با سلام و تشکر، پاسخ پرسش شما این است:
تفاوت بین علم خدا به غیب با پیشگویی های کسانی مانند نوستر آداموس در چند مورد است:
علم خدا، ذاتی است و علم دیگران اکتسابی است. علم خدا، شامل همه چیز می شود ولی علم دیگران محدود است. علم خدا، یقینی است ولی علم دیگران حدسی است و اگر کسی در موردی، علم یقینی داشته باشد از خدا گرفته و با قدرت الهی به آن رسیده است.
پیشگویی هایی مانند پیشگویی های نوستر آداموس، حدسی و احتمالی بوده و خودش هم به طور قاطع و روشن نگفته بلکه اشعاری مبهم و دوپهلو گفته که بعد از او کسانی گفته اند چنین یا چنان می خواسته بگوید و برخی از آن را بر حوادثی که واقع شده، تطبیق کرده اند.
خلاصه مطلب این است که انسان همواره گرفتار محدودیتها است و حتی در دانش پزشکی که مربوط به بدن انسان و موضوعی تجربی و حسی است نیز علمش کامل نیست و اشتباه های پزشکان در طول تاریخ فراوان بوده است. دانش انسان اندک است و به تعبیر قرآن حکیم: ﴿وَ ما أُوتيتُمْ مِنَ الْعِلْمِ إِلاَّ قَليلاً﴾ (اسراء/ 85)
پیشنهاد: روش آزمایش و شناخت راستگویی نوستر آداموس و مانند او
اگر این پیشگویان و مدعیان علم غیب، براستی آگاهی داشتند و دارند، چرا نشانی گنجهای زمین را اعلام نکرده و نمی کنند تا استخراج شود؟! واقعیت این است که همواره در کشورهای گوناگون، محل ذخایر نفت و گاز و گنجهای طلا و … با وسایل علمی و با جستجو و اکتشاف مشخص می شود و ادعاهای جادوگران و غیب گوها، فراوان است ولی در واقع آنها عاجز و ناتوان هستند.
بنابراین، شخصی را مي توان با صفت عالم به غيب (دانای غیب) وصف کرد که همه غيب ها را بداند و علم او ذاتی باشد. ولی هيچ كس جز خدا اين چنين نيست و خبرهای غیبی فراوانی كه دانشمندان شيعه و سنی از حضرت علی × و ساير امامان ^ نقل كردهاند، از رسول خدا | به آنها رسيده و رسول خدا | نيز از خدای متعال آموخته است.