خانه » همه » مذهبی » ابراز محبت زن

ابراز محبت زن


ابراز محبت زن

۱۳۹۶/۱۲/۲۱


۱۷۳ بازدید

چگونه باید محبت خود را نسبت به شوهرم ابراز کنم و به او نشان دهم دوستش دارم؟ اصلاً آیا مردان نیز مانند زنان به ابراز محبّت از سوی همسرشان نیاز دارند؟

برخی از روان شناسان نظیر آبرهام مزلو و کویینگ نیاز به محبّت و تعلّق پذیری را از نیازهای اساسی و از نیازهای روانشناختی تلقی کرده و اعتقاد دارند که ارضای این نیازها در آرامش روانی و سلامت روانی افراد تأثیر اساسی دارد.[1. Koenig Hand Book of Religion and mental health pp. 492 – 382.]

به همین دلیل زن نیز باید به شوهر خود عشق ورزیده، از اظهار محبت به او دریغ نکرده و علاقه خود را به گونه های گوناگون بیان نماید؛ زیرا این ابراز علاقه علاوه بر جلب رضایت و عواطف شوهر، باعث افزایش انگیزه وی جهت تلاش و تأمین آسایش خانواده می گردد.

امام صادق (علیه السلام) نیز در این باره می فرمایند: «زن باید با اظهار علاقه و با دل ربایی و آرایش در برابر شوهر به گونه ای عمل کند که رضایت و خشنودی شوهر جلب شود».[ مجلسی، بحارالانوار، ج 75، ص 237.]

با توجّه به نکات فوق روشن می گردد که زن ها باید متوجه باشند که شوهران آنها نیز مانند خودشان انسانند و به شدت نیازمند محبت و دوستی اند. در حقیقت، نیاز انسان به محبت از مهم ترین کشاننده های روان شناختی و اجتماعی در تمام مراحل رشد وی است که این نیاز پس از ازدواج در مردان، به ویژه از طریق همسر برآورده می شود. مردی که همسرش به او عشق می ورزد، از روحیه ای شاد و با نشاط برخوردار می گردد که این مسئله انگیزه او را در جهت تلاش برای تأمین نیازهای خانواده و همسر افزایش می دهد.

برخی از شیوه های ابراز محبت به شوهر، عبارتند از:

1. سازگاری با شوهر

2. احترام به شوهر

احترام گذاشتن به شوهر یکی از مهم ترین راه های ابراز محبت به او از سوی همسرش می باشد. استقبال از شوهر و خوش آمدگویی به وی با لب خندان و چهره ای گشاده هنگام ورود به منزل از جمله این راهکارها است.

3. توجّه به شوهر

در این زمینه باید توجّه داشت که مردها دوست دارند، اولویت اوّل همسرشان در مقایسه با دیگران حتّی فرزندان خود باشند؛ بنابراین توجّه به خواسته های وی و سعی در برطرف نمودن آنها یکی از راه های عملی ابراز محبّت به اوست.

4. عدم مقایسه شوهر با مردان دیگر

همسر خوب و شایسته کسی است که مردهای دیگر به ویژه پدر و برادر خود را به رخ شوهر نکشد؛ زیرا هر شوهری دوست دارد بابت توانایی ها و محاسنش از سوی همسر خود مورد تحسین قرار گیرد، در حالی که مقایسه او با دیگران از سوی همسر به او احساس ناشایستگی داده و اعتماد به نفس وی را تضعیف می کند.

5. تحسین شوهر

همه مردها صفات قابل تحسینی دارند که دوست دارند از سوی همسرشان مورد توجّه و تحسین قرار گیرد تا احساس شخصیت کنند. در این زمینه باید توجّه داشت که همه افراد، تفاوت میان تحسین و تملّق را درک می کنند؛ بنابراین شایسته نیست در این زمینه به دروغ و نیرنگ متوسل شد، بلکه همسر خوب و کاردان کسی است که از طریق شناسایی نقاط قوّت شوهر در صدد تحسین واقعی وی باشد.

6. آراستن خود برای شوهر

یکی از نیازهای اساسی شوهر این است که همسرش از نظر جسمانی و ظاهری برای او جذاب باشد؛ بنابراین آراستن خود برای شوهر یکی از راه های ابراز محبّت به اوست؛ زیرا چنین نیازی را در وی برآورده می سازد.

7. پاسخ به تمایلات جنسی شوهر

تحقیقات نشانگر آن است که مردان، لذّت بخش ترین زمان خود را در مصاحبت با همسر زمانی می دانند که با وی آمیزش داشته اند؛ زیرا آمیزش با همسر این اطمینان را به شوهر می دهد که با همسرش رابطه ای نزدیک دارد و همسرش وی را دوست دارد. به همین دلیل یکی از راه های ابراز محبت به شوهر این است که نیازهای جنسی وی از روی رغبت برآورده گردد.

8. آماده سازی خانه

خوش اخلاقی با شوهر، فراهم نمودن اسباب استراحت و آسایش وی در منزل و تمیز و مرتّب نمودن منزل از جمله مواردی است که هر زنی می تواند به عنوان وسیله ای جهت ابراز محبّت به شوهر از آن بهره گیرد.

خانه داری و خدمت به همسر و فرزندان، علاوه بر اینکه باعث استحکام خانواده و ارزشمندی و محبوبیت همسر می شود، باعث جلب رضایت الهی و پاداش معنوی نیز می گردد. در این قسمت به نمونه ای از این روایات اشاره می شود:

امام رضا (علیه السلام) درباره فواید همسر شایسته می فرماید: «هیچ منفعتی بهتر از همسر شایسته نیست؛ همسری که وقتی انسان او را می بیند شادمانش گرداند و در موقع نبودن او، نگهدار ناموس و مالش باشد»[ «مَا أَفَادَ عَبْدٌ فَائِدَةً خَیْراً مِنْ زَوْجَةٍ صَالِحَةٍ إِذَا رَآهَا سَرَّتْهُ وَ إِذَا غَابَ عَنْهَا حَفِظَتْهُ فِی نَفْسِهَا وَ مَالِهِ»؛ الحر العاملی، وسایل الشیعه، ج20، ص39.]؛ یعنی، در حضور او، به نوعی او را شادمان می کند و در غیبت او هم کاری می کند که اگر شوهر متوجه عمل او گردد شادمان شود.

نبی مکرم اسلام حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) نیز فرمودند: «خداوند متعال می فرماید وقتی اراده کردم تا به بنده ام خیر دنیا و آخرت را عطا کنم، برای بنده ام زبانی ذکرگو (ذکر خدا)، قلبی خاشع، بدنی صبرکننده در بلاها و همسری (زنی) مؤمن که وقتی به او نگاه می کند شادمان می شود و در موقع غیبت شوهر حافظ ناموس و اموال شوهر است».[ «یَقُولُ اللَّهُ تَبَارَکَ وَتَعَالَی: إِذَا أَرَدْتُ أَنْ أُعْطِیَ عَبْدِی خَیْرَ الدُّنْیَا وَالآخِرَةِ جَعَلْتُ لَهُ لِسَاناً ذَاکِراً وَقَلْباً خَاشِعاً وَجَسَداً عَلَی الْبَلاءِ صَابِراً وَزَوْجَةً مُؤمِنَةً تَسُرُّهُ إِذَا نَظَرَ إِلَیْهَا وَتَحْفَظُهُ إِذَا غَابَ عَنْهَا فِی نَفْسِهَا وَمَالِهِ»؛ نوری، مستدرک الوسایل، ج14، ص169.]

جابربن عبداللّه انصاری می گوید: شنیدم شخصی می گوید: در محضر پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) بودیم که ایشان فرمود: «بهترین زنان شما زنی است که زاینده، مهربان و پاکدامن باشد؛ در میان خاندان خود بزرگوار و گرامی و با شوهرش فروتن، آراسته به نزد شوهر و پوشیده از دیگران؛ زنی که حرف همسر خود را می شنود و فرمان او را می برد؛ هنگامی که با شوهر خود خلوت کند به خواهش های او تن در دهد (با عشوه و ناز) نه با دست و دل بازی مردانه».[ الحر العاملی، وسائل الشیعه، ج20، ص29.]

امام صادق (علیه السلام) می فرماید: «هر زنی که با جرعه ای آب، شوهر خویش را سیراب نماید، عملش ارزشمندتر از عبادت یک سال است که روزهای آن را روزه بدارد و شب ها به نماز مشغول باشد و خداوند به ازای هر جرعه ای که به همسرش داده است، یک شهر در بهشت برایش هدیه می کند و شصت خطا را از او می بخشد».[ «مَا مِنِ امْرَأَةٍ تَسْقِی زَوْجَهَا شَرْبَةً مِنْ مَاءٍ إِلَّا کَانَ خَیْراً لَهَا مِنْ عِبَادَةِ سَنَةٍ صِیَامِ نَهَارِهَا وَ قِیَامِ لَیْلِهَا وَ یَبْنِی اللَّهُ لَهَا بِکُلِّ شَرْبَةٍ تَسْقِی زَوْجَهَا مَدِینَةً فِی الْجَنَّةِ وَ غَفَرَ لَهَا سِتِّینَ خَطِیئَة»، الحر العاملی، وسایل الشیعه، ج20، ص172.]

در روایت دیگری آمده است: «هر زنی که به مدت یک هفته خدمتی را برای همسرش انجام دهد خداوند هفت باب جهنم را بر وی می بندد و هشت باب بهشت را بر او می گشاید که از هر کدام که خواست به بهشت وارد شود».[ «أَیُّمَا امْرَأَةٍ خَدَمَتْ زَوْجَهَا سَبْعَةَ أَیَّامٍ أَغْلَقَ اللَّهُ عَنْهَا سَبْعَةَ أَبْوَابِ النَّارِ وَ فَتَحَ لَهَا ثَمَانِیَةَ أَبْوَابِ الْجَنَّةِ تَدْخُلُ مِنْ أَیِّهَا شَاءَتْ»؛ همان.]

در روایات اسلامی حتی به کوچک ترین کار و عملی که زن در رابطه با خانه داری انجام می دهند، مزد و پاداش قرار داده شده و به این نحو آنان را به خانه داری تشویق نموده اند.

حضرت پیامبر (صلی الله علیه و آله) در روایتی می فرمایند: «هر زنی در رابطه با خانه داری، کاری انجام دهد و چیزی را به جای خودش بگذارد و خانه را منظم کند، خداوند به او نظر کرده و عذابش نمی کند».[ «أَیُّمَا امْرَأَةٍ رَفَعَتْ مِنْ بَیْتِ زَوْجِهَا شَیْئاً مِنْ مَوْضِعٍ إِلَی مَوْضِعٍ تُرِیدُ بِهِ صَلَاحاً نَظَرَ اللَّهُ إِلَیْهَا وَمَنْ نَظَرَ اللَّهُ إِلَیْهِ لَمْ یُعَذِّبْه»؛ الحر العاملی، وسایل الشیعه، ج21، ص451.]

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد