خانه » همه » خبر » ترند ترین های خبری امروز » اعلام پایان زمان جنگ اوکراین توسط روسیه/ گام بعدی پوتین در جنگ اوکراین چیست؟/ موافقت ترکیه با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو

دانلود کتاب های امتحان شده

اعلام پایان زمان جنگ اوکراین توسط روسیه/ گام بعدی پوتین در جنگ اوکراین چیست؟/ موافقت ترکیه با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو

اعلام پایان زمان جنگ اوکراین توسط روسیه/ موافقت ترکیه با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو

بین الملل تابناک: صد و بیست و ششمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

اعلام پایان زمان جنگ اوکراین توسط روسیه

دولت روسیه اعلام کرد که عملیات نظامی این کشور درخاک اوکراین تا پایان گلوله باران دونباس از سوی اوکراین و توقف تهدیدها ادامه خواهد داشت.

به گزارش تاس، دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت این سازمان زمان پایان عملیات نظامی کشورش در خاک اوکراین را اعلام کرد.

وی گفت: عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین تا زمانی که اوکراین گلوله باران دونباس را متوقف نکند و هیچ تهدیدی از خاک این کشور وارد نشود ادامه خواهد داشت. ما یک عملیات نظامی ویژه را آغاز کردیم تا به بمباران دونباس توسط اوکراین پایان دهیم و همچنین اطمینان حاصل کنیم که این کشور (که کشورهای غربی به تبدیل شدن به یک مرکز ضد روسیه کمک کردند) و رهبری ناسیونالیست آن از تهدید علیه روسیه و مردم ساکن در مناطق جنوبی و جنوب شرقی اوکراین دست برمی‌دارد.

وی خطاب به غرب گفت: با تامین سلاح‌های خود، تنها عذاب رژیم جنایتکار کی‌یف را که آماده قربانی کردن مردم خود است، طولانی‌تر می‌کنید. هر چه زودتر متوجه این موضوع شوید، رهبری اوکراین زودتر با موضعی واقع بینانه به میز مذاکره می آید تا شعارهای پر زرق و برق.

این دیپلمات روس افزود: ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین اجازه داشت در برابر شورای امنیت سازمان ملل از راه دور و بدون مشورت قبلی با سایر اعضای شورا صحبت کند که این امر ناقض رویه های موجود است. ما به طور جدی نگران نگرش ریاست جمهوری آلبانی در مورد مشارکت رئیس جمهور زلنسکی در جلسه فعلی هستیم. هیچ مشورت قبلی در مورد این موضوع با همه اعضای شورا انجام نشده است. در واقع، هیئت‌ها در آخرین لحظه در مورد آن مطلع شدند. این ناقض قوانین موجود، رویه و سنت‌های کار شورای امنیت است. بر اساس هنجارهای تعیین شده، کشورهایی که مایل به رسیدگی امور در شورا هستند باید به صورت فیزیکی در اتاق شورای امنیت حضور داشته باشند.

وی افزو: شورای امنیت نباید به سکویی تبدیل شود که رئیس جمهور زلنسکی، هرچند از راه دور، بتواند برای گرفتن بیشتر تسلیحات از ناتو از آن بهره ببرد. رهبر اوکراین قبلاً این فرصت را داشته است که “به روش استثنایی و همانطور که بریتانیا در مقام خود به عنوان رئیس شورا ادعا کرد، بدون ایجاد هیچ گونه سابقه‌ای در شورای امنیت سخنرانی کند. ما دلیلی نمی بینیم که چنین استثنایی دوباره اعمال شود.

رهبر اوکراین در جریان سخنرانی خود از سازمان ملل خواست تا روسیه را به عنوان یک “دولت تروریستی” معرفی کند و آن را از شورای امنیت سازمان ملل حذف کند، جایی که این کشور عضو دائمی آن است.

پولیانسکی در مورد هدف قرار دادن یک مرکز خرید در کرمنچوک گفت: هیچ حمله‌ای به این مرکز نشد، بلکه ارتش روسیه با سلاح‌های هدایت‌شونده دقیق به انبارهای حاوی تسلیحات و مهمات غربی دریافت شده از ایالات متحده و کشورهای اروپایی در نزدیکی کارخانه وسایل نقلیه کرمنچوک حمله کرد.

وی افزود: این تسلیحات و مهمات جمع آوری شده بود تا به گروه‌های مسلح اوکراین در دونباس ارسال شود و علیه مناطق مسکونی در دونتسک، لوهانسک و دیگر شهرها استفاده شود. حمله روسیه از این امر جلوگیری کرد.

روز گذشته نیز معاون شورای امنیت ملی روسیه درباره هرگونه تهدید کریمه هشدار داده و اعلام کرد که هرگونه تلاش برای حمله به کریمه به مثابه”اعلان جنگ” علیه روسیه است.

تحریم های جدید آمریکا علیه حدود ۱۰۰ نهاد و شخصیت روسیه

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه در تارنمای رسمی خود اعلام کرد که تحریم‌های جدیدی را علیه ۱۰۰ نهاد و شخصیت روسیه وضع کرده است.

این تحریم ها واردات طلای روسیه را ممنوع می‌کند و همچنین شرکت روستک شرکت دفاعی دولتی روسیه و چندین بانک از جمله بانک مسکو را هدف قرار می‌دهد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که علیه ۷۰ نهاد و ۲۹ نفر که بسیاری از آنها برای صنعت دفاعی روسیه حیاتی هستند، تحریم هایی را وضع کرده است.

جانت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای ادعا کرد: تحریم صنعت دفاعی روسیه، توانایی‌های ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه را کاهش می‌دهد و مانع بزرگ تری در مقابل جنگ او علیه اوکراین می‌شود، جنگی که هم اکنون با روحیه ضعیف، زنجیره‌های تامین شکسته و شکست‌های لجستیکی مواجه شده است.

وزارت خزانه داری آمریکا ادامه داد که تحریم های جدیدی را علیه شرکت دفاعی و هوا و فضای روسیه به نام روستک وضع کرده است.

در بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا آمده است: چتر مدیریتی روستک شامل بیش از ۸۰۰ نهاد در بخش های مختلف است و نهادها در بخش های مختلف را در بر می گیرد که روستک مالکیت ۵۰ درصد یا بیشتر از آنها را در اختیار دارد.

همچنین شرکت هواپیمایی یونایتد، سازنده هواپیماهای جنگنده میگ و سوخوی روسیه نیز تحریم شده است.

وزارت خزانه داری آمریکا گفت که هدف از این اقدام تضعیف توانایی روسیه برای ادامه حمله هوایی خود به اوکراین است.

توپولف، سازنده بمب افکن های استراتژیک و هواپیماهای ترابری روسیه نیز در فهرست تحریم های آمریکا قرار گرفته است.

تحریم های جدید آمریکا علیه روسیه همچنین واردات طلا با منشأ روسیه را به استثنای طلایی که قبل از روز سه‌شنبه در خارج از روسیه قرار داشته است هدف قرار داده و آن را ممنوع می کند. این اقدام با هدف ضربه به بزرگترین صادرات غیر انرژی روسیه انجام می شود.

وزارت خزانه داری گفت که وزارت امور خارجه آمریکا نیز روز سه شنبه تحریم هایی را علیه ۴۵ نهاد و ۲۹ نفر از جمله واحدهای نظامی روسیه و آژانس اطلاعاتی FSB اعمال می کند. بیش از ۵۰۰ افسر ارتش روسیه نیز مانند سایر مقامات با محدودیت روادید مواجه خواهند شد.

بیانیه پایانی گروه 7 با تاکید بر هزینه های شدید و فوری بر روسیه

رهبران کشورهای گروه هفت در بیانیه نهایی آخرین روز از نشست خود در آلمان اعلام کردند که اقدامات سخت تری علیه روسیه از جمله هزینه های اقتصادی شدید و فوری را برای تهاجم مسکو به اوکراین تحمیل خواهند کرد.

