مواد لازم برای تهیه شیرینی دانمارکی ویگن:
شیر نارگیل ولرم ۱ پیمانه
مخمر خشک فعال (خمیر مایه خشک فوری) ۲/۵ قاشق چایخوری
شکر قهوهای ۶ قاشق غذاخوری
سس سیب ۱/۲ پیمانه
آرد شیرینی پزی ۳/۵ پیمانه
(در صورت شل بودن خمیر، میتوان آرد بیشتری اضافه کرد)
نمک ۱ قاشق چای خوری
روغن نارگیل ۵ قاشق غذاخوری
زعفران دم کشیده ۲ قاشق غذاخوری
گلاب به میزان دلخواه
ابتدا شیر، خمیر مایه و شکر را هم مخلوط میکنیم و ده تا پانزده دقیقه زمان میدهیم تا عمل بیاید. سپس به آن روغن و سس سیب و گلاب و زعفران و شکر را میافزاییم و خیلی خوب مخلوط میکنیم و خمیر را ورز میدهیم و در کاسهای میگذاریم و یک پارچه روی آن قرار میدهیم تا یک ساعت استراحت کند و خمیر پف کند.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه سس سیب خانگی
در این فاصله مواد داخل شیرینی را آماده میکنیم، به این صورت که سه قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را در یک پیمانه شیر گیاهی سرد حل میکنیم و پس از آن ۱/۲ پیمانه شکر قهوهای و ۱/۲ قاشق چایخوری پودر وانیل و دو قاشق غذاخوری گلاب را هم میافزاییم و هم میزنیم و میگذاریم روی حرارت و آنقدر هم میزنیم تا سفت و غلیظ شود و میگذاریم خنک شود.
سپس خمیر را که استراحت کرده و پف کرد را روی سطحی صاف پهن میکنیم به سه بخش مساوی برش میزنیم و در هر بخش به طور عمودی مواد را میریزیم در کنارهی خمیر و یک تا میزنیم سپس از طرف دیگر خمیر را بلند میکنیم و روی لایهی نخست تاشده میاندازیم و افقی برش میزنیم.
پیش از گذاشتن در فر روی شیرینیها را با زعفران و روغن چرب میکنیم و روی آنها کنجد میریزیم. شیرینیها را در دمای ۱۷۵ درجه به مدت بیست دقیقه در فر قرار میدهیم.
نکته: توجه داشته باشید که دما در فرهای مختلف، متفاوت است.