در سال ۱۴۰۰ استانهای تهران با ۱۲۵، خوزستان با ۷۵ و فارس با ۴۹ فوتی بیشترین و استانهای چهارمحال و بختیاری با یک، کهگیلویه و بویراحمد و زنجان هرکدام با شش و قم و ایلام هرکدام با هفت فوتی کمترین آمار قربانیان برقگرفتگی را داشتهاند که از کل تلفات برقگرفتگی در سال گذشته ۷۵۶ نفر مرد و ۷۸ نفر زن بودند.
براساس این آمار با شروع فصل گرم سال، تعداد قربانیان برقگرفتگی رو به افزایش میگذارد و بیشترین تعداد قربانیان برقگرفتگی در تابستان ثبت میشود. به نظر میرسد یکی از دلایل این افزایش آمار، راهاندازی دستگاههای برودتی و سرویس کولرها در آغاز فصل تابستان است که بدون شک رعایت هشدارها و نکات ایمنی میتواند آمار برقگرفتگی و تلفات ناشی از آن را تا حدی کاهش دهد.
براساس آمارهای موجود در سال ۱۴۰۰ نیز بیشترین تعداد تلفات برقگرفتگی در ماههای تیر و مرداد به ترتیب با ۱۰۵ و ۱۰۲ کشته گزارش شده است.
بررسیهای انجام شده در سازمان پزشکی قانونی نشان میدهد که اغلب این حوادث بهدلیل ناآشنایی با اصول پیشگیری از وقوع برقگرفتگی و نیز بیتوجهی به اصل کلی برقگرفتگی(یعنی عبور جریان برق از بدن به زمین) رخ میدهد.
از سویی سیم اتصال به زمین در پیشگیری از برقگرفتگی نقش مؤثری دارد. وجود سیم سوم در سیم کشی منازل (سیم اتصال به زمین) بسیار مهم بوده و به جلوگیری از برقگرفتگی کمک میکند.
برق گرفتگی در محیطهای مرطوب بسیار محتملتر از محیطهای خشک است. مقاومت دست خشک انسان در مقابل برق، هزاران برابر بیشتر از پوست خیس و مرطوب است. همچنین به یاد داشته باشیم در صورتی که با برق سر و کار داریم از کفشهای عایق خشک استفاده کرده و مطمئن باشیم که زیر پا و محدوده اطرافمان مرطوب نیست.علاوه بر این مراقب باشیم هیچ قسمتی از بدن ما به طور مستقیم با زمین تماس پیدا نکند.
21302