طلسمات

خانه » همه » مذهبی » زندگي نامه ي مرحوم استاد حجت الاسلام کمالي دزفولي

زندگي نامه ي مرحوم استاد حجت الاسلام کمالي دزفولي

زندگي نامه ي مرحوم استاد حجت الاسلام کمالي دزفولي

حضرت حجت الاسلام و المسلمين استاد حاج سيد علي کمالي دزفولي يکي از قرآن پژوهان سترگ معاصر بود. فقيد سعيد در سال 1292 ش در دزفول در بيت علم و فضيلت زاده شد. پدرش مرحوم حجة الاسلام سيد رضي الدين محمدرضا ( 1311- 1337 ق ) از آيت الله سيد محمد فيروزآبادي اجازه داشت و از آثارش ارجوزه حديث کسا و دو ارجوزه در صرف و نحو عربي و کشکول است و او هم فرزند عارف مشهور سيد حسين ظهيرالاسلام دزفولي ( 1274- 1337 ق ) است ( رک : خاندان

60006f62 ff66 44eb 9803 e11f8bcde74c - زندگي نامه ي مرحوم استاد حجت الاسلام کمالي دزفولي
3059 - زندگي نامه ي مرحوم استاد حجت الاسلام کمالي دزفولي
زندگي نامه ي مرحوم استاد حجت الاسلام کمالي دزفولي

حضرت حجت الاسلام و المسلمين استاد حاج سيد علي کمالي دزفولي يکي از قرآن پژوهان سترگ معاصر بود. فقيد سعيد در سال 1292 ش در دزفول در بيت علم و فضيلت زاده شد. پدرش مرحوم حجة الاسلام سيد رضي الدين محمدرضا ( 1311- 1337 ق ) از آيت الله سيد محمد فيروزآبادي اجازه داشت و از آثارش ارجوزه حديث کسا و دو ارجوزه در صرف و نحو عربي و کشکول است و او هم فرزند عارف مشهور سيد حسين ظهيرالاسلام دزفولي ( 1274- 1337 ق ) است ( رک : خاندان سادات گوشه ، ص 277 – 280 ).
مرحوم استاد کمالي تحصيلات دوره دبستان و متوسطه را در دزفول و اهواز گذرانيد و پس از آن به تهران آمد و از دانشکده معقول و منقول، موفق به اخذ ليسانس شد . با درگذشت عمويش سيد صدرالدين ظهيرالاسلام، کارهاي خانواده اي بزرگ بر عهده او نهاده شد، اما از کوشش هاي ديني و اجتماعي دست بر نداشت و با ايراد سخنراني هاي فراوان در اهواز و دزفول به بيداري مردم پرداخت . او در مهرماه 1329 ش به تهران آمد و به تأليف و تدريس پرداخت و در ماه مبارک رمضان به اهواز مي رفت و در مسجد جامع به ايراد سخن مي پرداخت . از سال 1348 ش به بعد با تشويق و ترغيب مرحوم استاد محمد کاظم معزي دزفولي يکسره به فعاليت هاي قرآني پرداخت و آثار سودمندي از خويش به يادگار نهاد . قريحه شعري صاف و رواني داشت و اشعار فراوان سرود ، اما بدان دلبستگي نشان نداد و آثار علمي ديگر نگاشت . او در 29 اسفند ماه 1383 ش در 91 سالگي در زادگاهش درگذشت و در همان جا مدفون شد . کتاب هايش عبارتند از :
قانون تفسير ( 3 جلد ) ؛ تاريخ تفسير ؛ قرآن ، ثقل اکبر ؛ قرآن و جامعه شناسي ؛ قرآن و مبارزات ؛ قرآن و دستورات ؛ قرآن و مقام زن ؛ شناخت قرآن ؛ خاتم النبيين ؛ جاء الحق ( رد کتاب 23 سال ) ؛ عترت ، ثقل کبير ؛ همزيستي و معاشرت در اسلام ( تلخيص و ترجمه 4 جلد بحارالانوار ) ؛ عرفان و سلوک اسلامي ؛ خردافزا ( حوادث تاريخي ) ؛ جنايات دو ساله ي دکتر بقايي در دزفول ( وقايع حزب زحمتکشان ) ؛ ارمغان ربيع ( شعر ) ؛ عزيز و نگار ( داستان منظوم ) ؛ هر که مي خواهد بخواند ( نقد ملايان شوشتر بخوانند ) .
و تأليفات غير چاپي اش هم عبارتند از : تفسير قرآن براي همه ( 6 ج ) ؛ سيماي دزفول ؛ لغات دزفولي ؛ امثال دزفولي ؛ منتخب تاريخ تمدن ويل دورانت ؛ واژه هاي معرب ؛ چهره مولوي در آيينه ي مثنوي ؛ حافظ در آيينه سخنش ( ر. ک : خاندان سادات گوشه ، ص 280-282) .
منبع: آينه ي پژوهش 92

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد