَهُ وَ الطَّیْرَ وَ أَلَنَّا لَهُ الْحَدیدَ* أَنِ اعْمَلْ سابِغاتٍ وَ قَدِّرْ فِی السَّرْدِ وَ اعْمَلُوا صالِحاً إِنِّی بِما تَعْمَلُونَ بَصیرٌ»؛[2] و ما به داوود از سوى خود فضیلتى بزرگ بخشیدیم (ما به کوه‌‏ها و پرندگان گفتیم:) اى کوه‌‏ها و اى پرندگان! با او هم‌‏آواز شوید و همراه او تسبیح خدا گویید! و آهن را براى او نرم کردیم. (و به او گفتیم:) زره‌‏هاى کامل و فراخ بساز، و حلقه‌‏ها را به اندازه و متناسب کن! و عمل صالح بجا آورید که من به آنچه انجام می‌دهید بینا هستم!
برای آگاهی بیشتر:
آیات علم در قرآن، 3651
علم خدا و دانش روز مثل هواشناسی و سونوگرافی، 3261
 

[1] طبرسى، على بن حسن‏، مشکاة الأنوار فی غرر الأخبار، ص 135، المکتبة الحیدریة، نجف، چاپ دوم، 1385 ق، 1965 م، 1344ش.‏ «قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص)‏ اطْلُبُوا الْعِلْمَ‏ وَ لَوْ بِالصِّینِ فَإِنَّ طَلَبَ الْعِلْمِ فَرِیضَةٌ عَلَى کُلِّ مُسْلِم‏».
[2]. سبأ، 10 – 11.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد