باید دانست «استمناء» یعنی اینکه انسان با خودش کاری کند که از او منی بیرون بیاید، و این کار، از نظر اسلام حرام است و عامل این کار، مرتکب گناه کبیره شده است.
استمناء، دارای انواعی است؛ مثل بازی کردن با دست، گوش کردن به سخن و صدای زن نامحرم، رد و بدل کردن حرف های عاشقانه، در خیال آوردن و فکر کردن به مسائل شهوت انگیز. اگر کسی با اختیار یکی از این اعمال را به قصد خروج منی انجام دهد و منجر به خروج منی از انسان بشود، استمناء و حرام است.[1] این گناه به جز آن که، معصیت و مخالفت با پروردگار است، دارای عواقب بسیار خطرناکی است که به آن اشاره می شود:
عواقب خودارضایى:
توجه و آگاهى به عواقب خودارضایى باعث مى شود که انسان بهتر بتواند دامن همت به کمر زده و از این گناه اجتناب ورزد. البته عواقب سوء و پیامدهاى منفى و عملى این گناه فراتر از آن است که بتوان آنها را برشمرد بلکه فقط به چند مورد از آن اکتفا مىکنیم:
1. پیامدهاى جسمانى: ضعف چشم و بینایى، تحلیل رفتن قواى جسمانى، عقیم شدن و ناتوانى در تولید مثل، پیرى زودرس، ضعف مفاصل، لرزش دست، زشتى چهره و از بین رفتن طراوت صورت.
2. پیامدهاى روحى و روانى: ضعف حافظه و حواسپرتى، اضطراب، منزوى شدن و گوشهگیرى، افسردگى، بىنشاطى و لذت نبردن از زندگى، پرخاشگرى و بداخلاقى و تندخویى، کسالت دائمى، ضعف اراده.
3. عوارض اجتماعى: ناسازگارى خانوادگى، بىمیل شدن به همسر و ازدواج، ناتوانى در ارتباط با جنس مخالف و همسر، بىغیرت شدن، احساس طرد شدن، از بین رفتن عزت، پاکى، شرافت و جایگاه اجتماعى، دیر ازدواج کردن و لذت نبردن از زندگى مشترک.[2]
همان طور که اشاره شد یکی از پیامدهای خود ارضایی، ضعف جنسی و عقیم شدن است. البته تحقق این امور، بستگی به شرایط دیگری از جمله مدت استمرار استمناء، وضعیت جسمی، عوامل محیطی و .. دارد. هرچه مدت و تعداد دفعات این گناه ادامه پیدا کند، احتمال ابتلا به این عواقب بیشتر می شود. یکی از خصوصیات بدن انسان این است که ” منی” اضافی موجود در بدن را دفع می کند که این امر برای جوانان در حالت خواب و نا خودآگاه از آنان خارج می شود، به چنین حالتی “احتلام” گفته می شود. محتلم شدن شخص هیچ گناهی برای او ندارد بلکه چه بسا از طبیعی و نرمال بودن بدن او حکایت می کند. حال اگر شخص خودش با استمناء ، منی را خارج کند، دیگر محتلم نمی شود. در هر صورت سعی کنید هرچه زودتر از این عادت دست بردارید تا به عواقب آن دچار نشوید.
برای دست یابی به اطلاعات بیشتر در این باره و راههای ترک آن به سؤالات ذیل که در سایت موجود است مراجعه فرمائید:
1- سؤال 1028 (سایت: 1083) (راه نجات از استمناء).
2- سؤال 468 (سایت: 507) ( حکم استمناء و انواع آن).
[2] با استفاده از نرم افزار پرسمان.