طلسمات

خانه » همه » مذهبی » انواع شرک و گناه آن

انواع شرک و گناه آن

باید دانست در یک تقسیم بندی کلی دو نوع شرک داریم: 1- شرک اعتقادی، 2- شرک عملی.
آنچه آمرزیده نمی شود، شرک اعتقادی به معنی شریک قرار دادن برای خداوند در نظام هستی است که از آن به شرک «جلی و آشکار» تعبیر می شود و گروه مشرکان را نیز شامل می شود.
اما آنچه برخی مسلمانان و خداپرستان گاهی به آن دچار می شوند «شرک عملی» به معنای عدم اخلاص در نیت و رفتار و تکیه بر غیرخدا در امور زندگی است که از آن به «شرک خفی و پنهان» نیز تعبیر می شود. این نوع شرک قابل آمرزش است و به هر مقدار آدمی با توبه و انابه و توکل به خدا در مسیر اخلاص گام بردارد.
رهایی او از این نوع شرک موجب کسب «درجات بهشت» می شود و از «درکات جهنم» نجات می یابد.
باید دانست که اساسی ترین و عمیق ترین مسأله عقیدتی مسأله توحید است، توحید در همه زمینه ها و ابعاد، زیرا هر حرکت تخریبی و ضد الهی از شرک سرچشمه می گیرد. دنیاپرستی، مقام پرستی، هواپرستی و مانند آن هر کدام شاخه ای از شرک محسوب می شود. همان گونه که اساس تمام حرکت های صحیح و سازنده توحید است تنها دل به خدا بستن و سر بر عرفان او نهادن و از غیر او بریدن و همه بت ها را در آستان کبریایی او درهم شکستن ظلم در اصل به این معناست که چیزی سر جای واقعی خودش قرار داده نشود و از حد و چارچوبش تجاوز نماید و در مورد خداوند چه ظلمی از این بالاتر که موجود بی ارزش و بی اثری را همتای او قرار گیرد که در این صورت هم حق الهی رعایت نشده و هم نسبت به خلق خدا جفا و ستم شده چون این کار باعث گمراهی آنها می شود و هم درباره کسی که شرک ورزیده، چون از اوج عزت بندگی پروردگار به قعر دره ذلت پرستش غیر او سقوط می کند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد