خانه » همه » سلامت » انقباض دوپویترن چیست؟

دانلود کتاب های امتحان شده

انقباض دوپویترن چیست؟

همه جیز راجع به بیماری انقباض دوپویترن

بیماری دوپویترن یا انقباض دوپویترن انقباض و جمع‌شدگی انگشتان دست و یا پا است که بعلت بیش‌رویش نیام کف دست یا پا و جمع شدگی آنها، انگشتان در حالت فلکسیون، ثابت می‌مانند. این بیماری که علت ناشناخته دارد برای اولین بار توسط جراح و کالبدشکاف فرانسوی بارون گیوم دوپویترن در سال ۱۸۳۱ گزارش و درمان شده است.


همه جیز راجع به بیماری انقباض دوپویترن

انقباض دوپویترن چیست؟

انقباض دوپویترن یا بیماری کف دست ، حالتی است که در آن فاشیای کف دست و انگشتان سفت و ضخیم می شوند این تغییر شکل در دست به طور تدریجی با گذشت زمان ایجاد می شود.

با شروع پیشرفت انقباض دوپویترن، قسمت های بیشتری از فاشیا به دلیل تشکیل گره های بافتی در زیر پوست بسیار ضخیم می شوند. این منجر به کوتاه شدن فاشیا می شود. این وضعیت به طور عمده انگشتانی را که از شست فاصله دارند را تحت تأثیر قرار می دهد. این وضعیت ممکن است شامل انگشتان چهارم و پنجم باشد.1
 

علائم انقباض دوپویترن چیست؟

این وضعیت از ضخیم شدن کف دست شروع می شود. با پیشرفت بیماری، پوست کف دست شما ممکن است منقبض یا فرورفته باشد. یک توده بافتی محکم در کف دست شروع به شکل گیری می کند. این توده بافت ممکن است به لمس بسیار حساس باشد، اما معمولاً دردناک نیست.

در مراحل بعدی انقباض دوپویترن، تارهای بافت در زیر پوست شروع به تشکیل می کنند. این منجر به تشکیل گره های کف دست شما می شود. حتی می تواند تا انگشتان شما انتشار یابد. انقباض دوپویترن می تواند انجام برخی فعالیت ها را با استفاده از دست برای فرد دشوار کند.

ممکن است فرد در انجام فعالیت های روزمره مشکلات زیادی داشته باشد. از آنجا که انگشت شست و اشاره معمولاً تحت تأثیر قرار نمی گیرند، اکثر افراد با عملکردهای حرکتی خوب مانند نوشتن و نگه داشتن اشیاء سبک، ناراحتی یا ناتوانی ندارند.

انگشتان ممکن است بیشتر به سمت کف دست شما کشیده شوند. دو انگشت آخر دورترین فاصله از انگشت شست معمولاً تحت تأثیر قرار می گیرند. گاهی اوقات، انگشت میانی نیز ممکن است درگیر شود. این وضعیت بندرت انگشت شست و انگشت را تحت تأثیر قرار می دهد. انقباض دوپویترن می تواند در هر دو دست اتفاق بیفتد. اما در اکثر مواقع بیشتر یک دست معمولاً تحت تأثیر قرار می گیرد.

به طور کلی علائم شایع ممکن است شامل موارد زیر باشد:

انگشتان به جلو کشیده می شوند.

دست شما نیز قادر به کارکردن نیست.

نمی توانید دست خود را صاف روی یک میز و کف دست بگذارید (به آن آزمایش میز)

یک یا چند توده کوچک (گره) در کف دست. با گذشت زمان، حساسیت معمولاً از بین می رود.

گره ها ممکن است ضخیم شده و منقبض یا سفت شوند. این می تواند باعث ایجاد نوارهای ضخیم بافتی در زیر پوست کف دست شود.

گودالها یا شیارهای موجود در پوست توسط انگشت منقبض شده فشرده می شوند. این مناطق اگر خوب ترمیم نشوند می توانند بسیار زخم شده و منجر به از بین رفتن پوست شوند.

علائم انقباض دوپویترن ممکن است مانند سایر مشکلات سلامتی باشد. همیشه برای تشخیص به ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود مراجعه کنید.1

همه جیز راجع به بیماری انقباض دوپویترن

علل بیماری دوپویترن

علت بیماری مشخص نیست ولی عوامل زیر ممکن است در روند بیماری نقش داشته باشند:

– وراثت

– نژاد

– مصرف الکل

– مصرف سیگار

دیابت

– سل ریوی

– تشنج یا صرع.2
 

در گروه های زیر بیماری بیشتر دیده می شود

نژاد شمال اروپا

در بعضی خانواده ها

در کسانی که الکل مصرف می کنند.

در افراد دیابتی یا بعضی از انواع تشنج

شیوع این بیماری با افزایش سن بیشتر می شود.2
 

تشخیص بیماری دوپویترن

بر اساس شرح حال و معاینه بالینی است. در این بیماری حتما باید وجود بیماری “کپسولیت چسبنده” همزمان بررسی گردد. همچنین برخی آزمایشات خونی از جمله چک HbA1C، کارکرد تیروئید و اتوایمیون بدن باید انجام گردد.

در صورت مشاهده توده در افراد جوانی که فاکتور زمینه ای مشخصی برای دوپویترن ندارند، انجام بیوپسی جهت رد سارکوم (بدخیمی) لازم است.2
 

درمان بیماری دوپویترن

درمان بیماری دوپویترن عمدتاً با عمل جراحی یا تزریق انجام می شود. هیچ درمان فیزیوتراپی وجود ندارد که به تنهایی و قبل از عمل مفید باشد.

قانون مبتنی بر تجربه این است که وقتی نتوانید دست خود را صاف روی میز قرار دهید، تزریق یا عمل جراحی را جهت درمان در نظر می گیرید.

فیزیوتراپی بعد از عمل برای نرم شدن بافت اسکار و بازیابی حرکت، عملکرد و قدرت دست بسیار مهم است.

اغلب به منظور صاف نگه داشتن انگشتان در طول شب به مدت چند هفته تا چند ماه بعد از عمل جراحی نیاز به پوشیدن آتل دست دارید.

لازم به ذکر است که همه فیزیوتراپیست ها در زمینه دست تخصص ندارند. برای دریافت بهترین نتیجه درمانی، به یک فیزیوتراپیست متخصص در این زمینه مراجعه کنید.3
 

مراقبت های خانگی برای درمان بیماری دوپویترن

قبل از عمل جراحی می توانید کارهایی برای بیماری دوپویترن انجام دهید. بهتر است وضعیت خود را زیر نظر داشته باشید زیرا می تواند سال ها یا حتی چندین دهه طول بکشد تا این بیماری پیشرفت کند.

زمانی که دیگر قادر نیستید دست خود را صاف بر روی میز قرار دهید یا در فعالیت های روزمره خود دچار مشکل می شوید، بهتر است به پزشک یا جراح مراجعه کنید.

جراح در مورد مناسب ترین شیوه عمل جراحی دست شما صحبت خواهد کرد. بهتر است سعی نکنید انگشتان خود را صاف کنید زیرا این امر باعث تشدید آسیب بافت ها و بدتر شدن اوضاع می شود.

پس از عمل جراحی، لازم است که جهت دستیابی به بهترین نتیجه و عملکرد، برای استفاده از آتل و کنترل اثر زخم، به فیزیوتراپیست مراجعه کنید.3
 

برخی راهکار ها برای تسکین علائم و بهبود این وضعیت عبارتند از

 

تکنیک نیدلینگ

در موارد شدید، ممکن است به این روش نیاز داشته باشید. در این روش، استفاده از سوزن درمانی می تواند موثر باشد. سوزن ها از طریق پوست شما وارد می شوند و بر روی طناب بافتی تاثیر می گذارند. اما در این شرایط، احتمال عود و بازگشت انقباضات وجود دارد. در چنین مواردی، روش باید تکرار شود.

یکی از اصلی ترین مزایای روش سوزن زدن، این است که نیازی به برش ندارد. به همین دلیل می توان سوزن زدن را همزمان روی چند انگشت انجام داد. اما نمی توان از آن در بعضی از نقاط انگشت که خطر آسیب به عصب وجود دارد استفاده کرد.
 

تزریق آنزیم ها

تزریق نوع خاصی از آنزیم به کف دست شما می تواند تاندون ها را نرم کند. احتمال ضعیف شدن اعصاب و تاندون های کف دست در حین تزریق آنزیم ها وجود دارد. آنزیم کلاژناز کلستریدیال برای درمان این وضعیت موثرتر شناخته شده است.
 

پرتو درمانی

این روش کاملا غیر تهاجمی است. می تواند برای بیماران با شدت کم تجویز شود. بررسی ها در مورد استفاده از اشعه برای این شرایط ادامه دارد. با این حال، نتایج کاملا مثبتی نشان نداده است.

همه جیز راجع به بیماری انقباض دوپویترن
 

عمل جراحی

در بیشتر موارد شدید، گزینه دیگر برای بیمار برداشتن بافت کف دست شما با جراحی است.
 

ضربه استروئیدی (تزریق)

اگر یک توده دردناک باشد ، تزریق استروئید ممکن است به کاهش درد کمک کند. در بعضی موارد، ممکن است از بدتر شدن وضعیت شما جلوگیری کند. ممکن است به تزریق مکرر نیاز داشته باشید.
 

 فاسیوتومی

در این روش بی حسی موضعی به دست ها داده می شود و کل بدن تحت بیهوشی قرار نمی گیرد. جراحی در ناحیه آسیب دیده انجام می شود. بعد از جراحی از بیمار خواسته می شود که برای بهبودی آتل بزنید.
 

عوارض جراحی

خطرات مختلفی در ارتباط با جراحی برای انقباض دوپویترن وجود دارد. قبل از انتخاب گزینه های درمانی بهتر است جوانب مثبت و منفی روش های درمانی مختلف را بسنجید.1
 

تفاوت بین انقباض دوپویترن و انگشت ماشه چیست؟

انقباض دوپویترن (بیماری دوپویترن نیز نامیده می شود) ضخیم شدن غیرطبیعی پوست کف دست در پایه انگشتان است. این ناحیه ضخیم شده ممکن است به صورت یک توده سخت یا نوار ضخیم در آید. با گذشت زمان، می تواند باعث خم شدن (انقباض) یک انگشت یا چند انگشت، یا کشیدن به پهلو یا به سمت کف شما شود.

در انقباض دوپویترن، ضخیم شدن فاشیای کف دست وجود دارد. این امر باعث خم شدن انگشت به سمت کف دست می شود. انگشت ماشه ای وضعیتی است که فقط در هنگام خم شدن انگشتان درد ایجاد می کند. خم شدن به نظر یک نقطه محرک برای انگشت است.1

پینوشتها
1.www.pezeshket.com
2.www.beytoote.com
3.www.physioyadman.com

درباره admin

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

تازه ترین ها