الف) كتابهايي كه براي سطح تا حدودي ابتدايي توصيه ميشود عبارت است از:
1. مجموعة درسهايي از قرآن، شامل مباحث توحيد، عدالت، نبوت، امامت، كه با سبك ساده و روان، كلاسيك و بهرهگيري از داستان و ضربالمثل و ديگر خصوصيات تدوين و نگارش يافته است، كه مؤلف محترم آن آقاي محسن قرائتي است، و مؤسسة در راه حق آن را منتشر كرده است.
2. آموزش عقايد استاد مصباح يزدي، كه آن هم از خصوصيات و ويژگيهاي مهمي برخوردار است، مباحث با نظم و ترتيب خاصي منطقي، و درسوار مطرح شده است، و در ضمني كه مطالب عميق مطرح شده است، در عين ساده روان تنظيم يافته است.» و سازمان تبليغات اسلامي آن را منتشر كرده است.
3. الهيات و معارف اسلامي، از آيت الله جعفر سبحاني، كه چاپ جديد آن مربوط به انتشارات مؤسسه امام صادق(ع).
ب) كتابهايي كه براي سطح متوسط توصيه ميگردد عبارت است از:
1. آموزش كلام اسلامي در دو مجلد از محمد سعيديمهر، انتشارات طه، داراي خصوصيات كلاسيك بودن، روان بودن، و داشتن خلاصه و چكيدة هر بحث، كتابي است بسيار مفيد و كامل و متقن براي سطح دانشجو.
2. معارف قرآن ( خداشناسي، كيهان شناسي، انسان شناسي) استاد مصباح يزدي، كه منظم، و مستدل تدوين يافته است، و مباحث ريز اعتقادي را عميق مطرح نموده است.
3. درسنامة عقايد علي شيرواني، داراي خصوصيات كلاسيك بودن، روان بودن.
4.. اصول عقايد شيخ مظفر (ره) ، كه اين كتاب خيلي عميق، مختصر و خلاصه، و در عين روان نگارش يافته است.
5. عقايد استدلالي، علي رباني گلپايگاني، انتشارات نصايح.
6. مجموعه كتابهاي استاد شهيد مطهري در زمينه عقايد اسلامي هم چون: توحيد، معاد، انسان و سرنوشت، نبوت، عدل الهي، و…..
7. شرح الباب الحادي عشر از علامه طباطبايي، كه چندين ترجمه و شرح آن در بازار موجود است و يكي از بهترين آنها ترجمه و شرح از آقاي شيرواني است كه انتشارت دار الفكر به چاپ رسانده است.
ج) كتابهايي كه براي سطح بالا توصيه ميشود عبارت است از:
1. الهيات آيت الله جعفر سبحاني در چهار جلد، و در اين كتاب مباحث اعتقادي، بسيار مبسوط، و مستدل بحث گرديده است. و بر انظار و آراء مختلف طرح شده و به آنها پاسخ داده شده است. و مطالب آن به شيوة جديد، و بكر تنظيم يافته است.
2. مجموعه تفسير موضوعي قرآن، تأليف حضرت آية الله جوادي آملي كه تا كنون 15 جلد آن منتشر شده است، و مباحث اساسي عقيدتي به صورتي مستوفا مورد بحث قرار گرفته است، توحيد در قرآن، نبوت در قرآن، معاد در قرآن، فطرت در قرآن و…
3. كشف المراد في شرح تجريد الاعتقاد كه مؤلف اين كتاب شريف خواجه نصيرالدين طوسي است، كتاب عميق، تاحدي مبسوط و مستدل، و از قدامت و اعتبار خاصي برخوردار است، و تا به حال تعليقههاي مختلفي به آن زده شده است، اين كتاب با تعليقة استاد جعفر سبحاني توصيه ميشود و جامعة مدرسين آن را به چاپ رسانده است.
4. گوهر مراد، تأليف ملا عبدالرزاق لاهيجي (متوفاي 1072) كه به زبان فارسي قديم، و تا حدي سنگين تنظيم يافته است، و مطالب كتاب عالمانه و عميق تدوين يافته است.
5.سرمايه ايمان، از عبد الرزاق لاهيجاني به تصحيح و پاورقي صادق لاريجاني، انتشارت الزهراء.
6. التوحيد، للشيخ الجليل الاقدم ابيجعفر محمد بن علي بن الحسين بن بابويه القمي (متوفاي 381)، مؤلف جليل القدر احاديث شريف اهلبيت ـ عليهم السلام ـ در ارتباط با عقايد، مخصوصاً «توحيد» جمعآوري نموده است.