خانه » همه » مذهبی » بنده براي تغيير مذهب يكي از دوستان اهل تسنن كه مادر، خواهر و يكي از برادرانش شيعه هستند اقدام نموده‌ام شما چه كتاب‌هايي را مؤثر مي‌دانيد كه براي حل اين مشكل مفيد باشد؟

بنده براي تغيير مذهب يكي از دوستان اهل تسنن كه مادر، خواهر و يكي از برادرانش شيعه هستند اقدام نموده‌ام شما چه كتاب‌هايي را مؤثر مي‌دانيد كه براي حل اين مشكل مفيد باشد؟

خداوند منّان در تمام زمان‌ها براي هدايت، نجات و رستگاري جامعه بشري پيامبراني را همراه با دين و قانون زندگي در جهت رسيدن به كمال ارسال نموده است. خداي متعال خطاب به پيامبر اسلام مي‌فرمايد: «ما تو را به حق براي بشارت و انذار فرستاديم و هر امّتي در گذشته انذار كننده‌اي داشته است.»[1] و در سورة نحل مي‌فرمايد: «ما در هر امتي رسولي فرستاديم كه خداي يكتا را بپرستيد و از طاغوت اجتناب كنيد. خداوند گروهي را هدايت كرد و گروهي ضلالت و گمراهي دامانشان را گرفت.»[2]در عصر حاضر دين الهي كه همان دين اسلام باشد در مذهب تشيّع تبلور پيدا كرده و جز مذهب شيعه هيچ مذهب و راه و روش ديگري همان‌ طوري كه در جايش ثابت شده است نمي‌تواند حق باشد. زيرا اين مذهب تنها مذهبي است كه بر اصل اسلام ناب باقي مانده و به دستور مستقيم پيامبر خدا ـ صلّي الله عليه و آله ـ از قرآن و عترت دوازده‌گانه‌اي كه از آن حضرت براي هدايت بشر تا روز قيامت به جا مانده‌اند، پيروي مي‌كند بنابر اقتضاي فطرت و عقل سليم همان طوري كه هر انساني دوست دارد كه با پيروي از حق فرجام خوبي داشته و از شقاوت‌ها و ناملايمات دنيوي و اخروي گريزان و ناخشنود است دوست دارد كه ساير هم نوعانش نيز با پيروي از حق و قرار گرفتن در جبهه حق در مقابل باطل، سعادت ابدي و رستگاري اخروي نصيب آنها شود. تنها چيزي كه در آن حسادت و بخل و خودخواهي راه ندارد همين مسئله هدايت و رستگاري اخروي  ديگران است هر چند در منافع دنيوي براي ديگران اكثر مردم از يك نوع بخل و حسادت با مراتب مختلف برخوردار مي‌باشند.
به هر حال در راستاي هدايت ديگران دو چيز مهم و اساسي قابل توجه مي‌باشد:
1ـ وجود استعداد و زمينه هدايت در هدايت شونده: كسي كه مورد هدايت قرار مي‌گيرد بايد داراي استعداد و زمينه هدايت باشد به اين معنا كه طرف از روي عناد و دشمني با آگاهي كامل راه باطل را با اختيار خودش انتخاب نكرده باشد بلكه در اثر پيروي از پدران و اجداد و فرهنگ حاكم بر جامعه و يا دور بودن از اطلاعات كافي و لازم نسبت به حقايق دين اسلام و مذهب تشيّع، مذهبي را پذيرفته باشد. اما اگر از روي عناد و دشمني و با اختيار كامل خودش با اسلام و تشيّع راه مخالفت را در پيش گرفته باشد. هدايت چنين شخصي امكان‌پذير نيست زيرا خداوند خطاب به پيامبرش مي‌فرمايد: «هر قدر بر هدايت آنها حريص باشي ] سودي ندارد[ چرا كه خداوند كسي را كه گمراه ساخت هدايت نمي‌كند و ياوراني نخواهد داشت.»[3] بنابراين هر كه خودش راه گمراهي را با آگاهي كامل اختيار كند خداوند هرگز او را هدايت نخواهد كرد.
2ـ هدف و انگيزة هدايت‌گر: دو چيز اگر اساس هدف و انگيزة هدايت‌گر را تشكيل دهد كار او رنگ اخلاص و پاكي و رضايت الهي را خواهد داشت:
الف: اينكه تلاش او در محبت هدايت ديگران به سوي راه حق از روي دلسوزي و نجات آنها از عذاب سخت الهي كه در انتظار آنان است باشد. به اين معنا كه همان طوري كه خودش به سوي مقصد مقدس و مسير كمال حركت مي‌كند ديگران را هم همراه خودش نموده تا با هم به آن مقصد برسند.
ب: اينكه هدايت ديگران را براي تقويت جبهه حق بر عليه باطل و كثرت حق‌پرستان انجام دهد و هيچ منافع مادي شخصي طرفين در آن ملاحظه نشود. هر چند اگر امور مادي انگيزه هدايت‌گر باشد باز هم احتمال ترتيب اثر مثبت بر آن داده خواهد شد.
به هر حال توفيق شما پرسش‌گر عزيز و دلسوز، در جهت نجات و هدايت انسان‌هاي بيشتر را از خداي متعال استدعا نموده و اينكه برخي از كتاب‌هايي كه شما و هر حق‌جوي ديگر را در اين امر ياري خواهد كرد معرفي مي‌كنيم:
1. آنگاه هدايت شدم، سيّد محمّد تيجاني سماوي.
2. از آگاهان بپرسيد، سيّد محمّد تيجاني سماوي.
3. با راستگويان، سيّد محمّد تيجاني سماوي.
4. حقيقت گم‌شده، سيّد محمّد تيجاني سماوي.
5. اهل بيت كليد مشكل‌ها، سيّد محمّد تيجاني سمادي.
6. المراجعات (ترجمه)، سيّد شرف‌الدين عاملي.
7. ترجمة الغدير، علّامه اميني.
8. شيعه در اسلام، علّامه محمّد حسين طباطبايي.
9. امامت و رهبري، شهيد مرتضي مطهري.
10. اعتقاد ما، آيت الله ناصر مكارم شيرازي.
11. فروع ولايت، آيت الله جعفر سبحاني.
12. سيماي امير المؤمنين، محمّد ابراهيم آيتي.
13. درس‌هايي از تاريخ تحليلي اسلام، هاشم رسولي محلّاتي.
14. سيرة پيشوايان، مهدي پيشوايي.
15. شيعه و زمامداران خودسر، محمّد جواد مغنيه.
16. سيري در سيرة ائمة اطهار ـ عليهم السّلام ـ ، مرتضي مطهري.
17. در ساحل غدير، احمد احمدي بيرجندي.
18. غدير در آيينة كتاب، محمّد انصاري.
19. وضوي پيامبر ـ صلّي الله عليه و آله ـ ، سيّد علي شهرستاني.
20. اصالت مهدويت در اسلام از ديدگاه اهل تسنن، مهدي فقيه ايماني.
21. فروغ ابديت، آيت الله جعفر سبحاني.
22. فرهنگ عاشورا، جواد محدثي.
23. همگام با اهل البيت ـ عليهم السّلام ـ ، هاشم موسوي.
24. امامت و مهدويت، آيت الله صافي گلپايگاني.

پي نوشت ها:
[1] . فاطر، 24.
[2] . نحل، 36.
[3] . نحل، 37.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد