خانه » همه » مذهبی » انقلاب اسلامی و توسعه زیر ساخت ها

دانلود کتاب های امتحان شده

انقلاب اسلامی و توسعه زیر ساخت ها


انقلاب اسلامی و توسعه زیر ساخت ها

۱۳۹۷/۱۱/۲۳


۲۵۵۹ بازدید

ایا بیشتر زیرساختهای کشور ما مربوط به قبل انقلاب است؟ لطفا زیر ساختهای کشور را در قبل و بعد انقلاب را مقایسه کنید

بخش زیرساخت‌ها، شامل زیرساخت‌های عمرانی، انرژی، حمل‌ونقل، ارتباطات، بهداشت، فرهنگی، نظامی و … می شود که یکی از مهم‌ترین بخش‌های اثرگذار در پیشرفت اقتصادی کشور بوده و عملکرد سایر بخش‌های اقتصادی و اجتماعی و حتی فرهنگی کشور بدان وابسته است. مقایسه عملکرد انقلاب اسلامی در زمینه ایجاد و توسعه زیر ساخت های مختلف به هیچ وجه با رژیم گذشته قابل مقایسه نیست و رشد خیره کننده و بسیار چشمگیری داشته است . شاید برخی با توجه به تک نمونه هایی مانند ساخت چند کارخانه و جاده به دنبال ارایه تصویری مناسب در اذهان مردم به ویژه نسل جوانی باشند که آن دوران را به چشم ندیده است ، اما پیشرفت و توسعه کشور مجموعه بزرگی است که با چند نمونه کوچک و محدود آن هم توسط بیگانگان نمی تواند نماینگر عملکرد رژیم در این زمینه و ملاک ارزیابی و قضاوت قرار بگیرد . از این رو به ارزیابی و مقایسه عملکرد انقلاب اسلامی در حوزه زیر ساخت ها با رژیم گذشته می پردازیم .
دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه زیرساخت‌های حمل‌ونقل
پس از انقلاب اسلامی پروژه ساخت شبکه عظیم بزرگراهی در کشور به طول بیش از 16000 کیلومتر آغاز شد و تمام مناطق کشور بخصوص کلان‌شهرها را به هم متصل نموده است.
در سال‌های اخیر 280 هزار کیلومتر راه در کشور احداث شد که این آمار قبل از انقلاب و در سال 57 به میران 46 هزار کیلومتر راه بوده است و نشان از افزایش 6 برابری کل راه‌های کشور می‌دهد به‌نحوی‌که تمام 1245 شهر و 61 هزار روستا را به هم مرتبط شده است.
افزایش 500 برابری راه آسفالته روستایی با رسیدن از 200 کیلومتر در سال 57 به 107 هزار کیلومتر در سال 95 بیانگر سرعت بی‌وقفه جمهوری اسلامی ایران در تکمیل زیرساخت حمل‌ونقل کشور دارد.
پس از انقلاب طول تونل‌های جاده‌ای ساخته‌شده به 157 هزار متر افزایش یافت و بیش از 30 برابر شد. ساخت بیش از 355 هزار پل نیز از برکات جمهوری اسلامی ایران است.
کشور ایران از یک واردکننده محض واگن و لوکوموتیو در قبل از انقلاب به طراح و سازنده واگن و لوکوموتیو در سال‌های بعد از انقلاب تبدیل‌شده است.
طول خطوط ریلی کشور در بازه زمانی 37 ساله نسبت به میزان خطوط 62 ساله قبل انقلاب افزایش3 برابری داشته است و میزان آن از 4567 کیلومتر به 13437 کیلومتر رسیده است.
جمهوری اسلامی ایران افتخار دارد که رتبه 2 جهان ازنظر سرعت ساخت، رتبه 9 جهان ازنظر تعداد خطوط، رتبه 8 جهان ازنظر جابجایی مسافر در حوزه مترو برای ایران به ثبت رسیده است، درحالی‌که بسیاری از کشورها از بیش از 50 سال پیش اقدام به ساخت مترو کرده‌اند.
در حوزه حمل و نقل هوایی :
ایران از یک کشور 100 درصد واردکننده هواپیما، حتی هواپیماهای سم‌پاشی به سازنده انواع هواپیماهای کوچک و متوسط تبدیل‌شده است.
تعداد فرودگاه‌های کشور بادانش و توان مهندسی شرکت‌ها و مهندسین داخلی از 32 به 54 فرودگاه افزایش یافت به‌نحوی‌که به استاندارد شعاع 250 کیلومتری دسترسی به فرودگاه دست‌یافته‌ایم.
در بخش حمل‌ونقل دریایی:
ساخت کشتی، تولید انواع قایق و موتور دریایی برای اولین بار در تاریخ کشور در سال‌های بعد از انقلاب رخ‌داده است.
دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه زیرساخت‌های انرژی و تولید
100 درصد جمعیت شهری و 73 درصد جمعیت روستایی تحت پوشش شبکه آب شرب سالم قرارگرفته است، این در حالی است که در سال 55 حدود 80 درصد روستاها فاقد تأسیسات لوله‌کشی بوده‌اند.
100 درصد روستاهای بالای 10 خانوار و 99.5 درصد روستاهای زیر 10 خانوار بعد از انقلاب برق‌دار شده است؛ درحالی‌که این میزان در سال‌های قبل از انقلاب صرفاً 7 درصد بود.
از ابتدای انقلاب تاکنون به‌طور متوسط هرروز برای 4 روستا برق‌رسانی شده است به‌طوری‌که امروزه تعداد روستاهای برق‌دار شده با 13 برابر افزایش از 4 هزار روستا به 57 هزار روستا رسیده است.
تعداد شهرهای گازرسانی شده از 9 شهر قبل از انقلاب به 1083 شهر در سال 95 نشان از رشد 120 برابری در این حوزه است. همچنین تعداد روستاهای گازرسانی شده از 1 روستا قبل انقلاب به 23 هزار روستا در سال 95 رسیده است.
ایران از یک واردکننده به تولیدکننده تمام‌عیار تجهیزات گازی و پالایشگاهی تبدیل‌شده است به‌گونه‌ای که هم‌اکنون ۹۵ درصد تجهیزات موردنیاز گازرسانی و ۸۰ درصد اقلام پالایشگاهی در داخل کشور تولید می‌شود.
دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه سد و منابع آبی
با رشد 30 برابری سدهای مخزنی کشور بعد از انقلاب و رسیدن تعداد آن‌ها از 13 سد به حدود 400 سد بزرگ در سال1395، آب‌های هرز و بلااستفاده کشور در خدمت صنعت، کشاورزی و شرب مردم مدیریت‌شده است.
ایران از یک کشور نیازمند به ساخت پالایشگاه توسط بیگانگان به سازنده پالایشگاه‌های مدرنی همچون پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس تبدیل‌شده است، تا حدی که اقدام به ساخت پالایشگاه در کشورهای خارجی می‌نماید.
درحالی‌که متوسط مصرف روزانه بنزین 84 میلیون لیتر محاسبه‌شده، تولید بنزین در پالایشگاه‌های کشور 90 میلیون لیتر است که در حقیقت خودکفایی بی‌نظیری در تولید بنزین عملاً اتفاق افتاده است.
ایران با دستیابی به فن‌آوری و دانش کامل چرخه سوخت هسته‌ای در ردیف پنج کشور برتر جهان قرارگرفته است.
طی سال‌های بعد از انقلاب با ساخت و راه‌اندازی نزدیک به 1000 شهرک صنعتی در سراسر کشور زمینه توسعه صنایع کوچک و تولید انواع کالاهای ایرانی فراهم‌شده است.
دستاوردهای انقلاب در حوزه زیرساخت‌های ارتباطات
با ایجاد زیرساخت‌های تلفن ثابت در کشور، حدود 90 درصد روستاهای کشور از نعمت ارتباط تلفنی برخوردار شده‌اند. که از این میزان، 54 هزار و 286 روستا دارای ارتباط و 48 هزار و 33 روستا دارای تلفن خانگی شدند.
با افزایش ۱۰۴ درصد ضریب نفوذ تلفن همراه و دایری این شبکه به ۸۳ میلیون خط فعال در کشور رسید که کل پهنه سرزمین ایران تحت پوشش شبکه تلفن همراه قرارگرفته است.
تعداد شبکه‌های تلویزیونی کشور از 2 شبکه سیاه‌وسفید چندساعته در سال 1357 به 62 شبکه 24 ساعته در سال 1395 رسیده و با رشد بیش از 30 برابر، زمینه و بستر ارتقاء فرهنگ عمومی جامعه را فراهم نموده است.
با گسترش اینترنت رساندن آن تا سطح روستاها، بستری برای ارائه خدمات الکترونیک برای مردم فراهم شد.
دستاوردهای حوزه زیرساخت‌های بهداشت
با ساخت بیش از 18000 خانه بهداشت، 350 مرکز بهداشت شهرستان و تأسیس بیش از 50 دانشگاه علوم پزشکی و 170 دانشکده در رشته‌های مختلف علوم پزشکی؛ 100 درصد جمعیت شهری و روستایی کشور به مراقبت‌های بهداشتی و درمانی دست‌یافته‌اند که این امر موجب شده تا ایران رتبه اول در منطقه را کسب کند.
ساخت و توسعه زیرساخت‌های صنعت داروسازی و تولید بیش از 95 % داروی موردنیاز کشور در داخل کشور، ایران را به مرز خودکفایی در این زمینه رسانده است.
در حال حاضر بیش از 1000 شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در کشور وجود دارد و تولید بسیاری از ملزومات و تجهیزات پزشکی در داخل کشور انجام می‌گیرد. راه‌اندازی مراکز پزشکی هسته‌ای و برنامه‌ریزی برای توسعه بیمارستان‌های هسته‌ای برای اولین بار بعد از انقلاب اسلامی اتفاق افتاده است.
دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه زیرساخت‌های فرهنگ
با افزایش تعداد مساجد کشور از 25 هزار در قبل از انقلاب به 72 هزار در سال 1393، دسترسی مردم به مساجد افزایش قابل‌توجهی پیداکرده است.
تعداد کتابخانه‌های عمومی کشور، بدون در نظر گرفتن تعداد بی‌شمار کتابخانه‌های غیررسمی موجود در مساجد و مدارس کشور، نسبت به قبل از انقلاب افزایش 8 برابری داشته است که تعداد آن از 400 کتابخانه به 3278 کتابخانه افزایش‌یافته است.
دانشگاه‌ها از 223 دانشگاه در سال 55 به 2640 دانشگاه در سال 1395 رسیده است که رشد بیش از یازده برابر داشته به‌طوری‌که هرکسی که در ایران تمایل داشته باشد می‌تواند به مدارج آموزش عالی دست پیدا کند.
طی سال‌های بعد از انقلاب تعداد مدارس کشور از 48 هزار مدرسه به 108 هزار مدرسه (به‌طور میانگین 4 مدرسه در روز) و تعداد کلاس‌های درس از 185 هزار کلاس در سال 1357 به 587 هزار در سال 1396 (به‌طور میانگین 28 کلاس در روز) افزایش پیداکرده است و در سایه آن درصد باسوادی در کشور نزدیک به 100 درصد شده است.
با ساخت و توسعه اماکن ورزشی در سراسر کشور اعم از شهرها و روستاها، سرانه اماکن ورزشی در کشور باوجود دو برابر شدن جمعیت از 2 صدم مترمربع در قبل از انقلاب به حدود یک مترمربع طی سال‌های اخیر رسیده است. (افزایش 100 برابری)
دستاوردهای زیرساخت‌های شهری
تهیه طرح‌های توسعه شهری (طرح جامع، تفصیلی و هادی) برای تمامی 1148 شهر کشور توسط مهندسین و متخصصین معماری و شهرسازی داخلی؛ این در حالی انجام شد که معدود طرح‌های جامع شهری قبل از انقلاب توسط مهندسین مشاور فرانسوی، آلمانی و آمریکایی تهیه گردیده است.
طی سال‌های بعد از انقلاب تعداد واحدهای مسکونی شهری با مصالح بادوام و مقاوم به 88 درصد کل واحدها رسیده است.
طی سال‌های بعد از انقلاب تعداد پارک‌ها و بوستان‌های شهری از 75 پارک به 2135 پارک رسیده است.
دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه زیرساخت‌های انسانی و نهادی
طی سال‌های بعد از انقلاب تا به امروز بیش از 400 هزار نفر مهندس ساختمان و ده‌ها هزار مهندس در سایر رشته‌ها تربیت‌شده است و کشور را از خدمات مهندسان خارجی بی‌نیاز نموده است به‌نحوی‌که ایران به بزرگ‌ترین صادرکننده خدمات مهندسی در دنیا تبدیل‌شده است.
دستاوردهای زیرساخت‌های دفاعی
با دستیابی به دانش و فن ساخت هواپیماهای نظامی باسرنشین و بدون سرنشین و ساخت انواع هواپیماهای جنگی همچون آذرخش، صاعقه و قاهر 313 ایران در بین معدود کشورهای سازنده این هواپیماها قرارگرفته است.
طی سال‌های بعد از انقلاب با دستیابی ایران به چرخه کامل فناوری ماهواره‌ای و قرارگیری در بین 9 کشور صاحب این فناوری موفق به پرتاب انواع ماهواره به فضا شده است.
زیرساخت‌های امنیتی
با ایجاد 3000 پاسگاه و کلانتری در کشور در کنار پایگاه‌های بسیج مردمی، تأمین امنیت پایدار در کشور اتفاق افتاده است.(farhangesadid.ir/fa/news/500)

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

درباره admin

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

تازه ترین ها