خانه » همه » مذهبی » دختري هستم، از سنّ 10 سالگي خودارضايي را شروع كردم، در سن 18 ـ 17 سالگي تصميم گرفتم جلوي اين كار را بگيرم و تا حدّي بهتر شدم. اكنون بيشتر اوقات در خواب دچار احتلام مي‌شوم به علت اين مشكل به دكتر زنان مراجعه كردم، به من گفت: «از نظر پزشكي خودارضايي حرام نيست». البته دو سالي كه در خوابگاه دانشجويي بودم با داشتن دوستان معنوي‌ام بهتر شدم؛ امّا باز نشد. گويي خدا مرا به حال خود رها كرده است. نسبت به خيلي از باورهايم هم شك دارم؛ امّا دنبال اطمينان قلبي هستم؛ البته نااميد نيستم؛ از سويي نيز مي‌ترسم درباره‌ي ازدواج فكر كنم، مي‌ترسم برايم مشكل جسمي پيش آمده باشد و فكر مي‌كنم طرف مقابل من نيز بايد با حالت‌ها و افكار من آشنا شود؟

دختري هستم، از سنّ 10 سالگي خودارضايي را شروع كردم، در سن 18 ـ 17 سالگي تصميم گرفتم جلوي اين كار را بگيرم و تا حدّي بهتر شدم. اكنون بيشتر اوقات در خواب دچار احتلام مي‌شوم به علت اين مشكل به دكتر زنان مراجعه كردم، به من گفت: «از نظر پزشكي خودارضايي حرام نيست». البته دو سالي كه در خوابگاه دانشجويي بودم با داشتن دوستان معنوي‌ام بهتر شدم؛ امّا باز نشد. گويي خدا مرا به حال خود رها كرده است. نسبت به خيلي از باورهايم هم شك دارم؛ امّا دنبال اطمينان قلبي هستم؛ البته نااميد نيستم؛ از سويي نيز مي‌ترسم درباره‌ي ازدواج فكر كنم، مي‌ترسم برايم مشكل جسمي پيش آمده باشد و فكر مي‌كنم طرف مقابل من نيز بايد با حالت‌ها و افكار من آشنا شود؟

براي رسيدن به هدف خود به راهكارهاي زير توجّه فرماييد.
1. نكات مثبت بسياري در شما وجود دارد
نامه‌ي شما پر بود از نكات مثبت، توجّه به نماز و آداب ديني، تحصيلات خوب، دغدغه‌ي زندگي‌اي بهتر، تلاش براي رسيدن به اقناع فكري در مسائل ديني، توجّه به زندگي آينده، اميد به خداوند و از همه مهم‌تر توجّه به امر مشاوره براي رسيدن به اهداف مثبت خود. اين نكات خوب و بسياري از موفقيت‌هاي كوچك و بزرگي كه حتماً در زندگي كسب كرده‌ايد حكايت از اراده و معنويت شما دارد، مطمئناً با توجّه به اين نكات و تهيه‌ي فهرستي از موفقيت‌هاي گذشته و عمل به مسائل مطرح شونده به ابزار موفقيت مسلح مي‌شويد. اراده‌ي شما از قانون همه يا هيچ پيروي نمي‌كند؛ يعني اين طور نيست كه بگوييد يا اراده هست يا نيست.
اراده وجود دارد امّا گاهي ممكن است در برخي از ابعاد زندگي كم‌رنگ‌تر گردد. همين كه شما با اراده‌ي خود مدّتي ترك كرديد و يا اينكه مي‌توانيد آن كار را در جلوي ديگران انجام ندهيد، حكايت از اراده‌ي شما دارد.[1] كه اين اراده با نكاتي كه در ادامه اشاره مي شود تقويت مي‌گردد.
2. احساس گناه
شما به علت اين مسئله احساس گناه مي‌كنيد، و اين نشان مي دهد که وجود شما به نور ايمان روشن است. در واقع وقتي اين كار را شروع كرده‌ايد كه از نظر عقلاني رشد كافي نداشته‌ايد و نسبت به حكم شرعي آن اطّلاعي نداشتيد و براي همين آن را تكرار كرده‌ايد؛ امّا الان كه متوجّه شده‌ايد از نظر شرع اين عمل مقبول خداوند رحمان نيست دنبال ترك آن هستيد. ترك كمي مشكل است، چون به شكل عادت درآمده است؛ امّا با تلاش و توكّل، اين امر حل شدني است، مخصوصاً اگر بدانيد كه شما چه جايگاه ويژه‌اي با توبه نزد خداوند پيدا كرده‌ايد. رسول خدا ـ صلّي الله عليه و آله ـ مي‌فرمايند: «محبوب‌ترين چيز نزد خدا جواني است كه از گناهان خود توبه كرده و از پيشگاه الهي طلب آمرزش مي‌نمايد». نيز مي‌فرمايد: «توبه از گناهان هميشه پسنديده است ولي در جواني پسنديده‌تر است».[2]مطمئن باشيد خداوند نيز پذيرا و منتظر بازگشت شماست؛ چرا كه خود فرموده است: «اي بنده‌ي من كه بر خود (با گناهان) اسراف كرده‌ايد از رحمت بي‌كران من نااميد نباشيد، چرا كه همه‌ي گناهان را مي‌بخشم»؛[3] از سويي ديگر در روايت داريم كه: «كسي که از گذشته‌ي گناه آلود خود توبه كند مثل اين است كه گناهي نكرده است».[4] و در قرآن كريم نيز مي‌خوانيم: «خوبي‌ها و كارهاي نيك غبار گناهان را مي‌شويد».[5]3. ورزش و فعاليت‌هاي بدني
ورزش نيرو و انرژي بدن را متعادل مي‌كند، باعث تقويت اراده مي‌گردد و در انسان ايجاد نشاط و روحيه مي‌كند. براي زندگي خوب برنامه‌ي ورزشي منظم داشته باشيد. از جمله خوبي‌هاي ورزش اين است كه از افراد ورزشكار كمتر عمل خودارضايي گزارش شده است.[6] از سويي ديگر ورزش و فعاليت به ترميم نيروهاي تحليل رفته‌ي بدن كمك مي‌كند و همچنين كمك مي‌كند كه موقع خواب سريع‌تر به خواب آرامي برويد و شما را از فكر كردن و انجام دوباره‌ي اين امر باز مي‌دارد كه اين خود نقش کليدي در كنترل خواب‌ها و احتلام‌ها دارد. (حتماً ورزش كنيد)
4. گزينش دوست خوب
دوست خوب مي‌تواند كمك بسيار خوبي در زندگي و ترك گناهان داشته باشد. توصيه مي شود دنبال دوست معنوي و با ايمان باشيد و حتّي اگر ممكن است تلفني، حضوري و يا مكاتبه‌اي با آنها ارتباط داشته باشيد. اعمال و گفتار آنها در جهت‌دهي شما نقش ويژه‌اي را ايفا مي کنند. دوستي با آنها به شما كمك مي رساند كه حضور خداوند را در خلوت نيز پررنگ‌تر حس كنيد. حضرت عيسي ـ عليه السّلام ـ به اصحاب خود فرمودند: «دوستي برگزينيد كه سه خصلت داشته باشد: ديدارش شما را به ياد خدا اندازد و گفتارش به دانش شما بيفزايد و اعمالش شما را به انجام كارهاي اخروي وا دارد».[7]5. خود پاداش دهي
براي ترك اين عمل طبق برنامه‌ي مكتوب عمل كنيد. گام‌هاي مثبت خود، مثل مشاوره‌ي فعلي، در ترك را تقويت كنيد و خود را پاداش دهيد. هر گاه بر عمل ترك موفق شديد، خدا را شكر كنيد و خود را تشويق كنيد؛ مثلاً براي خودتان فلان لباس مورد علاقه را بخريد و يا غذاي دلخواه خود را بپزيد و … .
6. خود تنبيهي
در قبال وسوسه‌ها و انجام اين عمل مقاومت به خرج دهيد و هر گاه دچار آن شديد، خود را مجازات كنيد، مثلاً مبلغي پول را انفاق كنيد و يا خود را از فلان سريال مورد علاقه‌تان محروم سازيد.
7. اجتناب از امور تحريك‌زا
از مسائل و اموري كه در شما تحريك و تشويق به خودارضايي مي‌كنند، پرهيز كنيد.
الف: از دوست ناشايست و مبتلا به خودارضايي و افرادي كه شوخي‌هاي جنسي مي‌كنند و يا داستان‌هاي شهوت‌انگيز تعريف مي‌كنند، فاصله بگيريد.
ب: از مشاهده‌ي فيلم‌هاي تحريك‌زا، گوش‌ دادن به موسيقي‌هاي لهوي، مطالعه‌ي كتاب‌هاي عشقي و شهواني پرهيز كنيد.
ج: از غذاهاي محرك، (خرما، تخم مرغ، فلفل، گوشت قرمز، پياز، غذاهاي چرب) كمتر استفاده كنيد. اتاق خواب را كمي خنك نگه داريد و هنگام تحريك، دوش آب سرد بگيريد و يا اگر مقدور نيست، اعضاي تناسلي را چندين بار با آب سرد شستشو دهيد، اين امر به تغيير جريان خون و در نتيجه تعديل فشار جنسي كمك مي‌كند.
د: لباس‌هاي چسبنده و تنگ نپوشيد و رختخواب نيز تنگ نباشد.
هـ : وقتي به رختخواب برويد كه كاملاً احساس خواب مي‌كنيد.
و: قبل از خواب مثانه تخليه گردد، غذاهاي شب سبك و زود هضم باشد، از غذاهاي آبكي و گرم خودداري كنيد، از نوشيدن قهوه و چاي بسيار بپرهيزيد؛ زيرا در خواب اختلال ايجاد مي‌كند.[8]8. پر كردن اوقات فراغت
با فعاليت‌هاي مثبت مثل مطالعه، خياطي، ورزش و زيارت و … براي اوقات خود برنامه داشته باشيد. از تنهايي و خلوت بپرهيزيد و سعي كنيد بيشتر وقت خود را در كنار ديگران به سر ببريد تا زمينه‌ي فكر و عمل در شما كنترل شود.
9. كنترل فكر
مي‌دانيد كه هر عملي از فكر به آن شروع مي‌شود. بايد فكر را كنترل كرد تا از ارتكاب به اين عمل خودداري شود. براي كنترل فكر مي‌توانيد به ذكر خداوند مثل «لا حول و لا قوة الا بالله» مشغول شويد،[9] اشعاري در مدح اهل بيت ـ عليهم السّلام ـ حفظ و زمزمه كنيد، ضررهاي جسمي، اجتماعي، روحي و رواني عمل خودارضايي را را مرور كنيد، به مطالعه‌ي كتاب‌هاي اخلاقي و يا داستان‌هاي سازنده مشغول شويد.
10. تلقين به خود
يكي از روانشناسان كه در اين زمينه تحقيقات فراواني انجام داده دكتر ويكتور پوشه است. وي مي‌گويد: افراد مبتلا به اين عادت هر روز به دفعات مختلف با تمركز به خود بگويند: «من به خوبي قادرم اين عادت بد را از خود دور كنم، من قادرم». پل ژاگو كه در زمينه‌ي اراده، كارشناس خوبي است به نقش سازنده‌ي تلقين و جملات تأكيدي مثبت (من مي‌توانم و …) اشاره مي‌كند و اعتقاد دارد كه تلقين قبل از خواب اثر بسياري دارد؛ شنيدن تلقين‌هاي ديگران نيز مفيد است، مثل كمك از مشاور، خواندن راه‌حل‌ها و درمان‌ها، توجّه به رحمت خدا و زمزمه‌ي آيات مربوط به رحمت خداوند و در مقابل، منفي انديشي (خود و ديگران) مخلّ است.[10]11. عدم يأس
همان گونه كه اين عادت به تدريج شكل گرفت، ممكن است ترك آن و جبران نيروهاي تحليل رفته شما به راحتي انجام نگيرد؛ امّا نکته مهم اين است كه هر گام مثبت شما يك موفقيت براي ترك محسوب مي‌شود و شما بايد به آن قدم‌ها (و لو اندك) دلگرم باشيد تا آهسته آهسته موفقيت كامل ايجاد گردد.
