خانه » همه » جدید ترین مطالب تخصصی » ایلان ماسک ماهواره Doge-1 را به ماه خواهد فرستاد

ایلان ماسک ماهواره Doge-1 را به ماه خواهد فرستاد

طبق گزارش یو تودی، شرکت ژئومتریک انرژی (GEC) قصد دارد با پرداخت دوج کوین به اسپیس ایکس، محموله‌ای به مدار ماه بفرستد. طی این مأموریت، GEC، تاسوارهای ۴۰ کیلوگرمی را برای مقاصد تحقیقاتی، سوار بر موشک فالکون ۹ به مدار ماه می‌فرستد. در این مأموریت به کمک سنسورها و دوربین‌های نصب‌شده روی تاسواره، اطلاعاتی در مورد ماه جمع‌آوری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اصطلاحات رایج ارز دیجیتال

اسپیس ایکس با معرفی برنامه‌ی پرواز اشتراکی ماهواره‌ی کوچک در سال ۲۰۱۹، امکان دستیابی به فضا را به شرکت‌های ماهواره‌ای با قیمتی نسبتا پایین ارائه داد. در این مدل تجاری نوسازی‌شده، به‌ جای فرستادن محموله‌ای بزرگ، بر فرستادن تعداد زیادی از ماهواره‌های کوچک در اندازه‌ی گوشی موبایل، تمرکز شده است.

تجارت میان‌سیاره‌ای

تام اوچینرو، معاون بخش فروش‌های تجاری اسپیس ایکس، گفته است دریافت دوج کوین در قبال انجام این مأموریت، پایه‌ی تجارت میان‌سیاره‌ای را بنا خواهد نهاد:

این مأموریت، کاربرد رمزارزها را ماورای مدار زمین نشان خواهد داد و بنای تجارت میان‌سیاره‌ای را بنیان می‌نهد.

GEC ادعا می‌کند «دوج کوین» به اندازه‌ای پیچیده است که می‌توان از آن در مأموریتی فضایی، به شیوه‌ای سریع و کارآمد استفاده کرد. طبق گفته‌ی ساموئل رید، مدیرعامل GEC، پس از این معامله‌ی انجام‌شده بین اسپیس ایکس و GEC، دوج کوین از یک شوخی به واحد پولی برای انجام معاملات ماه تبدیل خواهد شد.

همه چیز با یک شوخی شروع شد

در ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ (۱ آوریل ۲۰۲۱)، ایلان ماسک در توییتی اعلام کرد که دوج کوین واقعی را روی ماه قرار خواهد داد؛ اما خیلی‌ها گمان کردند که قضیه دروغ اول آوریل بوده است. همان‌طور که دیده شد، این میلیاردر شوخی نکرده است.

ساعاتی قبل ماسک در توییتی اعلام کرد:

اسپیس ایکس ماهواره‌ی دوج-۱ را سال آینده به ماه خواهد فرستاد.

پرداخت مأموریت به‌صورت دوج انجام گرفته است.

اولین رمزارز در فضا.

اولین میم در فضا.

به سمت ماه!

elonmusk@، بیستم اردیبهشت ۱۴۰۰ (۱۰ می ۲۰۲۰۱)

هزینه‌ی مأموریت

هیچ‌کدام از شرکت‌های اسپیس ایکس یا ژئومتریک انرژی نگفته‌ است که چه مقدار دوج (DOGE) صرف این مأموریت خواهد شد. این هزینه ممکن است به توسعه‌ی بخشی از محموله اشاره کند یا شامل کل هزینه برای فرستادن آن به ماه باشد.

مأموریت‌های ماه قبلی دارای هزینه‌های مشخصی بودند. برنامه کاوش ماه چین با نام چانگ ای 4، یعنی آخرین فرود نرم روی سطح ماه در ۲۰۱۹، حدود ۱۷۲ میلیون دلار در آن زمان صرف فرستادن ۱۲۰۰ کیلوگرم ماه‌نشین و ۱۴۰ کیلوگرم ماه‌نورد شد. کاوشگر جو و محیط غبار ماه ناسا که ماهواره‌ای ۴۹٫۶ کیلوگرمی بود و در ۲۰۱۳ به مدار ماه فرستاده شد، حدود ۲۸۰ میلیون دلار هزینه برداشت که شامل تحقیق و توسعه نیز می‌شد؛ یعنی ۵٫۶ میلیون دلار به ازای هر کیلوگرم محموله که این هزینه‌های محاسبه‌شده جدا از جرم زمان پرتاب بود.

باید به این نکته توجه داشت که پس از ۸ سال هزینه‌ها به احتمال زیاد کاهش یافته است. اگر GEC همان هزینه‌ها را صرف کند، این شرکت باید حدود ۲۲۵٫۸ میلیون دلار به ازای ۴۰ کیلوگرم محموله‌ی ذکرشده بپردازد که برابر ۳۳۸ میلیون دوج کوین در زمان نوشتن این خبر است. این مقدار معادل ۰٫۳ درصد از کل موجودی ۱۲۹٫۵ میلیارد دوج کوین در گردش است.

با اعلام این خبر قیمت دوج کوین در صرافی بایننس، جهشی ۱۰ درصدی مشاهده کرده است.

***

این مقاله حاوی توصیه یا پیشنهاد اقتصادی زومیت نیست. خطر از‌ دست‌ دادن سرمایه در هر سرمایه‌گذاری وجود دارد و سرمایه‌گذار باید پس از مطالعه و تحقیق، تصمیم نهایی را خود اتخاذ کند و مسئولیت تبعات آن را بر‌ عهده بگیرد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد