خانه » همه » مذهبی » برای برطرف کردن تنهایی چه دعایی بخوانیم؟

برای برطرف کردن تنهایی چه دعایی بخوانیم؟

برای برطرف کردن تنهایی چه دعایی بخوانیم؟

دعای رفع تنهایی در آیه 89 سوره انبیا آمده است. دعای رفع تنهایی از زبان حضرت زکریا می باشد و ذکر بسیار موثری برای رفع تنهایی است. در ادامه بیشتر با این دعا آشنا می شوید.

Feeling lonely compressed - برای برطرف کردن تنهایی چه دعایی بخوانیم؟

حضرت زکریا (ع) وقتی به شدت احساس تنهایی می کرد این دعا را خواند و خداوند هم دعایش را اجابت فرمود.

برای رفع تنهایی این دعا که ذکر حضرت زکریا بود را بخوانید:

«رَبِّ لا تَذَرْنی‏ فَرْداً وَ أَنْتَ خَیرُ الْوارِثینَ» (قسمتی از آیه 89 سوره انبیا)
«پروردگار من مرا تنها مگذار و تو بهترین وارثانی»

تفسیر دعای رفع تنهایی

در این دعا خداوند به حضرت محمد (ص) سرگذشت حضرت زکریا را یادآوری می کند. حضرت زکریا فرزندی نداشت و برای همین در ایام پیری از خداوند خواست تا به او پسری عطا کند تا وارث او باشد. ضمن این که در دعای خود از خدا می خواهد که اگر مصلحت در این است به او فرزند عطا کند زیرا که باور دارد خداوند بهترین وارثان است. خداوند دعای او را اجابت کرد و حضرت یحیی را به او بخشید.

نکات طلایی دعای رفع تنهایی

1- هرگز از رحمت الهی مأیوس نشویم. (و زکریا اذ نادی) خداوند حتی به انسانی کهنسال همچون زکریا از همسری نازا فرزند عنایت می کند.

2- ذکر کلمه «ربّ» و تکرار آن در دعا، درخواست ها را با اجابت مقرون می سازد. (نادی ربّه ربّ لا تذرنی)

3- در هنگام دعا، خداوند را با آن صفتی که با خواسته ما تناسب بیشتری دارد یاد کنیم. (لا تذرنی فرداً و انت خیرالوارثین)

4- ایمان به «خیرالوارثین» بودن خداوند، با آرزوهای طبیعی مثل علاقه به فرزند و طلب آن از پروردگار، منافاتی ندارد. (لا تذرنی فرداً و انت خیرالوارثین)

دعای رفع تنهایی در روایات

ابوحمزه می گوید، امام محمدباقر (ع) به من فرمود: هرگاه پیشامدی برای تو رخ داد که موجب ترس و اندوه تو شد، به گوشه ای از خانه خود برو و بعد از خواندن دو رکعت نماز، هفتاد بار این دعا را بخوان:

«یَا أَبْصَرَ النَّاظِرِینَ‏ وَ یَا أَسْمَعَ السَّامِعِینَ وَ یَا أَسْرَعَ الْحَاسِبِینَ وَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ»

در نیت این نماز می توانید بگویید: «دو رکعت نماز رفع تنهایی به جا می آورم قربه الی الله»

ابن منذر می گوید: خدمت امام صادق (ع) از وحشت و (ترس و اندوه و تنهایی) خودم گفتم. حضرت فرمود: اگر این ذکر را بگویید، چه در شب و چه در روز، از تنهایی هراسی نداشته باشید:

«بِسْمِ‏ اللَّهِ‏ وَ بِاللَّهِ‏ وَ تَوَکَّلْتُ‏ عَلَى‏ اللَّهِ‏ وَ أَنَّهُ‏ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ‏ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ‏ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِکُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدْراً اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِی کَنَفِکَ وَ فِی جِوَارِکَ وَ اجْعَلْنِی فِی أَمَانِکَ وَ فِی مَنْعِک‏»

راهکارهای عبادی برای رفع تنهایی

سعی در مراقبه و محاسبه

در آغاز هر کارى کمى مکث کنید. اگر واجب است حتما انجام دهید؛ اگر حرام است حتما ترک کنید و اگر نه حرام است نه واجب در انجام و ترک آن مختارید. این سه چیز را قبل از انجام هر کارى مشخص کنید و سپس آن کار را انجام دهید.

به این ترتیب انسان به حرام نمى‏افتد و نیز واجبى از او ترک نمى‏شود و غفلت شبانه روزى از انسان گرفته می شود. ضمن این که ترک حرام و فعل واجب به قصد قربت، خود عبادت به حساب مى‏آید و مى‏توان فعل تمام واجبات و ترک تمام محرمات را به قصد قربت انجام داد.

انجام مستحبات نشاط‏ آور

از میان مستحبات از نمازهاى نافله گرفته تا دعاى کمیل و ندبه و… فقط و فقط آنهایى را انجام دهید که براى شما نشاط آور است و از تحمیل نفس بر مستحبات پرهیز کنید. حتى نسبت به نماز شب که سفارش زیادى شده اگر نشاط نداشتید، یا اصلاً نخوانید یا خیلى خیلى خلاصه در ظرف ده دقیقه تمام یازده رکعت را با حذف مستحبات بخوانید.

دائم الوضو بودن

سعى کنید همیشه وضودار باشید و اگر براى شب قبل از خواب وضو بگیرید کافى است.

پرهیز از بی هدفی

یکی از اساسی ترین امور که سبب دلتنگی ها می شود، نداشتن هدف و یا گم شدن آن می باشد. هرچه انتخاب یک هدف، دقیق، آگاهانه و زوایای راه و مسیر رسیدن به آن روشن تر باشد، امید دستیابی به هدف، بیشتر شده و دلتنگی ها زدوده می شود. البته در انتخاب هدف توجه به توان و علاقه شخصی نیز لازم است.

بنابراین لازم است انسان برای زندگی خویش، یک هدف صحیح و دست یافتنی با توجه به شرایط خویش در نظر بگیرد و برای تأمین آن به تلاش همه جانبه دست بزند و موفقیت های خود در رسیدن به هدف های میانی را مقدمه و پلی برای رسیدن به آن هدف نهایی قرار دهد.

اگر به دلیل نداشتن هدف و یا انتخاب اشتباه آن، در زندگی و سایر شئونات آن، این دلتنگی و تنهایی برای انسان حاصل شده است، درمان آن بازگشت از این مسیر و انتخاب یک هدف کامل و صحیح است.

فرار از بیکاری

اصولا نفس بیکاری در اسلام مذموم است و به فرموده پیامبر اکرم (ص) خداوند انسان بیکار را دشمن می دارد. بنابراین لازم است هر فردی ساعات روز خود را با برنامه‌ریزی درست و مفید پر کند و از بی‌کاری بپرهیزد.

منبع: سایت ستاره

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد