خانه » همه » مذهبی » فاطمیه

فاطمیه

اگر خردمندان جامعه برای بزرگداشت دختر پیامبر اسلام(ص) چند روزی را به عنوان «ایام فاطمیه» قرار بدهند، این عمل مستحب است و اشکالی ندارد و این عمل، بدعت حرام نیست بلکه پایه گذاری تعظیم شعائر و حلال است. کلمه بدعت به معنای نوآوری است و هر نوآوری حرام نیست. بدعت حرام آن است که انسان آنچه را که از دین خدا نیست داخل دین بکند و آنچه را که از دین خداست از دین خارج بکند. به عنوان مثال اگر کسی از عالمان دین برای مردم یک نماز دیگری اختراع بکند و مردم را به آن دعوت بکند، این نوع بدعت و اختراع، حرام است.آنان که بدعت حرام را تأسیس و رایج می کنند محکوم هستند نه آنان که آداب و رسوم حلال تأسیس می کنند.
براساس روایات، خون کسانی که بدعت حرام، رایج می کنند هدر است و اگر کسی اینگونه بدعتگزار را به قتل برساند چیزی بر او نیست و پاداش او بهشت است (وسائل الشیعه، ج 18، کتاب الحدود و التعزیرات، باب 6، ح 1 و 2).
در روایات زیادی آمده است که از اهل بدعت دوری کنید. این بدعت، بدعت حرام است. حضرت امام صادق(ع) فرمود: «لاتصحبوا اهل البدع ولا تجالسوهم فتصیروا عندالله کواحد منهم؛ با بدعت گزاران همنشین نشوید که در نزد خدا یکی از آنان محسوب می شوید» (بحارالانوار، ج 74، ص 192، ح 12 و نیز ص 201، ح 40 ؛ وسائل الشیعه، ج 11، ص 502، باب 38، ح 1، کتاب الامر بالمعروف).
در وسائل الشیعه (ج 11، ص 510، باب 40) یازده حدیث در محکومیت بدعت آمده است. بنابراین اگر خردمندان جامعه تشخیص دادند که تعیین چند روز به عنوان «ایام فاطمیه» آثار خوبی دارد، این کار را انجام می دهند و اینگونه نوآوری ها اشکال ندارد بلکه یکی از وسایل و ابزارهای تبلیغات دین اسلام است.
بزرگداشت حضرت فاطمه زهرا(س) بزرگداشت پیامبر اسلام است و بزرگداشت پیامبر اسلام(ص) بزرگداشت دین اسلام است. از دیدگاه ما شیعیان و اهل سنت، بزرگداشت انسان های والامقام کار پسندیده است. این علمای وهابی هستند که بزرگداشت ها را تحریم کرده اند و حتی نزدیک شدن به قبر پیامبر را هم صحیح نمی دانند. علمای وهابی که اکنون بر حجاز حاکم هستند تبلیغات زیادی راه انداخته اند که بزرگداشت اموات شرک است ولی از دیدگاه علمای شیعه و اهل سنت بزرگداشت شرک نیستند بلکه بسیار هم پسندیده هستند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد