خانه » همه » مذهبی » ۱۹ سال سن دارم دختر با استعدادی هم هستم تا دوران ۱۳-۱۴ سالگی تو هر زمینه ای ( درس و … ) موفق بودم اما الان فعالیتم کم شده. کنکوریم. همش از این شاخه به اون شاخه می پرم. اصلا نمی دونم هدفم چیه بارها تصمیم گرفتم یه کاری شروع کنم اما خیلی زود سرد می شم فقط می خوام بدونم چی کار باید بکنم؟

۱۹ سال سن دارم دختر با استعدادی هم هستم تا دوران ۱۳-۱۴ سالگی تو هر زمینه ای ( درس و … ) موفق بودم اما الان فعالیتم کم شده. کنکوریم. همش از این شاخه به اون شاخه می پرم. اصلا نمی دونم هدفم چیه بارها تصمیم گرفتم یه کاری شروع کنم اما خیلی زود سرد می شم فقط می خوام بدونم چی کار باید بکنم؟

زندگی انسان دارای دو بعد مادی و معنوی است و هدفداری رمز موفقیت انسان در هر دو نوع زندگی مادی و معنوی انسان است. هر انسانی باید برای زندگی خود چه در بعد مادی و چه معنوی هدفی را انتخاب کند که بتواند با رسیدن به آن نیازهای مادی و معنوی اش تامین گردد. بنابراین در مورد هدف باید دقت کنید شما به یک هدف مادی نیاز دارید که بتوانید نیازهای اقتصادی خود را تامین کنید و همچنین به یک هدف معنوی نیاز دارید که بتوانید نیازهای معنوی خود را تامین نمایید. در مورد زندگی معنوی هدف روشن است. هدف انسان در این نوع زندگی رسیدن به قرب الهی و همگونی با پروردگار عالم از جهت صفات و کمالات است . این هدف از طریق دین داری، اخلاق و عبادت تامین می شود. در مورد هدف مادی و اقتصادی باید ببینید به چه رشته تحصیلی و شغلی علاقه دارد، استعداد خود را کشف نمایید، هدفی را برای خود منظور و با تلاش برای رسیدن به آن برنامه ریزی کنید.
توضیح بیشتر: زندگی انسان مانند حیوانات نیست که برنامه آن از قبل به صورت غریزی مشخص شده باشد. بلکه انسان با اختیار و اراده ای که خداوند به او داده است برنامه و شکل زندگی را خود انتخاب می کند. برای این کار ابتدا اهداف اصلی زندگی خود را مشخص می کند، سپس براساس اهمیت، بین این اهداف، ترتیب ایجاد می کند؛ آنگاه برای عملی ساختن اهداف اصلی، از اهداف فرعی و کوچکتر شروع می کند که این اهداف هم به نوبه خود به اهداف کوچکتر و عملی تر تبدیل می شوند. اهداف اصلی انسان دو چیز است:
یک – تکامل و قرب الهی دو – داشتن امکانات مادی کافی، که هدف دوم از نظر درجه اهمیت در مرحله بعد از هدف اول قرار دارد.
هدف های فرعی که برای رسیدن به این دو هدف لازم است به ترتیب عبارت است از:
1. فراگیری علم و شناخت در راستای دو هدف اصلی فوق.
2. عمل و فعالیت برای محقق ساختن اهداف فوق.
حال برای محقق ساختن هر یک از این دو هدف فرعی، اهداف فرعی تری وجود دارد که شما به آنها «اهداف واسطه» گفته اید. برای این که طریقه عملی کردن اهداف واسطه را به شما نشان دهیم، آن را با ذکر مثالی بیان می کنیم.
نوجوانی را در نظر بگیرید که می خواهد در آینده شغل مناسبی برای تأمین مخارج زندگی اش داشته باشد. او باید اولا از نظر شناختی و علمی، اطلاعات کافی را به دست آورد. یعنی در این رابطه، موضوعات زیر باید برایش واضح و روشن باشد:
– ذوق و رغبت او مشخص باشد.
– استعداد ذهنی و بدنی مناسب مشاغل مختلف را داشته باشد.
– اطلاعات کافی از حرفه های مختلف در دسترس باشد.
– امکانات محیطی اجازه ورود به مشاغل را به او بدهد.
ثانیا، در عملی کردن این هدف تلاش و کوشش کافی داشته باشد و مانعی برای رسیدن او به هدف وجود نداشته باشد. به عبارت دیگر در زمینه های زیر مشکلی نداشته باشد:
– مراکز آموزشی برای کسب مهارت ها وجود داشته باشد.
– فشارهای خانوادگی و اجتماعی در انتخاب شغل به حداقل برسد.
– منع قانونی یا شرعی برای انتخاب شغل وجود نداشته باشد.
– مشاوران حرفه ای برای تبادل نظر و مشورت وجود داشته باشد.
اگر کسی در انتخاب شغل اصول فوق را رعایت کرد، با انتخاب یک شغل مناسب، ابتدا مهارت کافی برای آن به دست می آورد، سپس از طریق مشورت با افراد خبره، کارش را شروع می کند. ممکن است در ابتدا کارش محدود باشد، ولی با صبر و تحمل می توانند به تدریج به آن گسترش دهد.
در پایان به چند نکته مهم اشاره می کنیم.
1. برای رسیدن به هدف همواره امید و توکل به خدا باید در نظر گرفته شود، زیرا طبق آموزه های دینی، همه موجودات برای رسیدن به هدف، نیازمند کمک خدا هستند، پس نباید از این منبع مهم غفلت کرد.
2. ممکن است در محاسباتمان برای انتخاب شغل یا حد انتخاب دیگر اشتباهی صورت بگیرد و در روند کار اخلال ایجاد شود.
در این موارد باید فورا اشتباه صورت گرفته شناسایی و رفع گردد، نه این که دچار یأس شویم و به توانایی های خود تردید کنیم.
3. همان طور که قبلا هم گفتیم، رسیدن به هدف یک کار تدریجی است. کار تدریجی نیازمند صبر و حوصله است، همانطور که نیازمند شناخت و تلاش است.
نکته آخر: سؤالی که شما در نامه تان مطرح کرده اید بسیار کلی است، ما هم پاسخی کلی دادیم. اگر به پاسخی جزئی تر نیاز دارید، لازم است در زمینه یاد شده، اطلاعات بیشتری ارائه کنید تا به کمک و همفکری یکدیگر به یک نقطه مشترکی دست یابیم.
روش کشف استعداد:
1- کشف استعداد، علایق و خودشناسى، با توجه به پیشرفت علوم مختلف به ویژه درقلمرو روان شناسى در عصر حاضر، امرى ممکن و شدنى است. شما مى توانید با مراجعه به یکى از کلنیک هاى روان شناسى و یا مشاوره و راهنمایى، با اجراى تست هاى شخصیت،استعداد و هوش، به مجهول مورد نظر برسید و گم شده خود را به دست آورید، چون نتیجه آزمون تست ها شما را در شناسایى و کشف علایق و استعداد قطعا کمک خواهد نمود.
2- نکته دیگرى که باید به آن توجه نمایید در فرایند تحصیل، اشتغال و خلاصه در تمام مراحل زندگى باید به آن توجه کنید، مسأله پشتکار است، انسان براى رسیدن به اهداف درزندگى، باید از تلاش و پشتکار جدى برخوردار باشد و نباید در بین راه با ضعف اراده مواجه شده و از کار و اشتغال دست بردارد، زیرا چه بسا ممکن است که فرد استعداد و علایق خود را هم شناسایى نماید، لکن چون اهتمام و پشتکارى ضعیف به اهداف مورد نظر نتواند برسد.
3- نکته مهم دیگر این که شما باید به توانایى ها و نقاط مثبت وجودى خود فکر کنید واحساس مثبت در خود داشته باشید و از احساس منفى مبنى بر این که فرد مفیدى نمى باشیدو… جدا پرهیز نمایید، چون شما از توانایى هاى بالفعل و بالقوه زیادى برخوردار هستید که نباید از آنها غفلت نمایید مثل قبول و رسیدن تا مقطع دیپلم پس شمافرد ارزشمند و لایقى هستید و باید خودتان را باور کنید.
4- براى این که از بلاتکلیفى خارج شوید و به صورت فعال و جدى از اوقات و دوره جوانى استفاده کنید، لازم است، برنامه اى منظم جهت اوقات تحصیلى و بویژه قبولی درکنکور و فراغت خود تدوین نمایید و خودتان را ملزم و متعهد کنید که از آن پیروى نمایید و در طول استفاده از اوقات طبق برنامه مذکور، خودسنجى و از مراحل پیشرفت و موفقیت یا عدم آن ارزشیابى به عم آورید چون تحقیقات و تجربیات نشان مى دهد که این شیوه در پیشرفت و موفقیت انسان مؤثرمى باشد.
5- در پایان یادآورى این امر نیز بسیار مهم مى باشد که براى رسیدن به اهداف خود و رشد دادن ابعادى وجودى باید با توکل بر خدا و با امید به آینده بهتر و با توسل به معصومین(ع) وبا جد و استقامت و با اراده قوى و پشتکار در مراحل مختلف زندگى، امور شخصى،اجتماعى و خانوادگى را پیش برد و به این حقیقت اذعان یا ایمان داشت که «ان الله معنا»خداوند در همه حال با ماست و ما را کمک خواهد کرد انشاءالله.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد