پرسشگر گرامي، شما دچار مشكلي شدهايد كه لازم است هر چه زودتر آن را حل كنيد، چون باقي ماندن برخي مشكلات در زندگي انسان باعث ميشود انسان از نظر روحي رواني، اخلاقي جسماني، معنوي و… در دنيا به تباهي كشيده شود و در آخرت هم انسان دچار عذاب الهي شود.
در ابتدا توجه به اين نکته ضروري است هم کلاسي شما كه به جاي ازدواج دوست دارد با هم جنس خود رابطه برقرار كند يعني «همجنسباز» باشد،به احتمال زياد دچار نوعي اختلال شخصيت و يا اختلال رواني است و اين مشكل و انحراف ممكن است به دليل نوع تربيت غلط و يا شرايط بد محيطي و خاطرات ناگوار زندگي گذشته او به وجود آمده باشد كه به هر حال چنين فردي لايق دوستي و رفاقت نيست، بلكه براي سلامت جسمي و رواني اجتماعي و ديني شما ضررهاي بيشماري نيز خواهد داشت .
البته لازم بود كه شما اطّلاعات بيشتري به ما ميداديد، مثلاً توضيح ميداديد كه اين شخص از چه زماني با شما رفاقت و دوستي داشته و اولين بار چطور شد كه اين كار را با شما انجام داده است، چه زمانهايي و چه مكانهايي فرصت انجام اين كار پيش ميآيد. همچنين از وضعيت خانوادگي خود مثل شغل پدر، رابطة پدر و مادرتان، تعداد خواهران و برادرانتان و چگونگي رابطة شما با آنها، همچنين اتفاق مهمي كه در طول زندگي براي شما رخ داده است، براي ما بنويسيد تا در امر مشاوره ما بهتر و بيشتر بتوانيم به شما كمك كنيم. ضمن آنكه اگر دوست داشتيد براي ما بگوييد كه آيا فقط همين شخص با شما چنين رابطهاي دارد يا افراد ديگري هم چنين رابطهاي را داشتهاند؟ توصيه مي كنيم براي رفع مشكل از روان شناس متعهد و متخصص كمك بگيريد.
امّا به هر حال چند مطلب را بيان ميكنيم و مطمئن هستيم، در صورتي كه به اين توصيهها خوب عمل كنيد هر چه زودتر مشكل شما حل خواهد شد:
1. در حل هر مشكل مهمترين عامل, «تصميم جدي و داشتن انگيزه» است.به نظر ما يکي از راه هاي پيدايش انگيزه در ترک اين ارتباط , بدست آوردن آگاهي هاي لازم در زمينه اثرات ناگوار اين مساله است. اگر شما نسبت به پيامدهاي دنيوي و اخروي اين رابطه انحرافي بينش پيدا نمائيد[1] قطعاً هر چه زودتر در جهت حلّ مشكلتان اقدام خواهيد کرد.پس با جدّيت و هر چه سريعتر اقدام كنيد و به خدا توكّل كنيد.
2. توجه كنيد كه گاهي نگراني بيش از حدّ، افراد را به احساس ناكامي ميكشاند و آنها نااميدانه به كارهاي گذشته روي ميآورند. پس توصيه شماره 1 براي اين نيست كه نگراني و احساس ناكامي در شما زياد شود، بلكه قصد ما اين است كه تصميم شما را در حلّ مشكل جدي نمائيم.
3. لازم است شما جهت مجهز شدن به دو مهارت ارتباطي, به صورت جدّي تمرين كنيد: يكي: بالا بردن اعتماد به نفس، و ديگري: قدرت اعتراض و نه گفتن؛ چون بسياري از مشكلاتي مثل مشكل شما , ناشي از اعتماد به نفس پايين و يا وجود خجالت و كمروئي شخص است به گونه ايکه جرأت اعتراض كردن و سرپيچي از خواستههاي نامعقول ديگران را ندارد. با رعايت نكات زير ميتوانيد چنين قدرت و اعتماد به نفسي را در خود به وجود آوريد:
الف) بدانيد كه شما يك انسان هستيد و انسان اشرف مخلوقات و خليفة خدا در زمين است. به خودتان احترام بگذاريد و بدانيد كه هر كسي ممكن است داراي نقاط ضعف و قوتي باشد ولي هر انساني قابل احترام است و بدان كه هر طور كه در مورد خودت فكر كني همان طور عمل خواهي كرد، پس به خودت با ديدة احترام نگاه كن.[2]ب) ما به ديگران ميآموزيم كه چگونه با ما رفتار كنند. هر رفتار ناپسند كه ديگران با شما دارند با جديت رد كنيد و هرگز قبول نكنيد كه ديگران به شما توهين كنند و به شما با چشم حقارت نگاه كنند.[3]ج) به دنبال تواناييها و استعدادهاي خود باشيد. يك قلم و كاغذ برداريد و ليستي از تمام موفقيتهاي گذشتة خود بنويسيد (مثلاً پيروزي در فلان مسابقة ورزشي، قبولي در دانشكده و …) سعي كنيد تمام موفقيتها حتّي آنهايي كه شايد به نظر شما كوچك هستند را بنويسيد. با اين كار هم احساس موفقيت و رضايت در شما به وجود ميآيد و هم استعدادهاي خودتان را ميشناسيد و به دنبال آنها ميرويد.[4]د) بدانيد اگر شرايط مطلوب وجود ندارد بايد آن شرايط را به وجود آوريد كه دانشمندي گفته است:«آدمهاي موفق آدمهايي هستند كه برميخيزند و به جستجوي شرايطي كه برايشان مطلوب است ميپردازند و اگر نتوانند اين شرايط را پيدا كنند آنها را ميسازند.»[5]هـ) سعي كنيد به زندگي خود نظم دهيد و حتماً در برنامة روزانة خود براي ورزش وقت مناسب قرار دهيد. عضو شدن در يك باشگاه ورزشي (مثل ورزشهاي رزمي) كه علاوه بر افزايش قدرت بدني باعث قوت روحي و قدرت اراده شما شده و اعتماد به نفس را در شما افزايش ميدهد.
و) مهمترين نكته اين است كه هر چه سريعتر هر گونه رابطهاي را با اين فرد منحرف قطع كنيد و از قهر كردنهاي او نگران نشويد. سعي كنيد هرگز در موقعيتهايي كه او ميتواند باعث آزار شما شود واقع نشويد، اگر مي توانيد محل زندگي و تحصيل خود را تغيير دهيد تا از روبهرو شدن با او دور بمانيد. اگر شما را تهديد كرد نهراسيد، حتّي اگر لازم شد از مقامات و مسئولين كمك بخواهيد. به اين نكته توجه داشته باشيد كه دوستي با وي چيزي جز ضرر براي شما ندارد و قهر كردن و قطع ارتباط با او بهترين ارمغان زندگي شما خواهد بود.
ز) درپي يافتن دوستان سالم و صالح باشيد، در مراسم مذهبي و هيئتها شركت كنيد و بدانيد كه خداوند حتماً به شما كمك خواهد كرد.
ارتباطتان را با ما قطع نكنيد و ما را مشاور امين خود بدانيد و در صورتي كه سؤالات بيشتري داشتيد با ما مطرح كنيد.
معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. غلبه بر كمرويي، پل ژاگو، ترجمة حسين بني احمد، نشر ققنوس.
2. روانشناسي اعتراض، مانوئل جي اسميت، مهدي قراچه داغي، انتشارات دُرسا.
3. اعتماد به نفس برتر، گامهاي ساده براي كسب اعتماد به نفس، ليندن فيلد، انتشارات جوانة رشد.
4. روانشناسي كمرويي، دكتر غلامعلي افروز.
5. گناهان كبيره، شهيد آيت الله عبدالحسين دستغيب، دفتر انتشارات اسلامي.
6. اعتماد به نفس راه خوشبختي، ژيلا نينوايي، انتشارات نداي فرهنگ، چاپ دوم، 1375.
7. خانواده و مسائل جنسي كودكان، دكتر علي قائمي، چاپ هفتم، پاييز 72، انتشارات انجمن اوليا و مربيان.
8. تمايلات و رفتاهاي جنسي طبيعي و غير طبيعي، بهنام اوحدي، نشر آتروپات، 1379.
پي نوشت ها:
[1] . براي مطالعة بيشتر رجوع شود به كتاب گناهان كبيره، آيت الله شهيد دستغيب، بحث لواط.
[2] . ايريس بارو، از قدرت تا قدرت، ترجمة اميد اقتداري، ص9 تا 61(اقتباس).
[3] . همان، اقتباس از ص78 تا 80.
[4] . نينوايي، ژيلا، اعتماد به نفس راه خوشبختي، اقتباس از ص112 تا 135.
[5] . از قدرت تا قدرت، ص172.