به گزارش  الجزیره، رهبران کشورهای گروه هفت روز سه شنبه طی جلسه‌ای در آلمان متعهد شده‌اند که روسیه را منزوی کنند، زیرا موضعی متحد برای حمایت از اوکراین در برابر تهاجم مسکو اتخاذ کردند.

در همین رابطه کانادا، فرانسه، آلمان، ژاپن، ایتالیا، انگلیس، آمریکا و اتحادیه اروپا در بیانیه پایانی خود در اجلاس گروه هفت بر قصد خود برای تحمیل «هزینه‌های اقتصادی شدید و فوری» بر روسیه و بررسی گام‌های گسترده برای محدود کردن درآمد کرملین از فروش نفتی که هزینه جنگ را در پنجمین ماه می پردازد، تأکید کردند.

اعضای گروه هفت در بیانیه نهایی خود اشاره ای به جزئیات کلیدی در مورد نحوه اعمال سقف قیمت سوخت‌های فسیلی ارائه نکردند و پیشنهاد بحث‌های بیشتری را در هفته‌های آینده برای کاوش اقداماتی برای جلوگیری از واردات نفت روسیه ارائه می دهد.

رهبران کشورهای گروه هفت همچنین اعلام کردند که ما بر تعهد خود به هماهنگی بی‌سابقه خود در مورد تحریم‌ها تا زمانی که لازم باشد، و در هر مرحله یکپارچه عمل می‌کنیم، ثابت قدم می‌مانیم.

نشست سران هفت کشور صنعتی جهان از روز شنبه 6 تیر به مدت سه روز در قصر الماو در دامنه کوه آلپ آلمان اجلاس خود را آغاز کردند.

برلین به عنوان رئیس دوره ای گروه هفت علاوه بر سران کشورهای صنعتی عضو این گروه رهبران کشورهای آرژانتین، هند، اندونزی، سنگال و آفریقای جنوبی را نیز به این نشست دعوت کرده بود.

آلمان، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا، ژاپن، کانادا و آمریکا اعضای گروه هفت را تشکیل می دهند. رهبران این هفت کشور از سال 2015 تاکنون برای دومین بار است که در غیاب روسیه به عنوان عضو هشتم گروه در قصرالماو گرد هم می آیند.

موافقت ترکیه با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو

ینس استولتنبرگ، دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی روز سه شنبه تایید کرد که ترکیه مخالفت خود را با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو پس گرفته است.

به گزارش آسوشیتدپرس، در بحبوحه جنگ اوکراین و فشارهای فزاینده غرب بر روسیه، موافقت ترکیه با پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو را می توان بزرگ ترین پیشرفت اجلاس سران ناتو که این هفته در مادرید برگزار می شود، دانست.

در این نشست، وزرای خارجه ترکیه، سوئد و فنلاند، در مادرید اسپانیا تفاهم نامه ای امضا کردند که بر مبنای آن ترکیه با عضویت فنلاند و سوئد در ائتلاف دفاعی ناتو موافقت می کند.

استولتنبرگ پس از به نتیجه رسیدن این مذاکرات گفت: «ما اکنون به توافقی رسیده ایم که راه را برای پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو هموار می‌کند».

بنا به گزارش آسوشیتدپرس، جنگ در اوکراین سوئد و فنلاند را بر آن داشته است که وضعیت طولانی مدت غیر متعهد خود را کنار بگذارند و برای پیوستن به ناتو درخواست دهند. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به دلیل حمایت کشورهای شمال اروپا از گروه های جدایی طلب کرد که ترکیه آنها را تروریست می داند، تا مدت ها مخالف و مانع از این اقدام این دو کشور بود.

رئیس جمهور فنلاند، ساولی نینیستو، تایید کرد که رهبران سه کشور پس از مذاکرات روز سه شنبه توافقنامه مشترکی را امضا کردند.

ترکیه هم اعلام کرد که “به آنچه می خواست” از جمله “همکاری کامل در مبارزه با گروه های شورشی” رسیده است.

گام بعدی پوتین در جنگ اوکراین چیست؟

«هارلان اولمان» نویسنده آمریکایی و از اعضای برجسته شورای آتلانتیک در گزارشی در «هیل» پایگاه خبری کنگره آمریکا به گام‌های احتمالی بعدی پوتین در جنگ با اوکراین پرداخت.

وی در این مقاله نوشت: «هفته پیش و با سقوط شهر “سوردونتسک”، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه چه تفکرانی در قبال جنگ در اوکراین و پیامدهای سیاست‌هایش در قبال آمریکا، ناتو و اتحادیه اروپا داشته و گام‌های بعدی وی چیست؟ از آنجایی که غرب هرگز عمق کینه و دشمنی پوتین نسبت به خود را تا زمانی که خیلی دیر شده باشد، درک نکرده، آیا آمریکا و ناتو درباره قابلیت مقاومت اوکراین بیش از حد خوشبین بوده و عزم مسکو برای ادامه و پیروزی در این جنگ را دست کم گرفته است؟ آیا پوتین معتقد است وی نه تنها بر اوکراین بلکه بر آمریکا، ناتو و اتحادیه اروپا نیز برتری دارد؟»

این نویسنده آمریکایی اضافه کرد: «برتری‌های نظامی، تاکتیکی، اقتصادی و راهبردی احتمالی که پوتین می‌بیند چیست؟ نخست، حجم و تعداد نظامیان پوتین در جنگ با اوکراین به نفع روسیه است. مهم نیست که مقاومت اوکراینی‌ها چقدر قهرمانانه است این مقاومت بی‌نهایت نخواهد بود به ویژه که تلفات اوکراینی‌ها در حال افزایش بوده و مهمات جنگی و پشتیبانی آنها در حال کاهش است».

اولمان اضافه کرد: «بدون تردید، پوتین به درستی یا نادرستی، ضعف‌ها و ایراداتی را در اتحاد کشورهای غربی مشاهده کرده که این ضعف‌ها با گذشت زمان مهار نخواهد شد و پوتین می‌تواند از آنها بهره‌برداری کند. اروپا به نفت و گاز روسیه وابسته است و فرض کنید که بهای بنزین در آمریکا بالا باقی بماند در این صورت، چالش بزرگی برای بایدن و حمایت داخلی از وی بروز خواهد یافت. همچنین تورم شدید در آمریکا ممکن است که اجماع طولانی مدت برای تخصیص میلیاردها دلار برای حمایت از اوکراین را محدود کند».

در این مقاله آمده است: «درباره غذا نیز، همانطور که پوتین از جنگ در سوریه یادگرفته، مهاجران می‌توانند سلاح قدرتمندی باشند. با شیوع قحطی گسترده در جهان و کمبود مواد غذایی، پیامدهای مهاجرتی و تشدید آن، امری بدیهی خواهد بود. با توجه به آنکه پنج میلیون اوکراینی آواره شدند و تعداد قابل توجهی از آنها نیز به دنبال پناهندگی در لهستان، رومانی و دیگر کشورها هستند، قحطی و گرسنگی باعث خواهد شد تا تعداد بیشتری از مردم در اروپا و آمریکا به دنبال امنیت و درآمد در اروپا و آمریکا باشند که این موضوعی است که غرب ممکن است نتواند از عهده آن برآید».

این عضو برجسته شورای آتلانتیک در ادامه گزارش خود نوشت: «سوم، پوتین شاهد آن است که آمریکا مجبور شده تا نبرد را در دو جبهه و علیه روسیه و چین برنامه ریزی کند. پوتین کاملا از حماقت چنین راهبردی قدردانی می‌کند. ناپلئون و هیتلر نیز در نهایت پس از آغاز نبردهایشان در دو جبهه شکست خوردند. این دو به ترتیب در سال 1812 به روسیه و در سال 1941 به اتحاد جماهیر شوروی حمله کردند. چین یک دارایی راهبردی و همچنین بازاری برای برای انرژی روسیه به شمار می‌آید تا بتواند تحریم‌ها را دور زده و ایالات متحده را مجبور کند تا منابع خود را برای مقابله با دو دشمن بزرگ در دو طرف نیمکره تقسیم کند».

در ادامه این مقاله آمده است: «چهارم، پوتین احتمالا اختلاف‌های موجود در آمریکا بر سر هر موضوعی را محدودیت بیشتری بر قدرت و توانایی این کشور برای تاثیرگذاری بر رویدادهای جهانی می‌داند. توجه به رویدادهای اخیر در آمریکا درباره قانون سقط جنین و همچنین حق حمل سلاح گرم، به خوبی نشان می‌دهد که سیستم سیاسی آمریکا در بن بست قرار داشته و ناتوان است».

اولمان در مقاله خود در پایگاه هیل نوشت: «پنجم، پوتین اهرم‌های دیگری نیز در اختیار دارد. لیتوانی اخیرا تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه را اعمال کرده و مانع از رسیدن کالا و خدمات به خصوصی به کالینینگراد، منطقه محصور و از وطن جدا شده روسیه در بالتیک شده است اگر چه احتمال دارد که اتحادیه اروپا این موضوع را حل کند.البته پیشتر نیز تهدیدهای ضمنی روسیه با واکنش‌های شدیدی از سوی کشورهای حوزه بالتیک مواجه شده است. “کاجا کالاس” نخست وزیر استونی گفته که راهبرد ناتو برای دفاع از کشورش ممکن است به محو شدن این کشور از نقشه منجر شود. پوتین مهمترین و تنها مزیت نظامی روسیه نسبت به ناتو- برتری عددی در سلاح‌های هسته‌ای کوتاه‌برد- را با اعلام احتمالی استقرار تعداد بیشتری از آنها در کالینینگراد به رخ خواهد کشید و از این حربه برای تهدید و ایجاد گسستگی در ناتو استفاده خواهد کرد».

در این گزارش آمده است: «نشست ناتو این هفته در مادرید برگزار می‌شود. ناتو مفهوم راهبردی جدید خود را اعلام خواهد کرد. این راهبرد جدید یک روز پس از حمله روسیه به اوکراین بازبینی اساسی شد. در این راهبرد، نظامیان بیشتری از ناتو در حوزه بالتیک برای ایجاد بازدارندگی در برابر تهاجم روسیه مستقر خواهند شد. اما این مفهوم، با برتری‌هایی که پوتین به آنها اعتقاد دارد، مقابله خواهد کرد؟»

این نویسنده آمریکایی نوشت: «خوشبختانه، برتری‌های پوتین ضرورتا آنقدر قدرتمند نبوده که وی اعتقاد داشته است. با این حال، تا زمانی که غرب درک نکند که چرا پوتین معتقد است زمان به نفع اوست و برای مقابله کردن با این تصور اقدام نکند، خوشبین بودن به فرصت‌های راهبرد متقابل، عملی دشوار به نظر می‌آید».

این گزارش در حالی در نشریه هیل منتشر می‌شود که پیشتر نیز مقام‌های آمریکایی به شبکه خبری «سی‌ان‌ان» گفتند حتی با وجود برنامه‌ریزی برای ارسال تسلیحات سنگین‌تر و پیشرفته‌تر از سوی آمریکا و متحدانش، مقامات کاخ سفید در حال از دست دادن این باور هستند که اوکراین می‌تواند تمام سرزمین‌هایی را که به روسیه در چهار ماه گذشته از جنگ واگذار کرده، پس بگیرد.

در چند هفته گذشته خوش‌بینی‌ها تغییر کرده، زیرا اوکراین برای دفع پیشروی‌های روسیه در دونباس تلاش کرده و متحمل تلفات سرسام‌آور نیرو شده است که به ۱۰۰ نظامی در روز می‌رسد. نیروهای اوکراینی همچنین تجهیزات و مهمات خود را سریع‌تر از آنچه غرب می‌تواند فراهم کند و آن‌ها را بر روی سیستم‌های تسلیحاتی جدید و استاندارد ناتو آموزش دهد، از بین می‌برند.

یک مقام نظامی ایالات متحده و یک منبع آشنا با اطلاعات غربی به اتفاق گفتند که بعید است اوکراین بتواند نیروهای لازم را برای بازپس‌گیری تمام اراضی از دست رفته به روسیه در جریان نبردها، جمع‌آوری کند.

درباره admin

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

تازه ترین ها