طلسمات

خانه » همه » مذهبی » مدل حکومت غیر ولایت فقیه در عصر غیبت ظلم به بشریت است

مدل حکومت غیر ولایت فقیه در عصر غیبت ظلم به بشریت است

مدل حکومت غیر ولایت فقیه در عصر غیبت ظلم به بشریت است



خبرگزاری رسا ـ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مدل حکومت غیر ولایت فقیه در عصر غیبت را ظلم به بشریت دانست و اعلامیه جهانی حقوق بشر را به لحاظ تئوری، مبانی و عملی شکست خورده ارزیابی کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله عباس کعبی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم روز سه شنبه در همایش رویکرد متعالی فقه اسلامی به حقوق بشر که در سالن همایش های مؤسسه امام خمینی(ره) قم برگزار شد به بیان دیدگاه های خود در خصوص موضوع همایش پرداخت.

وی با اشاره به تعالیم الهام بخش دین مبین اسلام و مکتب اهل بیت(ع) تصریح کرد: حرکت انبیا و اولیای الهی برای احقاق حقوق واقعی بشر و نجات آنها از ضلالت و گمراهی است.

آیت الله کعبی با بیان اینکه اعلامیه حقوق بشر هم به لحاظ تاریخی و هم به لحاظ تئوریک متاخر از حقوق بشر اسلامی است و به لحاظ عملی نیز اعلامیه ای شکست خورده به حساب می آید، ابراز داشت: این اعلامیه به نیازها به خوبی پاسخ نداده است.

وی بیان کرد: مبنای این اعلامیه بر اساس کفر، ظلم، فسق، انکار و بی توجهی به دین بنیان نهاده شده است و یکی از اصول بنیادین که اصل تنوع فرهنگی است را منکر شده اند.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: اگر به پیشینه این اعلامیه توجه شود، متوجه می شویم که خود تدوین کنندگان آن هم با هم اختلاف داشته اند که آیا می تواند الزام آور باشد یا نه؟ این بیانیه نمی تواند بیانگر همه عرصه ها باشد و از این رو در حد توصیه است هرچند سعی کردند بعدا با اقداماتی رویکرد الزام آور به آن بدهند.

وی گفت: جدای از مباحث تئوریک که بسیار مهم و اساسی است، به لحاظ عملی در این شصت سال بشریت چندین جنگ بزرگ را تجربه کرده و اسناد بین المللی پشتوانه این ظلم ها است.

آیت الله کعبی با بیان اینکه حق وتو یک ظلم است، به کاستی های اعلامیه حقوق بشر اشاره کرد و گفت: رویکردهایی ها که در اعلامیه حقوق بشر دیده شده، یک رویکرد ظالمانه و غیر منصفانه است.

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم با بیان اینکه این اعلامیه در عمل هم شکست خورده است، گفت: این اعلامیه بر خلاف تبلیغات همه جانبه مدعیان آن، نتوانسته است برای جامعه جهانی صلح به ارمغان بیاورد.

وی اعلامیه حقوق بشر را در عرصه توسعه هم شکست خورده دانست و تاکید کرد: استکبار جهانی و لابی صهیونیسم در عمل از حقوق بشر به عنوان ابزار استفاده می کنند و هر کاری که دلشان می خواهد علیه بشریت انجام داده اند.

انقلاب اسلامی احیای حقوق بشر با رویکرد فقه اسلامی است

آیت الله کعبی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را دستاورد فقه اسلامی دانست و گفت: برای شناخت و تحقق عدالت در صحنه زندگی فردی و اجتماعی به سه پیش نیاز، محتاجیم و در غیر این صورت نمی توان به سمت و سوی تحقق عدالت رفت.

استاد موسسه امام خمینی (ره) داده های وحی الهی را یکی از پیش نیازهای عدالت ذکر و تصریح کرد: اگر بخواهیم نگاه جهان شمول به عدالت داشته باشیم، این مساله به صرف حسن و قبح عدل و ظلم بدست نمی آید و بدون راهنمایی انبیا و اولیا الهی نمی توان در این وادی گام نهاد.

وی بیان داشت: عدالت دارای سه پیش نیاز وحی الهی، مقررات الهی و شاخصه های و معیارهای الهی است، آن وقت بستر تحقق عدالت در عرصه های اجتماعی و فردی فراهم می شود.

عضو هیات علمی مؤسسه امام خمینی(ره) گفت: نگاه به قدرت وحکومت هم با این رویکرد جنبه حقوق بشری دارد، قدرت سازنده حقوق نیست، بلکه حقوق است که قدرت می سازد.

آیت الله کعبی ادامه داد: یکی از تفاوت های جدی اسناد حقوق بشری بین المللی این است که قدرت حقوق بشر را می سازد و از این رو حقوق ابزاری در دست قدرتمندان است.

وی اضافه کرد: یکی از رمز و رازهای شکست اعلامیه حقوق بشر هم همین نکته است که حقوق بشر ساخته دست قدرت ها است و لذا هرکجا به نفع شان باشد از آن استفاده می کنند و هرکجا دلشان نخواست جوری دیگر رفتار می نمایند.

نگاه اسلامی به مقوله قدرت امانتدارانه است

آیت الله کعبی با بیان اینکه نگاه اسلامی به مقوله قدرت امانتدارانه است، تاکید کرد: اگر قدرت بر پایه امانت شکل بگیرد می تواند عدالت را شکل دهد، در غیر این صورت نمی توان انتظار داشت که عدالت شکل گیرد.

مدل حکومت غیر ولایت فقیه در عصر غیبت ظلم به بشریت است

عضو جامعه مدرسین تاکید کرد: در اسلام حقوق، سازنده قدرت و قدرت امانت است، بشریت معاصر نسبت به این اصل مهم بی توجهی کرده است، اگر بخواهیم توصیه ای برای بشر امروز داشته باشیم باید بگوییم بازگشت به خدا و وحی و شریعت الهی و ایمان و معنویت چاره ساز است.

آیت الله کعبی گفت: ما معتقدیم یکی از شاخص های مهم حقوق بشر در فقه مدل حکومت ها است، مدل حکومت لیبرال و دموکراسی نمی تواند منظومه حقوق بشر تدوین و آن را اجرا کند، حکومت دینی می تواند منظومه فکری حقوق بشر را جا بیندازد و آن را اجرا کند.

وی با اشاره به اهمیت مساله ولایت فقیه، تاکید کرد: مساله ولایت فقیه هم یک مساله حقوق بشری است و مدل حکومت غیر ولایت فقیه در عصر غیبت ظلم به بشریت است، ولایت فقیه است که می تواند تعالی و کمال انسان و بشر را تضمین کند.

نمی شود رویکرد عدالت محور داشت اما نسبت به ولایت بی توجه بود

آیت الله کعبی در ادامه تاکید کرد: عدالت بدون ولایت ظلم است، نمی شود رویکرد عدالت محور داشت اما نسبت به ولایت بی توجه بود چرا که ولایت ضامن اجرای عدالت است.

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم با بیان اینکه ولایت، فتوا و اجتهاد ضامن اجرای حقوق بشر است، گفت: حقوق بشر جعل و وضع شده توسط ذات اقدس اله است، حقوق بشر یک فریضه الهی است و دست ساخته بشر نیست، از این رو در روایات به حدود تعبیر شده است.

وی قضاوت و امر به معروف و نهی از منکر را عامل ضمانت اجرایی دیگر حقوق بشر در اسلام دانست و تاکید کرد: وظایف حسبه از دیگر عوامل ضمانت اجرایی حقوق بشر برای حفظ نظم، سلامت و امنیت است.

آیت الله کعبی در پایان با بیان اینکه مبنای حقوق بشر غربی اومانیستی و سکولاریستی است، خاطرنشان کرد: قواعد حقوق بشر ریشه در مکاتب بشری دارد، در حالی که حقوق بشر اسلامی ریشه در قرآن و روایات دارد.

وی افزود: پایه ای ترین مباحث فقهی در زمینه حقوق بشر که تعالی بخش زندگی انسان معاصر است، رویکرد حقوق عمومی در اسلام است و این مساله را باید باز تعریف کنیم.

آیت الله کعبی تاکید کرد: اعلامیه حقوق بشر اسلامی که چندی پیش تنظیم و تدوین شد، می تواند مبنا قرار گیرد و هویت اسلامی را زنده و وحدت امت اسلام را ایجاد کند و این اعلایه قابل تبیین و تفسیر است. /924/پ202/ج

– خبرگزاری رسا

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد