خانه » همه » مذهبی » آيا موجودات زندة ديگري در ساير کرات وجود دارد؟

آيا موجودات زندة ديگري در ساير کرات وجود دارد؟

آنچه از نصوص ديني و کتب روائي استفاده مي شود اين است که در كرات ديگر هم موجودات زنده وجود دارد از جمله اين آية شريفه كه مي فرمايد: آفرينش آسمان و زمين و آنچه از جنبندگان که در آنها منتشر نموده از آيات اوست و او هرگاه بخواهد بر جمع آنها تواناست.[1] از اين آيه استفاده مي شود كه موجودات زندة ديگري در آسمانها و كرات ديگر وجود دارند اگرچه هنوز دانشمندان به صورت قطعي در اين زمينه قضاوت نمي كنند، و اجمالا مي گويند در ميان كواكب آسمان به احتمال قوي ستارگان زيادي هستند كه داراي موجودات زنده اند. ولي قرآن با صراحت اين حقيقت را اعلام مي دارد كه در پهة آسمان نيز جنبندگان زنده فراوان است و اين معنا از آيات متعدد استفاده مي شود.[2]روايتي به اين مضمون در کتب روائي ما رسيده است: اين ستارگاني كه در آسمان است شهرهائي همچون شهرهاي زمين دارد، هر شهري با شهر ديگر (هر ستاره با ستارة ديگر) با ستوني از نور مربوط است.[3]جمعي از دانشمندان فلك شناس كه (هرشل) از جملة آنها است معتقدند كه مجموع ستارگان ثابت و سيار مسكون مي باشند و تجليات اسرارآميز حيات هرگز منحصر به زمين نيست، اما شرايط حيات بر حسب انواع جانداراني كه در هر يك از كرات آسماني زندگي مي كنند متفاوت است.
گزارشي كه اخيراً مطبوعات كشور از خبرگزاري هاي علمي جهان نقل نموده اند نظرية فوق را تقويت مي نمايد «دانشمندان جهان طبق محاسبات بسيار دقيقي كه به عمل آورده اند به اين نتيجه رسيده اند كه تنها در كهكشان ما
(ششصد) ستارة مسکوني وجود دارد و در اين ستارگان تمدني شبيه تمدن زمين ديده مي شود و شايد ساكنين در اين ستارگان از مردم كرة زمين متمدن تر باشند.
يكي از دانشمندان فضائي شوروي با يكي از متخصصين فضائي آمريكا در كتابي تحت عنوان «ما تنها نيستيم» مي گويند: در كهكشان ما كه منظومة شمسي باشد دست كم هزار ميليون كرة قابل زندگي وجود دارد.[4]از آيات ديگري هم مي شود استفاده كرد كه موجودت زنده در آسمانها و كرات ديگر وجود دارد. خداوند متعال در جايي ديگر از قرآن مي فرمايد: تمام آنچه در آسمانها و  زمين از جنبندگان وجود دارد و هم چنين فرشتگان براي خدا سجده مي كنند،[5]  از اين آيه استفاده مي شود كه موجودات زنده مخصوص و منحصر به كرة زمين نيست.
و در آية ديگر مي فرمايد: «خداوندي كه در آسمان برجهائي آفريده» عدّه اي از مفسرين بروج را در اين آيه به معناي لغوي آن يعني قصرها و بناهاي بلند معنا نموده اند پس قصر ها و بناها در آسمان ها، دليل بر وجود حيوانات ذي شعور است.
و از روايات ديگر هم اين معنا استفاده مي شودکه بخاطر اختصار نقل نشد، بر اساس آيات وروايات فوق مي توان گفت که در ساير کرات نيز موجودات زنده وجود دارند.

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. دانش عصر فضا، آيت الله حسين نوري همداني، تهران انتشارات جهان، صفحات 165 به بعد.  
2. زمين و آسمان و ستارگان، دكتر محمد صادقي، قم كتابفروشي مصطفوي.
 
پي نوشت ها:
[1] . شوري/ 29.
[2] . طباطبائي، سيد محمد حسين، تفسير الميزان، تهران، دارالكتب الاسلاميه، چاپ سوم، 1396، ج 29، آيه 18 سوره شوري. مکارم شيرازي، ناصر جمعي از نويسندگان، تفسير نمونه، قم، مدرسه اميرالمؤمنين، 1352، ج 20، ص 438؛ و اكثر مفسرين شيعه اين گونه فرموده اند.
[3] . قمي، شيخ عباس، سفينه بحار، ج2، ص 579، به نقل از تفسير علي بن ابراهيم.
[4] . نوري، حسين، دانش عصر فضا، تهران، انتشارات جهان، ص 165.
[5] . نحل، 49.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد