خانه » همه » مذهبی » بی توجهی همسر به نماز و مسائل دینی

بی توجهی همسر به نماز و مسائل دینی

احساس مسئولیت شما در قبال همسرتان بسیار قابل تقدیر است. امیدواریم که خداوند پاداش نیک به شما عطا نماید.نخست باید دانست، نهادینه کردن یک رفتار مناسب و پایدار کردن یک اخلاق نیک، نیاز به تکرار دارد. از این رو تکرار نماز برای پایداری یاد در زندگی و مصون ماندن از ناپاکی ها لازم است چنان که در قرآن می خوانیم: «اقم الصلوه لذکری»، «ان الصلوه تنهی عن الفحشاء والمنکر».
اما علاوه بر آن نماز نشانه احترام و شکرگزاری به درگاه خداوند است و خاکساری آدمی را در برابر پروردگار به نمایش می گذارد به طوری که هرگونه غرور و خودکامگی را از آدمی دور می کند و انسان به مقام عبودیت و تقرب به خدا می رساند.
چنان که وقتی یکی از همسران پیامبر(ص) حتی نسبت به زیادی نمازهای مستحبی از سوی پیامبر(ص) می پرسد. حضرت پاسخ می دهند «اولم اکن عبدا شکورا؛ اگر چه خداوند به من لطف دارد و همه گناهان مرا آمرزیده است».
اما آیا نباید بنده شکرگزار باشم…
بنابراین اگر چه از صبح تا شب هم به یاد خدا باشیم باز هم از نماز بی نیاز نیستیم چنان که خود پیامبر(ص) و امام علی(ع) که از همه بیشتر به خدا نزدیکتر بودند اما باز هم نماز می خواندند و حتی بیش از دیگران نماز می خواندند.
اما درباره رفتار با همسرتان خوب است زیاد از خود حساسیت نشان ندهید و بدانید مسؤولیت اعمال او به عهده خود اوست و در این زمینه اگر بتوانید از افرادى که بر روى ایشان نفوذ بیشترى دارند استفاده کنید مناسبتر است.
رفتار شما با وى نیز باید به گونه اى باشد که تحت تأثیر اخلاق، عواطف و نحوه برخوردتان قرار گیرد به افکار و اندیشه هاى شما – به عنوان یک فرد نماز خوان مذهبى – علاقه مند شود و با نفوذ در قلب و دل او، بتوانید تغییرى در فکر واندیشه وى ایجاد کنید؛ بنابراین:
1- شما ابتدا با عمل خود او را تشویق به نماز اول وقت و اعمال عبادی کنید یعنی خودتان نمازتان را سر وقت بخوانید و سایر احکام واجب را به همین صورت انجام دهید و با عمل به دستورات الهی او را دعوت به کارهای خوب و انجام وظایف شرعی کنید.
معاشرت با خانواده های متدین و ایجاد روابط خانوادگی با آنها و ارتباط دادن او با دوستانی مذهبی . شما اینکارها را به صورت غیر مستقیم نیز می توانید انجام دهید مثلا اگر دوستی دارید که خانواده ی او از هر جهت مناسب است از آنها بخواهید که ابتداء آنها به شما سری بزنند و به هر نحوی که امکان دارد با اینگونه خانواده ها ارتباط برقرار کنید چه اینکه دوست خوب نقش بسیاری مؤثری می تواند در زندگی انسان داشته باشد.
2- اگر مشکلی براى وى ایجاد شد، با کمال خوش رویى به او کمک نمایید.
3- او را سرزنش و توبیخ نکنید (به خصوص در برابر خویشان و دوستان) واز جر و بحث و مجادله با وى پرهیز کنید.
ضمنا خود نیز با مطالعه در این زمینه سعى کنید آمادگى بیشترى براى مقابله با چنین افکارى در خود پدید آورید کتابهاى زیر در مورد نماز توصیه مى شود.
راز نماز، محسن قرائتى
راز نماز، بى آزار شیرازى
پرواز در ملکوت، امام خمینى
از ژرفاى نماز ، آیت الله خامنه اى
این است نقش عبادات، محمد باقر صدر
5- حداقل در روزهای تعطیلی که ایشان سر کار نمی روند سعی کنید او را تشویق به خواندن نماز سر وقت نمایید.
6- در صورت همکاری با شما ولو یک گام، ایشان را مورد تشویق قرار دهید.
7- صفات پسندیده و نقاط مثبتی که در ایشان هست را مد نظر قرار دهید و همواره ایشان را به خاطر آن ویژگی های مثبت مورد احترام و تکریم قرار دهید.
8- علاوه بر کتاب هایی که معرفی شد هر چیزی که احتمال می دهید در تشویق او برای خواندن نماز اول وقت مفید است فراهم کنید مثلا از نوار مربوط نماز یا فیلم مربوط به نماز یا داستان هایی از انسان های موفقی که به نماز اهتمام داشته اند.
9- آیات یا احادیثی که در مورد اهمیت نماز است در محل کار در معرض دید او نصب کنید.
در پایان قابل ذکر است اگر در مرحله عقد هستید سعی کنید تا قبل از مراسم ازدواج از پایبندی همسرتان به حداقل واجبات اطمینان حاصل کنید و در صورتی که ترک نماز در حد سستی و تنبلی است مشکل زا نیست به ویژه اگر از خانواده مذهبی است، می توانید از عدم انحراف فکری او اطمینان حاصل کنید.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد