عدالت در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران:
از آنجايي كه قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران كه بر اساس مباني اسلام شكل گرفته بديهي است كه در زمينة عدالت نيز مقرّراتي داشته باشد. لذا در اصول متعددي به اجراي حق و عدالت اشاره شده است براي مثال اصل اول، حكومت ايران را بر پاية حق و عدل قرآني اعلام ميكند و در اصل دوم نيز ضمن اشاره به اعتقاد به عدالت خداوند در خلقت و قانونگذاري هرگونه ستمگري و ستمكشي و سلطهگري و سلطهپذيري را نفي ميكند. در بند اول از اصل سوم آمده است كه اين پايهها در تمام قوانين و سياستهاي جمهوري اسلامي در ابعاد داخلي و بينالمللي تأثير ميگذارد. علاوه براين چون عدالت بارزترين صفت اخلاقي است، جزء تكليف دولت در توسعه آن محسوب ميشود.
در اصل نوزدهم نيز در حقوق ملّت ميگويد: «مردم ايران از هرقوم و قبيله كه باشند از حقوق مساوي برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اينها سبب امتياز نخواهد بود». و در اصل بيستم ادامه ميدهد: «همة افراد ملّت اعم از زن و مرد يكسان در حمايت قانون قرار دارند و از همة حقوق انساني، سياسي، اعتقادي، اجتماعي و فرهنگي با رعايت موازين اسلام برخوردارند».
و همين طور اين مطلب و موضوع در ساير قوانين و بخشنامه ها و آيين نامه هاي نظام جمهوري اسلامي لحاظ شده است لذا از جهت مباني و تئوريك مانعي در رسيدن حقوق به ذي حقشان وجود ندارد.
خانه » همه » مذهبی » چرا در حكومت اسلامي كه داعيه دار عدالت و حمايت از مظلومان است، حقوق افراد تضييع مي گردد؟