خانه » همه » مذهبی » بهترين زمان براي ازدواج چه وقت است چگونه با خانواده مطرح كنم؟ زن از كجا گير بياورم؟ پول از كجا پيدا كنم؟ و…

بهترين زمان براي ازدواج چه وقت است چگونه با خانواده مطرح كنم؟ زن از كجا گير بياورم؟ پول از كجا پيدا كنم؟ و…

هر زمان رشد جسمي، بلوغ جنسي، عقلي و اجتماعي براي فرد حاصل شود و دختر و پسر نياز به ازدواج در درونشان بيدار گردد؛ موقع ازدواج آن فرد مي‌باشد. اين نياز به ازدواج، اكثراً بعد از سنّ بلوغ شرعي دختر و پسر مي‌باشد. امّا زمان ظهور اين نياز در افراد، متفاوت مي‌باشد. حال اگر شما احساس مي‌كنيد نياز به ازدواج داريد و توانايي اداره يك خانواده را داريد،[1] مي‌توانيد با تلاش، مشكلات ديگر را مثل مطرح كردن با خانواده، پيدا كردن همسر مناسب، مشكل مالي و… را حل نمائيد.
شرايط لازم براي رسيدن به سنّ ازدواج:
1. رشد جسماني: دختر و پسر بايد از لحاظ جسمي و جنسي به بلوغ كامل رسيده باشند. تحقيقات انجام شده حاكي از آن است كه پسران در سن 17 سالگي تماماً به بلوغ جنسي مي‌رسند. بلوغ جنسي عبارت است از خواسته‌هاي فيزيولوژيكي و غريزي يك فرد و ازدواج جوابي است به اين خواسته‌ها و هرچه بين اين دو سؤال و جواب فاصله بيشتر باشد عقده‌هاي رواني بيشتر است.[2]2. رشد عقلي: فردي كه رشد فكري لازم را كسب نكرده باشد چه بسا قدرت تشخيص مصلحت و مفسده را در ازدواج با فرد مورد نظر نداشته باشد. پس از بلوغ جنسي و فروكش كردن آثار بلوغ، فرد كم كم استعدادها و امكانات محيطي خود را بهتر مي‌شناسد و تصميماتش بيشتر عاقلانه مي شود تا احساسي.[3]3. رشد عاطفي: رشد عاطفي، قدرت محركه و عامل اتصال و پيوستگي و تلطيف انسان‌ها و جوامع است. فرد رشد يافته مي‌تواند احساسات منفي و مثبت خود را كنترل نمايد و از هنجارهاي جامعه فراتر نرود.
4. رشد اجتماعي: فرد اگر از لحاظ اجتماعي رشد پيدا كند روابط خود را در محيط خانه، شغل و دوستان بهتر تنظيم مي‌كند. و دچار مشكلات كمتري خواهد شد. به ديگران احترام مي‌گذارد، حقوق آنان را محترم مي‌شمارد و نقش و وظايف خود را به نحو احسن اجرا مي‌كند.
5. رشد اخلاقي: در روابط زناشويي اخلاق است كه منجر به سعادت در زندگي انسانها مي‌شود. بسياري از امور زندگي مشترك، در چارچوب فضايل اخلاقي قابل حل مي‌باشد و هر اندازه زن و شوهر متخلّق به رفتار و خلقيّات نيكو مثل صداقت، گذشت، فداكاري … باشند زندگي‌شان از سلامت و آرامش بيشتري برخودار خواهد بود.[4]با در نظر گرفتن اين شرايط است كه مي‌توان گفت يك فرد مي‌تواند ازدواج نمايد. مسأله امكانات در رتبة بعدي قرار دارد. شما بايد بدانيد حاصل شدن امكانات نيز بستگي به چند مطلب دارد:
اوّل اين كه در اصل ازدواج بايد خيلي حساس بود و‌لي در مسايل مالي مربوط به ازدواج نبايد افراط كرد و با كمترين هزينه ازدواج را به پايان رسانيد.
دوّم اين كه تلاش، كوشش و كاركردن شما نيز در زمينه فراهم كردن حد اقل شرايط ازدواج لازم است. اگر مي‌خواهيد به تحصيلات خود ادامه دهيد بايد در كنار آن كار هم بكنيد تا خرج زندگي خود را به دست بياوريد. در اين مورد از اسم و رسم كارها نيز نترسيد.
سوّم اين كه در مورد ادامة زندگي هم خداوند ضمانت كرده و خودش روزي‌رسان مي‌باشد. رسول اكرم ـ صلي الله عليه و آله ـ در اين باره مي‌فرمايد: كسي كه به خاطر ترس از تأمين مالي تن به ازدواج ندهد به خداوند سوء ظنّ دارد.[5] بنا بر اين مي‌توان با حسن تدبير و آينده نگري، كاهش انتظارات، دوري از تشريفات، قناعت پيشه كردن و انتخاب فرد و خانواده‌اي كه شما را درك كنند ازدواج را آسان نمود.

اعلام آمادگي براي ازدواج
حمايت والدين در امر ازدواج يکي از عوامل پيش بيني کننده موفقيت در ازدواج جوانان مي باشد. از اين رو شما بايد با مهارت اين همراهي را به دست آوريد. اگر والدينتان نظرشان مثبت است شما هم تمايل خود را اعلام نماييد. ولي اگر نظرشان منفي باشد خود شما يا افراد مورد قبول پدر و مادرتان مي‌توانيد با يك گفتگوي صميمي نظرشان را جلب کنيد و به آن‌ها بفهمانيد كه ازدواج كردن در شرايط فعلي براي شما لازم است. به هر حال با آن‌ها در كمال آرامش گفتگو كنيد.

مرحله همسر گزيني
در مورد بدست آوردن يك همسر مناسب مي توانيد، با در نظر گرفتن شرايط يك همسر خوب به سراغ خانواده‌هاي مناسب برويد و مطمئن باشيد بسياري از خانواده‌ها مايل هستند دخترانشان در سنين 17 تا 20 سال ازدواج نمايند. پس اگر شما اقدام نماييد، فرد مورد نظر شما هم پيدا مي‌شود. فقط در بررسي و تحقيق از فرد متقابل عجله نكنيد، هرچه بيشتر تحقيق كنيد بهتر و با چشم بازتر انتخاب مي‌كنيد.
در آخر اگر بتوانيد مسألة اقتصادي خود را درست كنيد و خانوادةتان را راضي كنيد ازدواج بهترين راه براي شما مي‌باشد ولي اگر مانعي پيش آمد كه نتوانستيد حل كنيد، اولاً در صدد رفع آن مانع باشيد و در سريع‌ترين زمان ممكن اقدام كنيد و در اين زمان كه ممكن است طولاني باشد توصيه‌هاي زير را به كار بنديد:
1. براي تخليه انرژي فراوان دورة جواني و كم شدن نيروي جنسي به طور منظم و زياد ورزش كنيد.
2. براي كاهش غريزة جنسي و جلوگيري از انحرافات اخلاقي هفته‌اي يكي يا دو روز روزه مستحبي بگيريد.
3. اوقات فراغت خود را با انجام كارهاي مثبت پر كنيد و در مكان‌هاي مختلط گردش نكنيد.
4. ايمان مذهبي و گرايش‌هاي خويش را با مطالعه كتب اخلاقي و ديني، شركت در مجالس مذهبي، مراسم دعا و توسّل و خواندن قرآن و تدبّر در معاني آن تقويت كنيد.
5. در خوردن مواد غذايي محرّك مانند خرما، پياز، فلفل و … به حداقل لازم اكتفا نماييد.
6. ازمعاشرت و ارتباط و سخن گفتن با جنس مخالف حتي المقدور پرهيز كنيد.
7. از نگاه كردن به هر چيزي كه ميل جنسي را تحريك مي‌كند مثل نگاه كردن به جنس مخالف و تماشاي فيلم‌هاي تحريك كننده اجتناب كنيد.
8. سعي كنيد بيشتر به قيامت و معاد فكر كنيد و با ذكر خدا از فكر كردن دربارة مسايل جنسي دوري گزينيد.

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. جوانان و انتخاب همسر علي اكبر مظاهري، انتشارات پارسايان.

پي نوشت ها:
[1] . مظاهري، علي اكبر، جوانان و انتخاب همسر، انتشارات پارسايان، چاپ سي و دوم، 1383، ص28.
[2] . پاك‌نژاد، سيد رضا، ازدواج مكتب انسان سازي، انتشارات اخلاق، چاپ سوم، 1379، ص103.
[3] . رجبيان، زهره، سنّ ازدواج دختران، انتشارات سفيد صبح، چاپ اول، 1380، ص165.
[4] . استادان طرح جامع آموزش خانواده، جوان و تشكيل خانواده، چاپ سوم، 1376، ص134.
[5] . محمدي ري‌شهري، محمد، ميزان الحكمة، ترجمه حميد رضا شيخي، نشر دارالحديث، چاپ اول، 1377، ج5، ص2252.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد