عصراسلام: مطالعهای بر روی اثربخشی دو واکسن آسترازنکا و بیونتک/فایزر در بریتانیا، نشانگر سطح بالایی از مصونیت علیه ابتلا به ویروسB.1.617.2. کرونا است؛ گونهای که تحت عنوان ویروس جهشیافته هندی شناخته میشود.
این پژوهش از سوی اداره بهداشت عمومی انگلستان ((PHE) انجام گرفته و مشخص میکند که پس از تزریق دو دوز از واکشنهای یاد شده، فرد به خوبی در برابر گونه B.1.1.7 ویروس یا نوع جهشیافته انگلیسی نیز مقاوم میشود.
نتیجه مطالعه حاکی است که واکسن بیونتک/ فایزر، دو هفته پس از تزریق دومین دوز، اثربخشی ۸۸درصدی در قبال گونه B.1.617.2 دارد ولی در برابر نوع انگلیسی ویروس، میزان کارایی ۹۳درصد است. طبق تحقیق، واکسن آسترازنکا علیه گونه B.1.617.2 اثربخشی ۶۰درصدی دارد و در حالی که در قبال گونه B.1.1.7. ویروس ۶۶درصد مصونیت ایجاد میکند.
هر دو واکسن، ظرف سه هفته پس از تزریق دوز نخست، اثربخشی ۳۳درصدی علیه B.1.617.2 دارند در حالی که این کارائی در همین فاصله زمانی در قبال ویروس انگلیسی برابر با ۵۰درصد است.
مطالعهای که انجام شده، همه گروههای سنی را در بر میگیرد. در این تحقیق ۱۲هزار و ۶۷۵ نمونه ابتلا مورد بررسی قرار گرفت که ۱۰۵۴ مورد گونههای هندی را نیز شامل میشد. پژوهش در فاصله زمانی ۴ آوریل تا ۱۶ ماه مه انجام شد. مت هنکوک، وزیر بهداشت بریتانیا این تحقیق و نتایج حاصله را “پیشگامانه” توصیف کرد.
گونه هندی ویروس کرونا بسیار مسری تلقی میشود و علت انفجار نرخ ابتلا و مرگ و میر در هند در ماه گذشته ناشی از همین امر است.
بریتانیا کانون شیوع این نوع ویروس در اروپاست. بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا گفته که شاید به خاطر گسترش ویروس جهشیافته، طرح لغو محدودیتهای کرونایی در بخش اعظم این کشور به تعویق بیفتد. جنوب بریتانیا، غرب لندن و شهر گلاسکو در اسکاتلند بیشترین میزان ابتلا به ویروس جهشیافته در این کشور را دارند و نرخ ابتلا به این گونه ویروس ۶درصد اعلام میشود.
آلمان به همین دلیل و برای پیشگیری از انتقال آن، از بامداد یکشنبه ۲۳ مه، ورود مسافران از بریتانیا را به شدت محدود کرده است.
بر اساس این مقررات، قطارها، اتوبوسها و هواپیماها صرفا اجازه جابجایی شهروندان آلمان یا افراد مقیم را دارند و مسافر دیگری حق ورود از بریتانیا به آلمان را ندارد. کلیه کسانی نیز که به آلمان میآیند مشمول قرنطینه دو هفتهای خواهند بود؛ ولو آن که تست کرونای آنها منفی باشد.
دویچهوله