طلسمات

خانه » همه » مذهبی » چگونگی درک اعجاز قرآن

چگونگی درک اعجاز قرآن


چگونگی درک اعجاز قرآن

۱۳۹۷/۰۱/۱۴


۱۸۵ بازدید

ما چگونه معجزه قرآن را درک کنیم وقتی عربی نمی دانیم؟

اولا: توصیه ما این است که عربی را فرا بگیرید چنانکه بیشترعلمای تفسیر قرآن کسانی اند که زبان مادریشان غیر عربی است ولی قواعد عربی را آموخته اند.و ثانیا: لازمه درک اعجاز قرآن دانستن عربی نیست چون اعجاز قرآن فقط در بخش ادبی آن نیست در بخش های دیگری نیز اعجاز دارد و شاید مهم ترین آن این است که قرآن با مردم هر عصر و زمانی با درک و فهم خودشان سخن می گوید و هر زمانی در طول تاریخ این کتاب را کتابی به روز و گویای مسائل و موضوعات زمان خودشان می دانند و این کتاب هیچ گاه کهنه و قدیمی نشده است وکهنه و قدیمی نمی شود! بعضى از جنبه هاى اعجاز قرآن عبارت است از:1. اعجاز ادبى؛ قرآنکه برجسته ترین ادیبان عرب را سخت شگفت زده ساخته است و سرسخت ترین دشمنان پیامبر (مانند ولید) بر فرابشرى بودن اسلوب زیبا و ترکیب بدیع آهنگ بى نظیر قرآن اعتراف کرده اند.«آربرى» (Arberry.J.A) در این زمینه مى گوید: «قرآن آهنگ و موسیقى دلنشینى دارد که عرب پیش از قرآن هرگز با چنین آهنگى آشنا نبوده است». همو گوید: «از قرآن ترجمه هاى بسیار زیادى انجام شده و هریک پس از چند روزى به کهنگى و فرسودگى گراییده است؛ اما قرآن هم چنان بر فراز اعصار با طراوت و تازگى برقرار مانده است. آیا این خود نشانه الهى بودن آن نیست؟»
2. اعجاز علمى؛ یا رازهاى علمى نهفته در قرآن، اقیانوس بیکرانى از دانش هاى کیهان شناختى، انسان شناختى، تاریخ، نجوم، جنین شناسى و… است که دانشمندان شرق و غرب را به تحقیقات زیادى واداشته و سخت آنان را به حیرت افکنده است. در این زمینه هزاران کتاب و مقاله از سوى دانشمندان در رشته هاى مختلف علوم به نگارش درآمده و همه از عظمت قرآن و تطبیق آیات آن با جدیدترین رهیافت هاى دانش بشرى سخن گفته اند. «موریس بوکاى» (Maurice,Bucaille) در کتاب مقایسه اى میان تورات، انجیل و قرآن و علم مى گوید: «چگونه مى توان از تطبیق قرآن با جدیدترین فرآورده ها علمى بشر در شگفتى فرو نرفت و آن را اعجاز به حساب نیاورد».
3. اعجاز در پیشگویى هاى تاریخى؛ مانند: غلبه روم بر ایران.
4. اعجاز در بیان رخدادهاى تاریخى پیشین؛ و … .
ثالثا : شما می توانید به کتب علمای ربانی که نوعا به زبان فارسی و یا حتی ترجمه فارسی در مورد اعجاز قرآن کتاب نوشته اند مراجعه نمایید که بعضی از آن کتب را در زیر آورده ایم
براى آگاهى بیشتر در این زمینه ر . ک:
الف. مطهرى، مرتضى، وحى و نبوت؛
ب. طباطبایى، سیدمحمدحسین، تفسیر المیزان، ج 1؛
پ. توسلیان، سید مرتضى، عظمت قرآن؛
ت. جمعى از نویسندگان «درراه حق»، درسهایى پیرامون شناخت قرآن؛
ث. گرامى، محمد على، درباره شناخت قرآن؛
ج. حجازى، فخرالدین، پژوهشى پیرامون قرآن و پیامبر؛
ح. مکارم شیرازى، ناصر، قرآن و آخرین پیامبر؛
خ. بوکاى، موریس، مقایسه اى میان تورات، انجیل، قرآن و علم.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد