فرامین ده گانه عهد قدیم:
بعد از اینکه موسی و هارون با انبوه اسرائیلیان از مصر خارج شدند بعد از سه ماه به کوه سینا رسیدند. حضرت موسی و یوشع برای مشورت با یهوه به قله کوه میروند و چهل روز در آنجا می مانند و در بازگشت لوحه سنگی را که یهوه با انگشت خویش فرامینش را بر آنها نوشته با خود می آورند که البته فرامین و دستوراتی که در کتاب خروج بنام یهوه اعلام می شود بیش از ده عدد می باشد لکن پایه میثاق یهوه با قوم اسرائیل فرامین ده گانه است که سومین میثاق مهم یهوه و معروف به میثاق سیناست که بنی اسرائیل موظف می شوند فرامین و احکام یهوه را اجرا کنند. که این میثاق با پاشیدن خون گاو قربانی به سوی مردم تثبیت می شود و موسی(ع) آنرا خون میثاق، می نامد و با شامی که افراد قوم در حضور یهود صرف می کنند پیمان تأیید می شود که این فرامین بصورت خلاصه عبارتند: 1. منم خدای تو که تو را از مصر خانه غلامی خارج ساختم تو در کنار من نباید خدای دیگری داشته باشی تو نباید از خدا شکل سازی یا تمثال درست کنی …
2. تو نباید خود را در مقابل خدایان دیگر فرو افکنی و به خدمت آنان موظف گردی چون من یهوه خدای تو خدای غیور و حسودم …
3. نام یهوه خدای خویش را به باطن بر و از آن سوء استفاده نکن زیرا آنکه نام خداوند را (به باطل) برد بدون مجازات نخواهد ماند.
4. به سبت بیندیش و آنرا مقدس دار [یهودیان ایام هفته را شماره بندی کرده بدون اینکه نام خاصی به آنها بدهند و روز هفتم را سبت نامیده اند که در این روز کارکردن و به کار وا داشتن ممنوع و در کتاب برای تخلف از این دستور حکم مرگ پیش بینی شده است. (تحقیقی در دین یهود، استاد جلال الدین آشتیانی، چاپ اول، ص 306)
5. پدر و مادر خود را احترام گذار تا آنکه در سرزمینی که یهوه خدایت بتو عطا کرده از زندگانی طولانی برخوردار باشی.
6. تو نباید قتل کنی
7. تو نباید زنا کنی
8. تو نباید دزدی کنی
9. تو نباید به علیه همسایه ات شهادت دروغ دهی
10. تو نباید به خانه همسایه طمع داشته باشی و به زن همسایه ات، غلامش یا خرش یا گاوش یا هر آنچه به او تعلق دارد طمع ورزی. (تحقیقی در دین یهود، استاد جلال الدین آشتیانی، چاپ اول، ص 313_312)
برای اطلاع کافی دراین زمینه علاوه بر منبع فوق می توانید به منابع ذیل مراجعه فرمایید: الف. تاریخ ادیان و مذاهب در ایران، عباس قدیانی، ص 5 و 134؛ ب. خلاصه ادیان، دکتر محمد جواد شکور، ص 123؛ پ. تاریخ جامع ادیان جان بی _ ناس، ترجمه علی اصغر حکمت، ص 496؛ ت. تورات سفر خروج.
اینها خلاصه ای از ده فرمان است .اصل این ده فرمان در کتاب مقدس ,عهد عتیق ,تورات,سفر خروج ,آمده است .ولی قوم حضرت موسی علیه السلام به این ده فرمان آنگونه که باید, عمل نکردند و برای همین گرفتار شدند.