با گزينش دوست خوب، ورزش، فعاليت‌هاي تفريحي، تغذيه‌ي مناسب، و مطالعه‌ي كتاب‌هاي اخلاقي، روحيه‌ي تغيير و اصلاح را در خود زنده نگه داريد و مطمئن باشيد كه به زودي آثار مثبت آن را در خود احساس خواهيد كرد.
تذكر:
1. احتلام‌هاي پي در پي
تنظيم خواب، افكار، انجام فعاليت‌هاي بدني، پرهيز از غذاهاي سنگين در شب، دوري از عوامل تحريك زا، (عكس‌هاي مبتذل، خوردن غذاهاي محرك و خيلي چرب بيش از نياز بدن) نقش مؤثري در احتلام‌هاي شبانه دارند. احتلام يكي دو بار در هفته نشانه‌ي بيماري نيست؛ امّا اگر زيادتر شود نشانه‌ي بيماري است كه با موارد بالا قابل كنترل است. شما بهتر است به متخصص اعصاب و روان (روان پزشك) مراجعه كنيد. تا در صورت صلاح ديد دارو نيز به شما بدهند.[11]2. ازدواج و شريك زندگي: در نامه‌ي خود گفته بوديد كه دغدغه‌ي انتخاب شريك زندگي را داريد، مسلّماً خودارضايي اگر ترك نشود مي‌تواند به زندگي زناشويي شما آسيب برساند و خود سبب ناسازگاري‌هايي در روابط شما با همسرتان گردد. توجّه به اين دغدغه‌ خود مي‌تواند كمك خوبي براي ترك اين عمل باشد بهتر است تا مدتي از فكر ازدواج منصرف شويد. اين مدّت بستگي به تلاش و زحمت شما دارد. و در عوض تلاش كنيد با روش‌هاي بالا اين عمل را ترك كنيد. انجام و تكرار مطالب فوق مي‌تواند شما را در ترك اين عمل كمك كند، و پس از ترك و جبران، «لازم نيست در اين باره چيزي به همسر آينده‌ي خود بگوييد»؛ زيرا خداوند از آن گناه با توبه‌ي واقعي شما گذشت خواهد كرد.
3. دعا و توكّل: با خداوند و ائمه ـ عليهم السّلام ـ رابطه‌ي عاطفي خوبي ايجاد كنيد، و در راز و نياز‌هاي خود از آنها بخواهيد كه شما را كمك كنند.
تذكر: خودارضايي حرام است و پزشك نمي‌تواند آن را تجويز كند. بيان احکام ديني بر عهده متخصصان ديني و مجتهدان جامع الشرايط است و پسنديده مي نمايد که هر کسي در حيطه تخصص خود اظهار نظر کند؛ هر چند که اکثر پزشکان خطر ها و آثار زيانباري براي خودارضايي بر شمرده اند.

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. دنياي نوجوان، دكتر محمّد رضا شرفي، چاپ اول، نشرمنادي تربيت، 1370.
2. جوان و نيروي چهارم زندگي، دكتر محمّد رضا شرفي، نشر سروش.
3. تربيت جنسي كودكان، دكتر قائمي، نشر انجمن اولياء و مربيان.
4. مشکلات جنسي جوانان؛ ناصر مکارم شيرازي.
 
پي نوشت ها:
[1] . شرفي، محمّد رضا؛ دنياي نوجوان، نشر تربيت، چاپ اول، 1370، ص 270، (اقتباس از روايتي از امام صادق ـ عليه السّلام ـ )
[2] . همان، ص 218 و 219.
[3] . زمر/ 53.
[4] . خودارضايي، مؤسسه پژوهشي فرهنگ اشراق، نشر مبعث، چاپ اول، 1379، ص 40.
[5] . هود/ 114.
[6] . دنياي نوجوان، ص 214 و 215، (اقتباس).
[7] . شرفي، محمّد رضا؛ جوان و نيروي چهارم زندگي، نشر سروش، چاپ سوم، 1381، ص 141.
[8] . دنياي نوجوان، ص 215 و 191.
[9] . اين ذكر براي دور شدن از وسوسه است. ر.ک: قمي، عباس؛ مفاتيح الجنان، قسمت ملحقات كتاب.
[10] . دنياي نوجوان، ص 206 با كمي تغيير.
[11] . همان، ص 220 و 222.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد