خانه » همه » سلامت » میلیا چیست ؟

میلیا چیست ؟

همه جیز راجع به میلیای چشمی

کیست میلیوم یک برجستگی کوچک و سفید رنگ است که معمولا بر روی بینی یا گونه ها پدیدار می شود. این کیست ها اغلب به صورت گروهی یافت شده و به دسته های آن ها میلیا گفته می شود. با اینکه میلیا دور چشم می تواند در هر سن و نژادی بروز دهد اما در بین نوزادان رایج تر است.

77f8a469 b7e1 4e8d b949 bd1b66c975ee - میلیا چیست ؟

میلیا چیست ؟

میلیا، لک‌های کوچک یا کیست‌هایی به رنگ پوست یا سفید و زرد است که در زیر پوست ظاهر می‌شود. برخی افراد ممکن است آن‌ها را «لک‌های شیری» بنامند.

میلیا نوعی آکنه نیست، اگرچه در ابتدا بسیاری از افراد آن‌ها را با آکنه یا جوش اشتباه می‌گیرند؛ این ضایعات می‌توانند در دیگر نقاط بدن نیز ظاهر شوند؛ این مشکل در بزرگسالان، در اطراف چشم، گونه‌ها، پیشانی و دستگاه تناسلی شایع‌تر است.

میلیا در واقع تجمع‌های کوچکی از کراتین‌های به‌دام‌افتاده است. کراتین پروتئینی است که باعث استحکام سلول‌های پوست، ناخن‌ و مو می‌شود. با مرگ سلول‌های پوستی و ریزش آن‌ها درون منافذ پوست، کراتین به مرور جمع شده و در منفذ پوست به دام می‌افتد؛ در نتیجه یک کیست کوچک یا میلیوم تشکیل می‌شود.

اگر میلیا بسیار نزدیک به چشم باشد، در معالجه ممکن است به تخصص چشم‌پزشک نیز نیاز باشد؛ ولی در صورت وجود فاصله‌ی ایمن از چشم، برداشتن آن برای پزشک راحت‌تر است.1
 

علائم میلیا چشمی

برجستگی های ناشی از میلیا بیشتر در نزدیکی بینی، چانه، اطراف چشم ها یا گونه ها مشاهده می شود. البته بروز این برجستگی های سفید رنگ فقط به این نواحی محدود نبوده و ممکن است نواحی دیگری مانند بالاتنه و اندام های مختلف بدن فرد را نیز درگیر کند.

علائم این عارضه پوسیت گاهی اوقات شبیه برآمدگی های به وجود آمده بر روی لثه یا سقف دهان کودکان است. این برآمدگی ها به عنوان Epstein pearls نیز شناخته می شوند. همچنین برخی از نوزادان دچار آکنه کودک می شوند که اغلب با برجستگی های کوچک قرمز و مچ پا بر روی گونه ها، چانه و پیشانی نمایان شده و می تواند همراه یا بدون عارضه پوستی میلیا رخ دهد.

برآمدگی های ناشی از میلیا کوچک، دوکی شکل و به رنگ سفید یا زرد رنگ است. این برآمدگی ها معمولاً با خارش یا درد همراه نیست اما می تواند باعث ناراحتی فرد مبتلا شود. همچنین برآمدگی های ناشی از میلیا ممکن است در هنگام پوشیدن لباس یا ساییده شدن جسمی به آن ها، دچار قرمزی و التهاب شود.2
 

دلیل ایجاد میلیا

میلیا هنگامی بروز می دهد که کراتین در زیر سطح پوست به دام می افتد. کراتین پروتئینی قوی است که معمولا در بافت های پوستی، مو و سلول های ناخن یافت می شود. عوامل ایجاد کننده میلیا در نوزادان نسبت به کودکان و بزرگسالان متفاوت هستند.

5(961) - میلیا چیست ؟
 

علت بروز میلیا در نوزاد

عامل بروز میلیا در نوزادان ناشناخته است. این عارضه اغلب با آکنه نوزادی اشتباه گرفته می شود. بروز آکنه نوزادی به وسیله هورمون های مادری آغاز می شود. میلیا برخلاف آکنه نوزادی سبب ایجاد التهاب و تورم نمی شود. آکنه نوزادی معمولا تا ۲ الی ۴ هفته پس از تولد پدیدار نمی شود.
 

علت بروز میلیا در بزرگسالان

میلیا در کودکان و بزرگسالان معمولا با برخی انواع آسیب های پوستی ارتباط دارد. این آسیب ها می توانند شامل موارد زیر شوند:

تاول های ناشی از بیماری های پوستی همچون بیماری پروانه ای (اپی درمولیز بولوسا)، پمفیگوئید سیکاتریشیال و پورفیری پوستی تاردا (PCT)

بروز تاول های ناشی از آسیب هایی چون تماس با پیچک سمی

سوختگی

آفتاب سوختگی طولانی مدت

مصرف طولانی مدت پماد های استروئیدی

فرایندهای لایه برداری پوست همچون درم ابریژن یا لیزر پوست

همچنین، در صورتی که پوست توانایی طبیعی خود را در لایه ریزی از دست دهد، امکان بروز جوش های میلیا وجود خواهد داشت. این وضعیت می تواند در اثر افزایش سن یا پیری به وجود آید.3
 

درمان میلیا چشمی

برای نوزادان مبتلا به میلیا، هیچ نیازی به درمان وجود نخواهد داشت. زیرا برآمدگی های پوستی ناشی از این بیماری خود به خود بعد از گذشت چند هفته بهبود یافته و ناپدید خواهند شد.

در کودکان بزرگتر و بزرگسالان نیز این برآمدگی های ناشی از میلیا بعد از گذشت چند ماه از بین خواهند رفت. با این حال اگر این برآمدگی ها باعث ناراحتی فرد مبتلا شده باشد، می توان با استفاده از درمان هایی آن ها را از بین برد.

این درمان ها شامل موارد زیر می شوند:
 

کرایوتراپی

نیتروژن مایع برآمدگی های ناشی از میلیا را منجمد کرده و می توان به راحتی آن ها را از روی پوست برداشت. این شیوه متداول ترین شیوه برای درمان میلیا است.
 

تخلیه

برای این کار با استفاده از یک سوزن استریل محتویات کیست را تخلیه خواهند کرد.
 

رتینوئیدهای موضعی

کرم های حاوی ویتامین A به لایه برداری پوست و از بین رفتن برآمدگی ها پوستی کمک خواهد کرد.
 

لایه برداری شیمیایی

لایه برداری های شیمیایی باعث لایه برداری از لایه رویی پوست شده و لایه جدیدی بر روی پوست فرد به وجود خواهد آمد.
 

فرسایش با لیزر

برای از بین بردن برآمدگی ها می توان از یک لیزر کوچک بر روی مناطق آسیب دیده استفاده کرد.
 

دیاتری

گرمای شدید کیست ها را از بین می برد.
 

برداشتن

می توان به شیوه جراحی این کیست ها را از روی پوست برداشت.2
 

درمان‌های خانگی برای از بین بردن میلیای زیر چشم

به‌طور کلی، هیچ درمانی برای میلیا ضروری نیست و معمولا پس از مدتی به‌خودی‌خود برطرف می‌شود؛ اما اگر میلیای زیر چشم برای شما نیز آزاردهنده است، می‌توانید درمان‌های خانگی زیر را انجام دهید:
 

پوست را تمیز و آن را لایه‌برداری کنید

میلیا به دلیل وجود کراتین بیش از حد، در زیر چشم ایجاد می‌شود. می‌توانید به‌آرامی با حوله‌ی نرم یا لیف گرم، ناحیه درگیر را لایه‌برداری کنید و از شر سلول‌های مرده‌ی پوست خلاص شوید. این کار باعث می‌شود تا کراتین محبوس‌شده به سطح پوست بیاید.

6(830) - میلیا چیست ؟
 

بخار درمانی کنید

در حمام پر از بخار، دوش آب گرم بگیرید. با این کار، نوعی بخار درمانی خانگی برای صورت خود ایجاد ‌‌‌می‌کنید.
 

از گلاب یا عسل مانوکا استفاده کنید

مقداری گلاب روی صورت خود بپاشید و یا روی صورت‌تان از ماسک عسل مانوکا استفاده کنید. تحقیقات حاکی از این است که گلاب و عسل مانوکا دارای خواص ضدالتهابی هستند و موجب پاکسازی میلیا می‌شوند.
 

از کندن یا دست‌کاری کردن میلیا اجتناب کنید

حال که می‌دانید میلیا چیست از تحریک آن بپرهیزید. ممکن است به نظر متناقض بیاید؛ اما دست‌کاری نکردن و عدم تحریک برجستگی‌های میلیا علاوه بر تسریع بهبود آن‌ها، از احتمال عفونت و زخم نیز جلوگیری می‌کند.1

پینوشتها
1.www.lafarrerr.com
2.www.pezeshket.com
3.www.majidzadeh.doctor

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد