خانه » همه » مذهبی » آیه تطهیر اهل بیت و صلوات

آیه تطهیر اهل بیت و صلوات


آیه تطهیر اهل بیت و صلوات

۱۳۹۵/۱۲/۲۳


۸۱۹ بازدید

چرا در قران و یا ادعیه هر جا به آیه تطهیر اهل بیت می رسیم صلوات می فرستیم . مستنده ؟

آیه تطهیر دلالت برمطهریت و پاک بودن اهلبیت علیهم السلام از آلودگیها می کند و سند عصمت اهلبیت علیهم السلام است و صلوات فرستادن به جهت احترام به ایشان است و البته صلوات وجوب ندارد ولی نشانه ادب و تکریم ایشان و عمل به سفارش خدا درقرآن به صلوات فرستادن بر نبی مکرم اسلام صلوات الله علیه و علی آله است! و خود به خود انسانی که عظمت ایشان را و اهمیت ایشان و آیه ای که دلالت بر عصمت ایشان است را ببیند بر ایشان صلوات و درود می فرستد ! واین درود صلوات نشانه تعظیم شعائرو عبادت خدا و تشکر ازاو و قدردانی از نعمت ولایت ائمه اطهارعلیهم السلام وعمل به آیه اِنّ الله و ملائِکته … است! اهمیت آیه تطهیرآیه تطهیر صرف نظر از اینکه در شأن چه کسانی نازل شده باشد گویای فضیلتی بی نظیر برای آن افراد است. به همین جهت مجادله‌هاى کلامى فراوانى پیرامون این آیه شریفه در گرفته است. شیعه با استناد به متن آیه و نیز روایات شأن نزول برخی از اصول بنیادین مذهب تشیع مانند امامت و عصمت اهل بیت علیهم‌السلام را استوارتر ساخته و در مقابل اهل سنت با مناقشه در تفسیر آیه سعی در بی اثر نمودن تفسیر شیعی از این آیه نموده اند.امامان شیعه همواره به این آیه مباهات کرده و آن را دلیل حقانیت خود می دانستند.
امام امیرالمومنین(ع) در روز شورا با توجه به این آیه فرمود: «شما را به خدا قسم می ‌دهم، آیا در میان شما کسی هست که آیه تطهیر درباره او نازل شده باشد؟؛ آن هنگام که پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم من و فاطمه و حسن و حسین را زیر عبای خیبری گردآورد و گفت: خدایا! این‌ ها اهل بیت من هستند، پس رجس و پلیدی را از ایشان دور کن و پاک و مطهرشان گردان. اعضای شورا همگی جواب دادند: نه![ ( ر. ک: نور الثقلین, عروسی حویزی,شیخ عبد العلی, بی تا,ج4, ص91)
امام مجتبی(علیه ‌السلام) هم پس از پذیرش صلح و سازش تحمیلی با طاغوت شام، در سخنرانی خود در حضور معاویه ضمن برشماری فضایل و کمالات خاندان خود، به این حادثه تاریخی اشاره کرده است.» (امالی, طوسی,محمد بن حسن,ص565)

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد