طلسمات

خانه » همه » مذهبی » اثبات حقانیت و اعجاز قرآن

اثبات حقانیت و اعجاز قرآن


اثبات حقانیت و اعجاز قرآن

۱۳۹۵/۰۴/۰۶


۴۴۶ بازدید

برای اثبات حقانیت قرآن و تک تک معجزاتش به صورت کاملا علمی و عقلانی با منبع به چه سایت و یا منبعی مراجعه شود.
مدتی است که شخصی از اطرافیان من مدام با آوردن کلیپ و استفاده از منابع علمی و خارجی میخواهد اثبات کند که قران معجزه نیست و درواقع وحی وجود ندارد و در کل با دین مخالف است.
به طور مثال مرز بین آب شور و شیرین قرآن را با کلیپ های علمی رد شده و اشتباه میخواند.
من به شدت نیاز دارم تا بتوانم کمی به این همه تردید این فرد و دیگران کمک کنم اما هیچ منبعی را نمیشناسم تا معجزه بودن قرآن را از لحاظ علمی ثابت کنم چون این فرد فقط علم و عقل را میشناسد.

لطفا برای جلوگیری از انحرافات بیشتر کمک کنید
با تشکر

بسم الله الرحمن الرحیمدوست عزیز ! سلام علیکم
از ارتباط و حُسن اعتماد شما به «مجموعه پرسمان» صمیمانه تشکر می‌کنیم و خوشحالیم که شما نیز به جمع«پرسمانی‌ها» پیوسته‌اید.
خواهر گرامی! این اتفاق جدیدی نیست که دشمنان دین به رد نبوت و قرآن کریم اقدام میکنند آنان میخواهند نور خدا را با دهانهایشان خاموش کنند ولی خدای متعال اراده فرموده است که قرآن را از تحریف و آسیبها حفظ فرماید و اسلام را دین جهانی و جاودانه قرار دهد. دشمنان میدانند قرآن معجزه است . آنان در واقع از اعجاز قران در هراسند. اگر راست میگویند با دوستان عرب وهابی خودشان همت کنند و یک سوره در حد سه آیه مثل سوره کوثر بیاورند! چرا ذهن جوانان مسلمان را نسبت به حقانیت این کتاب آسمانی به تردید وا میدارند؟ چرا قران را آتش میزنند؟ چرا مسلمانان را در سوریه، عراق، یمن و … میکشند؟ چرا ایران را تحریم اقتصادی میکنند؟ و هزاران چرای دیگر… آیا آوردن یک سوره از این همه زحمات طاقت فرسا، آسانتر نیست؟ مسلما در این 1400سال نتوانستند و بعد از ان هم نخواهند توانست. پس باید از آتشی که هیزم آن انسانها و سنگهاست بترسند.
شما دوست عزیز که در رشته فنی مهندسی تحصیل میکنید بهتر از هر کسی میدانید که با پیشرفت علم و امکانات پژوهشی، برخی از یافته های علوم تجربی تغییر می یابند. بنابراین نمیتوان قران را که از جانب خدای عالم غیب و آشکار نازل شده است با میزان قرار دادن علومی که در معرض تغییرند، انکار کرد.
قران کریم معجزه است چون دیگران از آوردن همانند قرآن عاجرند. معجزه، نشانه حقانیت و صداقت فرستاده الهی در ادعای نبوت و رسالت و دعوت به دین است. و معجزه یعنی آنچه غیر نبی یا غیر امام از آوردن آن عاجز است. لذا حتّی اگر تمام افراد غیر معصوم بشر از آدم(علیه السلام) تا روز قیامت دست به دست هم دهند تا بتوانند یکی از معجزات انبیاء را تحقّق بخشند، محال است بتوانند. مثلاً از هیچ راه علمی نمی توان مرده ی پوسیده را زنده نمود، یا با هیچ روش علمی نمی توان عصا را اژدها کرد. یا هیچ روش علمی وجود ندارد که به بشر این قدرت را بدهد که ماه را از وسط و از راه دور به دو نیم کند و بعد دوباره به صورت اوّلش برگرداند. یا اگر تمام اندیشمندان جهان با هم جمع شوند باز قادر نخواهند مثل قرآن را بیاورند. لذا خود خداوند متعال مردم را به تحدّی و مبارزه طلبید و فرمود: « وَ إِنْ کُنْتُمْ فی رَیْبٍ مِمَّا نَزَّلْنا عَلى عَبْدِنا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِنْ مِثْلِهِ وَ ادْعُوا شُهَداءَکُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ کُنْتُمْ صادِقین ؛ و اگر درباره ی آنچه بر بنده خود(محمد) نازل کرده ایم شک و تردید دارید، یک سوره همانند آن بیاورید؛ و گواهان خود – غیر از خدا- را براى این کار، فرا بخوانید اگر راست مى گویید!»، (سوره بقرة، آیه 23). یا فرمود: «أَمْ یَقُولُونَ افْتَراهُ قُلْ فَأْتُوا بِعَشْرِ سُوَرٍ مِثْلِهِ مُفْتَرَیاتٍ وَ ادْعُوا مَنِ اسْتَطَعْتُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ کُنْتُمْ صادِقینَ ؛ آنها(کافران و مشرکان) مى گویند: «او به دروغ این (قرآن) را (به خدا) نسبت داده (و ساختگى است)!» بگو: «اگر راست مى گویید، شما هم ده سوره ساختگى همانند این قرآن بیاورید و تمام کسانى را که مى توانید- غیر از خدا- (براى این کار) دعوت کنید!»، (سوره هود، آیه 13). و یا فرمود: « قُلْ لَئِنِ اجْتَمَعَتِ الْإِنْسُ وَ الْجِنُّ عَلى أَنْ یَأْتُوا بِمِثْلِ هذَا الْقُرْآنِ لا یَأْتُونَ بِمِثْلِهِ وَ لَوْ کانَ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ ظَهیراً؛ بگو: اگر انسانها و جنّها جمع شوند که همانند این قرآن را بیاورند، همانند آن را نخواهند آورد؛ هر چند یکدیگر را کمک کنند»، ( سوره إسراء، آیه 88).
دلائل اعجاز قرآن درونی و برونی است.
دلیل درونی اعجاز، آیات قرآن است که با تحدّی و مبارزه طلبی نشان داده که جنّ و انس قادر به آوردن همانند آن یا ده سوره مانند سوره های آن و یا حتی یک سوره مانند سوره های قرآن را ندارند.
و دلیل برونی آن تاریخ چند قرنه ظهور و حضور قرآن است که نشانه داده کسی از میان انسانها نتوانسته در هماورد طلبی بر قرآن فائق آید.
و وجوه مختلفى براى اعجاز قرآن گفته شده که مى توان آنها را به سه بخش طبقه بندى کرد:
الف. اعجاز لفظى قرآن، ب . اعجاز محتوایى قرآن، ج . اعجاز قرآن از جهت آورنده آن. (نگا: دکتر سید مصطفى ثامنى، وجوه اعجاز قرآن، (مجموعه مقالات دومین کنفرانس تحقیقاتى علوم و مفاهیم قرآن کریم)، ص 168 – 178).
الف. اعجاز لفظى قرآن در دو ساحت مطرح است: «اعجاز بلاغى قرآن» که مقصود نظم، اسلوب بیانى و بلاغت و فصاحت و امورى در این زمینه است؛ و «اعجاز عددى» که اخیراً مطرح شده و از طریق کامپیوتر انجام مى پذیرد و مى کوشد تا با بیان ارتباطات عددى خاص میان الفاظ و حروف قرآن، نشان دهد که این روابط عددى نمى تواند در سخن بشرى تحقق یابد. این دو نوع اعجاز لفظى قرآن، ثابت مى کند که الفاظ و ترکیبات قرآن الهى است. علاوه بر آن که روشن مى سازد که آن مقدار از آیاتى که به یکدیگر مرتبط بوده و در یک سیاق اند، از ناحیه خداوند مى باشد.
ب. اعجاز محتوایى قرآن که به حقایقى مانند عدم وجود اختلاف در قرآن، اخبار برخى آیات از غیب و مطالبى که در آینده رخ داده یا مى دهد، طرح برخى از علوم و معارف که لااقل در آن زمان هیچ بشرى نمى توانسته به آنها دسترسى پیدا کند و عجز از ابطال معارف و علومى که در قرآن آمده، اشاره دارد. این نوع اعجاز حقانیت قرآن و آسمانى بودن آن را اثبات مى کند.
ج. اعجاز قرآن از جهت آورنده آن؛ که بر این مطلب تکیه دارد که رسول گرامى اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) فردى امّى بوده است و چگونه مى توانسته از پیش خود چنین کتابى را بیاورد.
د. اعجاز ادبى؛ قرآنکه برجسته ترین ادیبان عرب را سخت شگفت زده ساخته است و سرسخت ترین دشمنان پیامبر (مانند ولید) بر فرابشرى بودن اسلوب زیبا و ترکیب بدیع آهنگ بى نظیر قرآن اعتراف کرده اند.
«آربرى» (Arberry.J.A) در این زمینه مى گوید: «قرآن آهنگ و موسیقى دلنشینى دارد که عرب پیش از قرآن هرگز با چنین آهنگى آشنا نبوده است». همو گوید: «از قرآن ترجمه هاى بسیار زیادى انجام شده و هریک پس از چند روزى به کهنگى و فرسودگى گراییده است؛ اما قرآن هم چنان بر فراز اعصار با طراوت و تازگى برقرار مانده است. آیا این خود نشانه الهى بودن آن نیست؟»
م. اعجاز علمى؛ یا رازهاى علمى نهفته در قرآن، اقیانوس بیکرانى از دانش هاى کیهان شناختى، انسان شناختى، تاریخ، نجوم، جنین شناسى و… است که دانشمندان شرق و غرب را به تحقیقات زیادى واداشته و سخت آنان را به حیرت افکنده است. در این زمینه هزاران کتاب و مقاله از سوى دانشمندان در رشته هاى مختلف علوم به نگارش درآمده و همه از عظمت قرآن و تطبیق آیات آن با جدیدترین رهیافت هاى دانش بشرى سخن گفته اند. «موریس بوکاى» (Maurice,Bucaille) در کتاب مقایسه اى میان تورات، انجیل و قرآن و علم مى گوید: «چگونه مى توان از تطبیق قرآن با جدیدترین فرآورده ها علمى بشر در شگفتى فرو نرفت و آن را اعجاز به حساب نیاورد».
ه. اعجاز در پیشگویى هاى تاریخى؛ مانند: غلبه روم بر ایران.
4. اعجاز در بیان رخدادهاى تاریخى پیشین؛ و … .
براى آگاهى بیشتر در این زمینه ر . ک:
1ـ معجزه شناسی، محمدباقر سعیدی روشن.
2ـ تناقض نما یا غیب نمون‌، محمد امین احمدی.
3ـ مرزهای اعجاز، آیه الله خویی ، ترجمه آیة الله جعفر سبحانی
4ـ راه سعادت در اثبات نبوت، میرزا ابوالحسن شعرانى.
5ـ قرآن، کتابی شگفت انگیز: مجموعه مقالاتی درباره ی قرآن و دانش مدرن ؛ گردآورنده :صلاح الدین توحیدی.
6ـ قرآن و مستشرقان، حسن ربانی.
7- اعجاز قرآن از دیدگاه مستشرقان، رئیس اعظم شاهد.
8-. مطهرى، مرتضى، وحى و نبوت؛
9-. طباطبایى، سیدمحمدحسین، تفسیر المیزان، ج 1؛
10. توسلیان، سید مرتضى، عظمت قرآن؛
11. جمعى از نویسندگان «درراه حق»، درسهایى پیرامون شناخت قرآن؛
12. گرامى، محمد على، درباره شناخت قرآن؛
13. حجازى، فخرالدین، پژوهشى پیرامون قرآن و پیامبر؛
14. مکارم شیرازى، ناصر، قرآن و آخرین پیامبر؛
15. بوکاى، موریس، مقایسه اى میان تورات، انجیل، قرآن و علم.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد